Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
38reacties

Waarschijnlijk wist je al dat deze maand een boekje met Helmondse moppen verscheen. Getiteld De Helmondse ziekte, geschreven door Jef de Jager en slechts 5 euro. Komende cadeaumaand in Helmond en omgeving een geheide knaller, denken wij.
Wellicht wist is je nog niet dat de schrijver voor zijn boekje intensief het log Grappen en moppen over Helmond gebruikte. De weblog ziet zo’n spin-off van de reacties van bezoekers graag. Zeker toen ieder van het weblogteam het boekje van hem cadeau kreeg.

De Helmondse ziekte door Jef de Jager

“En ik dan, krijg ik er geen gratis?” vraag je je wellicht in alle ernst af. Jawel hoor, met wat geluk krijg jij er ook 1 gratis. Want Jef de Jager gaf ons 7 boekjes extra die we op de weblog mogen weggeven.
We bedachten daarvoor de volgende ‘uitdeelstrategie’.
We nemen een hoge hoed. Daarin gaan de namen van diegene die bij dit log 1 of meerdere reacties achterlaten. Reacties die vóór maandag 10 december zijn geplaatst mét in het vakje “E-mailadres:” een correct e-mailadres, tellen mee.
Meerdere reacties geven mag, maar je naam komt daarmee toch maar 1 keer in de hoge hoed. Per persoon en huishouden kan je namelijk maar 1 keer in de hoge hoed komen.
Reageerde je vóór vandaag in dat grappenlog, schrijf dat (met daarbij de tijd en datum van de reactie toen) er dan in je onderstaande reactie bij. Je naam gaat dan automatisch 2 keer in de hoge hoed. Jij maakte dat grappenlog immers mede tot wat het nu is.

Woensdag 12 december maken we hier bekend wie uit die hoge hoed kwamen. Deze 7 personen kunnen dan dit boekje (op een moment dat het hen schikt) ophalen bij de Velvet Lounge op de Steenweg.

Update op woensdag 12 december:
De trekking is geweest en zoals verwacht kwamen er 7 namen uit de hoge hoed. Zij krijgen dus het boekje De Helmondse ziekte van Jef de Jager.
In volgorde van trekking kwamen de volgende namen uit de hoge hoed:

de hoge hoed

Angelique
klorriemorrie
meggy
Ad (die helemaal naar Boxtel verhuisde)
Ad (die in Helmond woont)
Hanny
J.E.Mulder

38 reacties:

Kijk dat is nog eens leuk!! En wat een verrassing dat de Helmonders die moppen hebben getapt ook nog in het boekje worden genoemd! Echt erg leuk! Daarom wil ik wel in de grote hoed. 😀

Beantwoorden

Dit vind ik heel erg leuk. Leuke aktie van de Weblog, leuke aktie van Jef de Jager. Als ik er geen win, koop ik er toch zeker een.

Beantwoorden

Ik doe mee!

Beantwoorden

Ik doe ook mee ;-))
Helga je kunt alleen medoen als je en e-mailadres invoert

Beantwoorden

Grappig, ik wil ook wel in de hoge hoed!

Beantwoorden

Ik doe niet mee. Ik heb het boekje al.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Leuk, ik wil ook wel meedoen!

Beantwoorden

Bedankt Hanny voor de tip, ik heb maar weer de helft gelezen. Nu kan ie d’r in.

Beantwoorden

Ik ben persoonlijk meer iemand van de platte pet, maar ik wil ook wel in de hoed!! Ik vind de spanning nu al schier ondragelijk…. 🙂

Beantwoorden

Het is een geweldig idee van de weblog en ik hoop er ook een te winnen, zoniet koop ik er zelf een want je kunt nooit genoeg moppen kennen over hellimonders.

Beantwoorden

natuurlijk zet ik hier ook neer wanneer ik op dat grappenlog had gereageerd: 10-8-05 om 11:52
Helaas is dat met mn oude nickname.. maar ik neem aan dat dat niet uitmaakt voor hier.
groetjess,
natasja

Beantwoorden

Ben benieuwd naar het boekje. We wachten af…..

Beantwoorden

@klorriemorrie:
Dat je ooit een andere nickname gebruikte, is in jouw geval geen enkel probleem. Je hebt dat hier op de weblog destijds ooit gepost. Jouw naam gaat nu dus 2 keer in de hoge hoed.

Beantwoorden

Al ben ik al 35 jaar weg uit de omgeving Helmond, helemaal naar Boxtel verhuisd, toch hebben we hier regelmatig nog een echt helmonds uurtje met een mede spijtoptant. Dit boekje zal een welkome aanvulling zijn op de gezelligheid. Mar wai wete van allie ok nog wel wa. Houdoe wonnie.

Beantwoorden

Leuk, dat boekje wil ook natuurlijk. Sta er in en ook in dat log op 14-1-07 om 13:32

Beantwoorden

@Johan,
Je moet dan natuurlijk wel even je naam verbinden aan een geldig e-mailadres.

Beantwoorden

@Weblog,
De “Ad” van 28-11 21:15 uur ben ik dus niet, maar ik zou ook wel in aanmerking willen komen voor dit boekje.

Beantwoorden

@Ad
DANK je wel! Mailadres was ik helemaal vergeten omdat ik dat er nooit bijzet. Een beetje dom. 14-1-07 om 13:32 voor de zekerheid.

Beantwoorden

mogen wij er ook bij in de hoge hoed.? het helpt zeker ook wel bij het nog beter begrijpen van de helmonders ?..het blijft soms moeilijk, maar we doen nog steeds ons best en we blijven bijleren..het is een volk apart, maar wel een leuk volk..jansen

Beantwoorden

ik wil ook wel in de hoge hoed ik woon helaas niet meer in helmond maar ben in hart en nieren een helmonder ik mis het nog steeds en hoop elke dag weer dat ik er snel weer terug naar toe verhuis tis niks buiten die mooie stad achter de zuid willemsvaart en het haagje en de heistraat

Beantwoorden

Leuk!!

Beantwoorden

Mag ‘n Alese ook in de hoed?

Beantwoorden

Zo’n “buukske” wil ik ook wel,
Speciaal voor mijn Groningse vriend,
die vindt dit kei mooi!

Beantwoorden

Een reactie geven in dit log om daarmee kans te maken om De Helmondse ziekte door Jef de Jager gratis te krijgen is vanaf de volgende minuut zinloos.
De weblog gaat de hoge hoed uit de kast halen, van het stof ontdoen en vullen met de namen. Woensdag volgt de trekkingsuitslag.

Beantwoorden

Zojuist is er een update in de logtekst geplaatst.

Beantwoorden

Hartstikke leuk dat ik de hoge hoed ben ingegaan. Nog leuker dat ik er ook weer uit ben gekomen. Zal het boekje snel op gaan halen.

Beantwoorden
Ad (die in Helmond woont)

Oh wat leuk, ik ben uit de Hoge Hoed gekomen? Fijn en bedankt ! Ook ik ga het boekje z.s.m. ophalen…

Beantwoorden

Hé, das leuk zeg!! Dank jullie wel! Ook ik ga z.s.m. het boekje ophalen 😀

Beantwoorden

Ik heb het boekje opgehaald, was toch in de buurt. Weet iemand welke Helmonder dat boekje inelkaar gezet heeft? Er klopt geen hout van de bladzijdenummering. Er zitten nogal wat witte pagina’s tussen. Dus het zal wel een maandagmorgen of vrijdagmiddag boekje zijn.
Verder ziet het er wel aardig uit.

Beantwoorden

Ad! Hebben ze jou nooit geleerd dat je een gegeven paard niet in de mond mag kijken 🙂

Beantwoorden

@Ad:
We weten niet welke Helmonder (of wellicht logischer: welke niet-Helmonder) hiervoor verantwoordelijk is. Maar we gaan wel op zoek.
Als we meer weten, laten we dat weten.

Beantwoorden

Ik wil het boekje aan iemand anders schenken,te bepalen door de weblog van Helmond.

Beantwoorden

@Ad:
We zijn meer te weten gekomen over de misdruk die jij dus helaas hebt gekregen. Allereerst het antwoord op je vraag: we hebben kunnen vaststellen dat het boekje niet in elkaar werd gezet door een Helmonder. Op zich een hele opluchting natuurlijk. Wat ook als prettig ervaren kan worden is dat je het boekje vanzelfsprekend kunt omruilen in de Velvet Lounge.

@J.E.Mulder:
Wat een aardige geste in de aanloop naar de kerst.
We gaan het intern overleggen en komen er op terug. Als iemand ondertussen een goede suggestie heeft, kan die hieronder worden achtergelaten.

Beantwoorden

Ik zag vandaag pas het mailtje wat jullie gestuurd hebben, en kan niets uitprinten (mijn printer doet het niet). Dus ik ben bang dat ik het boekje alsnog niet kan ophalen. Van mij mag dus (als dé weblog het daar tenminste mee eens is) de eerstvolgende die hieronder reageert (en nog geen boekje heeft) mijn boekje hebben.

Beantwoorden

@klorriemorrie:
Op zo’n makkelijk manier kom jij niet van je boekje af. 😉
Je hebt nog weken de tijd om dat mailtje (thuis of ergens anders) te printen. Mócht dat printen dan toch nog niet gelukt zijn, mail dan maar. Dan bedenken we dan een andere oplossing voor jou. Akkoord?

Beantwoorden

@Weblog (15:12 uur)
Inderdaad goed om te horen dat het deze keer geen Helmonder is die het gedaan heeft.
Aangezien ik, naar mijn mening, alle pagina’s heb (maar dan in een afwijkende volgorde) zou ik het boekje toch willen houden. Is dan toch nog meer een “collector’s item” 😉

Beantwoorden

Naar aanleiding van de geste van J.E.Mulder hebben we besloten om de hoge hoed nogmaals te gebruiken.
Daaruit kwam jansen als eerste naar boven en is daarmee de gelukkige die van J.E.Mulder het boekje krijgt.

Beantwoorden

dag beste mensen van de hellemondse web log.

met dank aan J.E. Mulder, wij zullen dit boekje graag een dezer dagen gaan ophalen na het uitvoeren van de hieronder vermelde instructies. of de bladzijden wel of niet in de juiste volgorde liggen zal ons “worst” zijn, wij zijn er blij mee. de baas zal het aan mij voorlezen, dat is zeker.
met groeten van Jansen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *