Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Traditionele Media

15reacties

Herstart van De kennisquiz van Helmond

Jawel! Eindelijk is het zover en kunnen we het goede nieuws melden. Ronde 32 van De kennisquiz van Helmond staat op het punt om te beginnen. Dat komt vooral omdat we oud-weblogmedewerker Peter Warmerdam (oftewel Peter W) als vragenmaker hebben weten te strikken.
We zijn daar enorm content mee. Te vaak moesten we de afgelopen jaren aan oud-deelnemers uitleggen dat die quiz zonder minimaal 1 goede vragenmaker onmogelijk is.  

Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Media over onze gemeenteraadsverkiezingen

 

                                                                                                                                                                                                     

Hierboven een weergave van wat de traditionele media hebben bericht over onze verslaglegging van de gemeenteraadsverkiezingen 2010. Die media zijn het Eindhovens Dagblad, De Trompetter, de Traverse en Omroep Brabant. Klik op de items die je wilt lezen of horen.

1reactie

Weblog-columns Rieter gebundeld

pentekeningen bij boek Michael Rieter Helmond

Na onder meer Jef de Jager staat De weblog van Helmond opnieuw aan de wieg van het meest traditionele medium; een boek(je). Columnist en raadslid Michael Rieter heeft de 6-wekelijkse columns die hij sinds 17 januari 2008 voor de weblog schreef gebundeld in een boekje. De Helmondse tekenares Hetty Hurkmans heeft bij elke column een passende pentekening gemaakt, zodat een boekje van 56 pagina's ontstaan is onder de titel "Ne skonne stad".
Het boekje is vanaf morgen gratis verkrijgbaar bij de Helmondse boekhandels De Roij & Boschman aan de Markt en De Ganzenveer aan de Oude Aa. Uiteraard zolang de beperkte voorraad strekt! Rieter noemt zijn columns "veelal ludiek geschreven verhaaltjes die af en toe niet gespeend van cynisme Helmondse onderwerpen onder de loep of op de hak nemen. Daarbij zijn Helmondse cultuur én multi-cultuur regelmatig aanleiding voor een soms scherpe pen."
Rieter geeft volmondig toe dat dit 'n verkiezingsstunt is maar dat het boekje ook voortkomt uit zijn ambitie om Helmond, de Helmonders en het Helmonds een eeuwige plaats in de geschiedenis te geven. "Ik vond het hartstikke leuk dat De weblog van Helmond mij 2 jaar geleden als columnist gevraagd heeft. Een beetje geïnspireerd door Wim Daniëls met zijn Helmondse boekjes én omdat het verkiezingstijd is, vond ik het nu een mooi moment om de columns te bundelen. Misschien ook wel om te bewijzen dat Helder Helmond geen rechtse standpunten heeft maar kijkt naar onze multi-culturele samenleving en dan hardop denkt 'daar moeten we iets mee'."
Voor een paar honderd liefhebbers ligt zoals gemeld een gratis exemplaar klaar in de Helmondse boekhandels. Mocht je misgrijpen, treur niet: alle columns van Rieter (weliswaar zonder de illustraties van Hetty Hurkmans) zijn hier te lezen.

29reacties

Helmondse Helden gratis voor jou?

Op deze plek mag ik aankondigen dat vanaf 4 september a.s. in diverse regionale boekhandels te koop zal zijn het boek: Helmondse Helden.
Bezoekers van De weblog van Helmond zullen begrijpen waar het om gaat. Het is hier dat ik deze gelijknamige serie ben begonnen, die voordat ik het wist in een boekje resulteerde. Dit tekent het plezier dat ik eraan heb beleefd. Van alle publicaties die ik inmiddels aan Helmond heb gewijd, was deze de leukste om aan te werken, misschien omdat ik ditmaal alle conventies overboord heb gezet en geen stijlfiguur onbenut heb gelaten.
Een chauvinistisch verhaal is het niet geworden. Niet voor niets heet het boek Helmondse Helden in plaats van Helden van Helmond. Als ik de laatste titel had gekozen was het vast veel dikker geworden. Maar ik vond het interessanter om te kijken wat het Helmondse aspect van alle geportretteerden was, waarbij ik op vreemde paradoxen stuitte. De populaire politicus die zijn stad een misbaksel bezorgde. De beste Nederlandse componist aller tijden op wie niemand zat te wachten. Een universele ziener die ongezien bleef…
Wie het meeste indruk op mij gemaakt hebben kan ik niet zeggen. Maria van der Steen vond ik geweldig, zo ook Addy Kleijngeld en Gérard Princée. De grootste Helmonder aller tijden ontbreekt overigens in dit pantheon, maar dat is terecht. Niet alleen had ik over hem al een dik boek geschreven (De hemel van Helmond, 2007), diverse stadgenoten hebben hem zodanig in de wielen gereden dat hij naar elders is verhuisd.
Als blijk van waardering voor het gastheerschap van deze serie stel ik hierbij De weblog van Helmond vijf exemplaren ter beschikking om te verloten. Wie niet wil wachten op het vervolg van de avonturen van diverse plaatsgenoten, kan hieronder een reactie plaatsen met zijn of haar e-mailadres in het daarvoor bestemde hokje. Zo maak je kans op een boek dat in de winkel € 9,95 kost.
Zaterdag 5 september om 14.00 uur zal ik in De Ganzenveer aan de Oude Aa mijn boek presenteren en uitreiken aan een mystery guest.

Jef de Jager

.

Naschrift van de weblog:
Jef, prachtig dat jouw Helmondse Helden nu ook te boek zijn gesteld. We hopen dat dit boek net zo’n succes wordt als De Helmondse ziekte. Aan de inhoud zal het niet liggen. Nogmaals dank voor de 5 exemplaren voor onze  bezoekers. Het gastheerschap hebben we graag vervuld en zullen we tot het eind van de serie graag blijven vervullen.

De media over WilHelmonds

WilHelmonds, dé zoektocht naar hét Helmondse lied, is een gezamenlijk project van Stichting Impact, Stadsradio Helmond, Stichting SEM en De weblog van Helmond. Sinds dit project op 27 november 2008 werd aangekondigd kreeg het tot ver na de finale op 12 juni 2009 behoorlijk wat media-aandacht.
Kijk hierboven of klik hier voor een indruk van wat de pers daarover schreef.

46reacties

Wil jij gratis een grappig boekje?

De Helmondse ziekte door Jef de JagerDe tweede druk van het boekje met Helmondse moppen is verschenen. De eerste druk was zo snel uitverkocht dat Jef de Jager geen andere keus had dan zijn boek De Helmondse ziekte te laten herdrukken. In vrijwel elke boekhandel in Helmond en omgeving ligt het nu. Tot het weer uitverkocht is natuurlijk. Gezien de komende cadeaumaand en de verkoopprijs van slechts 5 euro een reële kans.

Net als vorig jaar kreeg De weblog van Helmond een aantal exemplaren voor onze bezoekers. Reden is dat het log Grappen en moppen over Helmond voor Jef de Jager als hoofdbron diende.
Omdat Helmonders die reageren, deze weblog maken tot wat de weblog nu is, geven we weer 7 exemplaren gratis en voor niks aan hen weg. Het eerste exemplaar daarvan gaat trouwens naar LB. Als extra aangekondigd voordeeltje voor zijn gemailde en geplaatste foto in het log Vernielingen. De andere 6 gaan naar diegene die hieronder reageren.

Wil jij het boekje De Helmondse ziekte gratis in je bezit krijgen, plaats dan een reactie en zet je mailadres in het daarvoor bestemde hokje “E-mailadres: (Niet getoond bij de reactie.)”. Wacht daarmee niet te lang want we maken dit jaar snel bekend wie er in de prijzen viel.

38reacties

Gratis een grappig boekje scoren?

Waarschijnlijk wist je al dat deze maand een boekje met Helmondse moppen verscheen. Getiteld De Helmondse ziekte, geschreven door Jef de Jager en slechts 5 euro. Komende cadeaumaand in Helmond en omgeving een geheide knaller, denken wij.
Wellicht wist is je nog niet dat de schrijver voor zijn boekje intensief het log Grappen en moppen over Helmond gebruikte. De weblog ziet zo’n spin-off van de reacties van bezoekers graag. Zeker toen ieder van het weblogteam het boekje van hem cadeau kreeg.

De Helmondse ziekte door Jef de Jager

“En ik dan, krijg ik er geen gratis?” vraag je je wellicht in alle ernst af. Jawel hoor, met wat geluk krijg jij er ook 1 gratis. Want Jef de Jager gaf ons 7 boekjes extra die we op de weblog mogen weggeven.
We bedachten daarvoor de volgende ‘uitdeelstrategie’.
We nemen een hoge hoed. Daarin gaan de namen van diegene die bij dit log 1 of meerdere reacties achterlaten. Reacties die vóór maandag 10 december zijn geplaatst mét in het vakje “E-mailadres:” een correct e-mailadres, tellen mee.
Meerdere reacties geven mag, maar je naam komt daarmee toch maar 1 keer in de hoge hoed. Per persoon en huishouden kan je namelijk maar 1 keer in de hoge hoed komen.
Reageerde je vóór vandaag in dat grappenlog, schrijf dat (met daarbij de tijd en datum van de reactie toen) er dan in je onderstaande reactie bij. Je naam gaat dan automatisch 2 keer in de hoge hoed. Jij maakte dat grappenlog immers mede tot wat het nu is.

Woensdag 12 december maken we hier bekend wie uit die hoge hoed kwamen. Deze 7 personen kunnen dan dit boekje (op een moment dat het hen schikt) ophalen bij de Velvet Lounge op de Steenweg.

Update op woensdag 12 december:
De trekking is geweest en zoals verwacht kwamen er 7 namen uit de hoge hoed. Zij krijgen dus het boekje De Helmondse ziekte van Jef de Jager.
In volgorde van trekking kwamen de volgende namen uit de hoge hoed:

Angelique
klorriemorrie
meggy
Ad (die helemaal naar Boxtel verhuisde)
Ad (die in Helmond woont)
Hanny
J.E.Mulder