1reactie

Weblog-columns Rieter gebundeld

pentekeningen bij boek Michael Rieter Helmond

Na onder meer Jef de Jager staat De weblog van Helmond opnieuw aan de wieg van het meest traditionele medium; een boek(je). Columnist en raadslid Michael Rieter heeft de 6-wekelijkse columns die hij sinds 17 januari 2008 voor de weblog schreef gebundeld in een boekje. De Helmondse tekenares Hetty Hurkmans heeft bij elke column een passende pentekening gemaakt, zodat een boekje van 56 pagina's ontstaan is onder de titel "Ne skonne stad".
Het boekje is vanaf morgen gratis verkrijgbaar bij de Helmondse boekhandels De Roij & Boschman aan de Markt en De Ganzenveer aan de Oude Aa. Uiteraard zolang de beperkte voorraad strekt! Rieter noemt zijn columns "veelal ludiek geschreven verhaaltjes die af en toe niet gespeend van cynisme Helmondse onderwerpen onder de loep of op de hak nemen. Daarbij zijn Helmondse cultuur én multi-cultuur regelmatig aanleiding voor een soms scherpe pen."
Rieter geeft volmondig toe dat dit 'n verkiezingsstunt is maar dat het boekje ook voortkomt uit zijn ambitie om Helmond, de Helmonders en het Helmonds een eeuwige plaats in de geschiedenis te geven. "Ik vond het hartstikke leuk dat De weblog van Helmond mij 2 jaar geleden als columnist gevraagd heeft. Een beetje geïnspireerd door Wim Daniëls met zijn Helmondse boekjes én omdat het verkiezingstijd is, vond ik het nu een mooi moment om de columns te bundelen. Misschien ook wel om te bewijzen dat Helder Helmond geen rechtse standpunten heeft maar kijkt naar onze multi-culturele samenleving en dan hardop denkt 'daar moeten we iets mee'."
Voor een paar honderd liefhebbers ligt zoals gemeld een gratis exemplaar klaar in de Helmondse boekhandels. Mocht je misgrijpen, treur niet: alle columns van Rieter (weliswaar zonder de illustraties van Hetty Hurkmans) zijn hier te lezen.