Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
29reacties

de cover van het boek Helmondse Helden van Jef de JagerOp deze plek mag ik aankondigen dat vanaf 4 september a.s. in diverse regionale boekhandels te koop zal zijn het boek: Helmondse Helden.
Bezoekers van De weblog van Helmond zullen begrijpen waar het om gaat. Het is hier dat ik deze gelijknamige serie ben begonnen, die voordat ik het wist in een boekje resulteerde. Dit tekent het plezier dat ik eraan heb beleefd. Van alle publicaties die ik inmiddels aan Helmond heb gewijd, was deze de leukste om aan te werken, misschien omdat ik ditmaal alle conventies overboord heb gezet en geen stijlfiguur onbenut heb gelaten.
Een chauvinistisch verhaal is het niet geworden. Niet voor niets heet het boek Helmondse Helden in plaats van Helden van Helmond. Als ik de laatste titel had gekozen was het vast veel dikker geworden. Maar ik vond het interessanter om te kijken wat het Helmondse aspect van alle geportretteerden was, waarbij ik op vreemde paradoxen stuitte. De populaire politicus die zijn stad een misbaksel bezorgde. De beste Nederlandse componist aller tijden op wie niemand zat te wachten. Een universele ziener die ongezien bleef…
Wie het meeste indruk op mij gemaakt hebben kan ik niet zeggen. Maria van der Steen vond ik geweldig, zo ook Addy Kleijngeld en Gérard Princée. De grootste Helmonder aller tijden ontbreekt overigens in dit pantheon, maar dat is terecht. Niet alleen had ik over hem al een dik boek geschreven (De hemel van Helmond, 2007), diverse stadgenoten hebben hem zodanig in de wielen gereden dat hij naar elders is verhuisd.
Als blijk van waardering voor het gastheerschap van deze serie stel ik hierbij De weblog van Helmond vijf exemplaren ter beschikking om te verloten. Wie niet wil wachten op het vervolg van de avonturen van diverse plaatsgenoten, kan hieronder een reactie plaatsen met zijn of haar e-mailadres in het daarvoor bestemde hokje. Zo maak je kans op een boek dat in de winkel € 9,95 kost.
Zaterdag 5 september om 14.00 uur zal ik in De Ganzenveer aan de Oude Aa mijn boek presenteren en uitreiken aan een mystery guest.

Jef de Jager

.

Naschrift van de weblog:
Jef, prachtig dat jouw Helmondse Helden nu ook te boek zijn gesteld. We hopen dat dit boek net zo’n succes wordt als De Helmondse ziekte. Aan de inhoud zal het niet liggen. Nogmaals dank voor de 5 exemplaren voor onze  bezoekers. Het gastheerschap hebben we graag vervuld en zullen we tot het eind van de serie graag blijven vervullen.

29 reacties:

Graag wil meeloten voor dit prachtige boek. Ik heb de serie op deze website aandachtig gevolgd en ik denk dat het de droom van iedere Helmonder is om ooit eens in zo’n geweldig naslagwerk opgenomen te worden.

Beantwoorden

Ik wil ook wel mee loten.

Beantwoorden

Ik wil ook graag meeloten.

Beantwoorden

Ik wil ook graag meeloten voor dit geweldige boek.

Beantwoorden

Un””KEI”van un schrijver. Schrijft over de “KEIEN”van hellemond. Un skon galerieke.
Ga zo door over het schrijven van onze keiestad.
Hellemonders; goei volk, kan niet anders!!!!!

Beantwoorden

Gaarne loot ik mee voor dit stukje Helmondse geschiedenis.

Beantwoorden

Ik wil ook graag meeloten voor dit bijzondere boek.

Beantwoorden

Tuurlijk wil ik mee loten voor dit (lijkt mij) geweldige boek!

Beantwoorden

Nou leuk, ik loot ook graag mee ! Iedereen veel succes

Beantwoorden

Lijkt me ontzettend leuk, zeker voor mijn man een “omgevromde Eindhovenaar”

Beantwoorden

ja graag zou ik mee loetn voor dit boek wat een aanwinst voor elke hellemonder moet zijn.
ga door met zulke boeken te schrijven, kei skon

Beantwoorden
margriet van veghel

Het is prachtig dat de verhalen over “Onze helden” is vasgelegt.
Ik loot graag mee, en anders koop ik er een. Moet zo’n exemplaar hebben…..

