15reacties

Herstart van De kennisquiz van Helmond

Jawel! Eindelijk is het zover en kunnen we het goede nieuws melden. Ronde 32 van De kennisquiz van Helmond staat op het punt om te beginnen. Dat komt vooral omdat we oud-weblogmedewerker Peter Warmerdam (oftewel Peter W) als vragenmaker hebben weten te strikken.
We zijn daar enorm content mee. Te vaak moesten we de afgelopen jaren aan oud-deelnemers uitleggen dat die quiz zonder minimaal 1 goede vragenmaker onmogelijk is.  

Het spelconcept blijft simpel. Vanaf komend weekend stellen we elk weekend een vraag over Helmond. Vaak is dat “In welke straat bevond zich defotograaf?” en soms begint een quizvraag met 1 van de 5 W’s (Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom). De winnaar is de Helmonder die op 31 december het hoogste puntenaantal bij elkaar heeft gesprokkeld. Hij of zij wint de eer, de eeuwige roem én de 32ste tegel op de Catwalk of Fame. Ook die tegel zal de weblog tot in lengte der dagen sieren. 

Peter gaat het komende ½ jaar dus voor de quizvragen zorgen. Hij kent het spel als geen ander. Met ruime voorsprong won hij de allereerste ronde in 2005 én daarna leverde hij 4 jaar lang vrijwel alle quizvragen. Toen hij stopte, namen andere vragenmakers het stokje over. Tot vandaag exact 5 jaar geleden. Want bij gebrek aan goede vragenmakers stopt het spel noodgedwongen. Tot nu dan.
Er zijn slechts 5 spelregels bij De kennisquiz van Helmond:

  • Per reactie mag je 1 antwoord geven en per etmaal (tenzij anders aangegeven) kan je 3 antwoorden indienen.
  • Spel je antwoord correct want een spelfout is dodelijk. Een naam begint bijvoorbeeld altijd met een hoofdletter. Google Maps beslist hoe je bij deze quiz de straatnaam correct schrijft.
  • Je kunt slechts onder 1 (altijd hetzelfde geschreven) (nick)naam deelnemen, het ingevulde mailadres dient als controle.
  • De eerste met het goede antwoord scoort 1 punt.
  • Soms verrast de weblog een deelnemer met een bonuspunt.

Alle vragen die we ooit in De kennisquiz van Helmond (de eerste jaren Het WWWWW-spel genaamd) stelden en alle overwinningsspeeches, staan hier.
Iets onduidelijk? Vraag het in een reactie hieronder en wij geven je antwoord.