Beantwoorden

Lijkt me ‘n heel leuk boek 🙂
Doe graag mee met de verloting.

Beantwoorden

ik werk op een groepzorg voor dementerende in Helmond.
ik weet zeker dat zij dit boek heeel mooi zullen vinden omdat de meeste ook helmondse zijn.
graag kom ik in aanmerking voor het gratis boek

Beantwoorden

Mijn schoonvader is een rasechte Helmonder en hij zou kei blij zijn met dit boek en samen kunnen we zo weer sterke verhalen oit het verleden van Helmond ophalen.

Beantwoorden

Gisteren presenteerde Jef de Jager zijn boek Helmondse Helden in De Ganzenveer aan de Oude Aa. Onder de aanwezigheid van onder meer Henny de Leeuwe – Kleijngeld, de dochter van Addy Kleijngeld, en de muzikale begeleiding van 2 accordeonisten van de door Addy Kleijngeld opgerichte accordeonvereniging Helmond AK vormde zich lange rijen bij het signeren.

Beantwoorden

Als Ex-Helmonder wil ik ook graag meeloten.

Beantwoorden

Laatste mogelijkheid:
Tot en met morgen kun je hieronder nog laten weten dat je het boek Helmondse Helden ook gratis en voor niks wilt ontvangen.
Daarna ben je aangewezen op de boekhandel. Zolang het boek daar nog ligt want we hebben begrepen dat het met de verkoop erg hard gaat. Of je leest ze natuurlijk rustig, verhaal voor verhaal, hier.

Beantwoorden

Ik wil ook nog graag meeloten!

Beantwoorden

Ik wil ook graag meeloten voor dit geweldige boek.

Beantwoorden

ik doe graag mee voor een boek.

Beantwoorden

Gratis een boek, graag natuurlijk. Gelukkig nog op tijd, had dit onderwerp helemaal over het hoofd gezien.

Beantwoorden

De loting is verricht, de gelukkigen die het boek Helmondse Helden van Jef de Jager krijgen, zijn bekend. Van de bovenstaande personen kwamen de volgende 5 uit de hoge hoed:
Helga
Jozie Aarts
margriet van veghel
mies
Teeke
Komend weekend ligt er een mailtje in jullie mailbox waarin staat hoe je het boek in je bezit kunt krijgen.

Beantwoorden

graag zou ik ook nog mee willen loten voor het boek van helden van Helmond

Beantwoorden

@van schijndel:
De loting en daarmee het uitdelen van gratis exemplaren voor dit boek is voorbij. In de boekhandel is het boek nog te koop. Maar dat schijnt hard te gaan, dus wacht niet te lang.
Zojuist is trouwens de volgende Helmondse Held op de weblog verschenen. Hier kun je de tot nu toe verschenen Helmondse Helden op de weblog lezen.

Beantwoorden

Weet iemand of dit boek nog verkrijgbaar is bij een boekenwinkel in de regio?

Beantwoorden

@ Stank.

De twee drukken van het boek zijn, niet onplezierig voor mij, helemaal uitverkocht. Maar alle helden eruit staan gebroederlijk op deze website bijeen.Tweedehands komt het boek weleens langs op internet en ook de Helmondse bibliotheek heeft een exemplaar.Hartelijke groet.

Beantwoorden

@Jef de Jager

Enige kans op een derde druk nog? Dit boek mag sowieso wel standaard bij de VVV liggen vind ik. Naast het Brauwes Boek en andere boeken over de historie van Helmond 🙂

Beantwoorden

@Michiel van Geel

Hartelijk dank voor het compliment, dat ik zojuist pas ontdekte. Helmondse Helden was achteraf een momentopname. Ik zou er nu allerlei mensen aan toevoegen, zoals To Holscher, Jacques Vriens, Theo Kuipers, Martin van de Laar en de dekselse Wim Daniels, die in zijn eentje van Helmond een arbeidersstad heeft gemaakt terwijl er geen arbeider meer valt te bekennen. Misschien moet ik me tot een nieuwe uitgave zetten zodra Helmond Culturele Hoofdstad van Europa is geworden. VG.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *