Buiten is het 30 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.286 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsVrijdagavond is het zover, dé WilHelmonds Finale!
Het WilHelmonds beleeft haar hoogtepunt, de zoektocht naar hét Helmonds lied bereikt zijn eindpunt.
Na de zoektocht, die vorig jaar november begon, is het nu dan eindelijk zover: vrijdag 12 juni vanaf 20:00 uur strijden de finalisten in het Brabant House om de felbegeerde WilHelmonds titel.
De entree is natuurlijk weer gratis. Iedereen is meer dan welkom om er getuige van te zijn wie het WilHelmonds wint. Nog maar 2 nachtjes slapen……

Waarom moet je vrijdagavond komen, wat ga je horen en zien?
Natuurlijk de vier finalisten en hun geweldige inzendingen:
• Helmonds Hoop – Helmond is van ons
• ’t Akkoordje – M’n stad
• Monald Aben – Ons Hellemond
• Gebroeders Tel – Helmond mijn stad
Elke finalist start met de WilHelmonds-inzending en gaat in totaal 20 minuten optreden. De ideale mogelijkheid dus om te zien wat ze nog meer in petto hebben.
Om van deze Grande Finale een nog groter muziekspektakel te maken, zal de avond starten met een optreden van de band Hangover Sunday. De swingende indie-rock van deze Helmondse formatie was al meerdere malen succesvol bij diverse bandwedstrijden. Let op onze woorden: zij gaan het ver schoppen in het muziekwereldje.
The Frowns
sluiten de avond af met naar eigen zeggen lichtverteerbare vintage rock. Niet zomaar een bandje! Om een paar van hun gigs te noemen: zij speelden in het café van Henk Westbroek en live in de uitzending van Rob Stenders.

Wie gaat winnen?
Het gaat vrijdagavond niet alleen om het luisteren naar de muziek. De waardering daarvan speelt natuurlijk een zeer belangrijke rol! Want op deze feestelijke avond wordt voor het grootste deel beslist wie gaat winnen. Daarbij krijgen we de hulp van een deskundige jury (wederom onder voorzitterschap van Herbie Guldenaar, ditmaal bijgestaan door Rob Verbakel en Rob Huybers) én van het aanwezige publiek.
Alle aanwezigen a.s. vrijdag in het Brabant House kunnen namelijk hun stem laten gelden! Zorg dat je er op tijd bij bent, zodat je alle optredens kan zien, horen en beoordelen. Jij zorgt ervoor, samen met de jury, dat het beste nummer de titel ‘WilHelmonds’ krijgt!
Het derde deel dat meetelt voor de einduitslag, is de uitslag van de internetverkiezing. Speciaal voor iedereen die helaas niet naar de finale kan komen, zijn hier de 4 inzendingen te beluisteren. Bovenaan in de linker kolom kun je tót vrijdag nog (eenmalig) stemmen op jouw favoriet. Op deze manier kan heel Helmond mee bepalen wat ons volkslied wordt. Jouw mening telt!
Tot vrijdag 20:00 uur in het Brabant House
(ingang via de Kromme Steenweg)

Wij van WilHelmonds verwachten een supermooie avond
en hopen dat de beste finalist zal winnen.

15 reacties:

Niet onbelangrijk voor de muzikanten;
Is de drank geregeld? De naam bavariehouse alleen zal onze dorst niet ….

Vol verwachting…

Beantwoorden
Een dorstige finalist

@Een dorstige finalist:
Net als bij Zeezicht is er weer volop drank besteld voor zowel de muzikanten als de bezoekers. Je dorst zal vrijdagavond geen lang leven hebben.
Tot vrijdag en alle succes alvast!

Beantwoorden

Het Akkoordje wint de stemronde en zij zullen massaal aanwezig zijn bij de finale in Bavariahouse. Dus het is al bekend wie wint. Is dit eerlijk? Twee maal zal het aantal van deelnemers de eindstand bepalen.

Beantwoorden

Ik denk dus dat ’t Akkoordje juist niet gaat winnen. Van hun nummer blijkt immers vrijwel elk woord en de hele melodie van een oud liedje uit Aarle-Rixtel te zijn, dat zullen we in Helmond toch niet als volkslied willen? Ik vond het al erg raar dat de jury bij Zeezicht ze door liet gaan. Misschien dat hun fans dat niet zo erg vinden, gelukkig zit er nu een nieuwe jury! Ik hoop dat creativiteit voor die jury ook telt!

Beantwoorden

Uhhhm, overal (=in alle mailtjes die ik van de wilhelmonds-crew krijg) staat dat t/m vrijdag gestemd kan worden.
Maar nu zie ik hier op de site staan dat t/m vandaag gestemd kan worden…
Op die manier kunnen er natuurlijk nog wel stemmen verloren gaan natuurlijk!

Beantwoorden

@Lieke:
Bedankt voor je reactie. De stemming loopt tót vrijdag (dus tot en met vandaag). Wat op deze site staat, klopt dus.

Beantwoorden

Mmmm … als niet geboren en getogen Hellemonder kritisch geluisterd.

Mijn favoriet is Monald Aben vanwege de tekst.

Op nummer twee komt Gebroeders Tel. Het lijkt wel of Frans Pollux van Neet oet Lottum meezingt (http://www.neetoetlottum.com/)

Beantwoorden

ik vind het akkoordje wel heel goed.
hup hup akkoordje jullie kunnen het.

groetjes kleinkind van Gerard en Diny

Beantwoorden

En nu?

Zoaterdagge mergen 8.00 uur.
Niks in de krant en nog steeeds niks op deze website over de uitslag.
Helmond wat makte naw?
Dé kan nie, dat veul helmonders de uitslag nog niet weten.
Zo skon zin als vanmiddag bij de bloemnintocht van de 4 daagse het nei lidje dur de kasteeltuin zoa galmen.

José

Beantwoorden

’t Akkoordje is winnaar van de finale Wilhelmonds.

Wel jammer dat ik dit via het ED te weten ben gekomen.

http://www.ed.nl/specials/wilhelmonds/5108035/t-Akkoordje-wint-WilHelmonds.ece

Beantwoorden

Akkoordje, proficiat!

En nu? Nu gaan de finalisten zeker een tour maken langs alle vezorgingstehuizen in Helmond. Daar waar een groep Helmonders woont die allemaal weten van dit initiatief, er veel over gepraat hebben, Helmonder zijn in hart en nieren, nauwelijks de deur uitkomen, geen internet hebben, geen tv hebben kunnen kijken maar waaraan ook wij ons ‘Helmonds gevoel’ te danken hebben!

Toch????????????

Beantwoorden

Oh ja en niet alleen de winnaars moeten langs de vezorgingshuizen gaan maar allemaal om de beurt bij deze vergeten mensen in Helmond

Beantwoorden

Hoewel ook bij mij het lied van ’t Akkoordje niet op nummer 1 stond, kan ik ze toch alleen maar feliciteren met de overwinning. Zo gaat dat immers bij verkiezingen. Diegene met de meeste fans (of zeer goede campagne) gaat er met de overwinning vandoor. Dat betekent overigens niet dat de overige nummers meteen afgeschreven moeten worden (Gerard Joling had immers de soundmixshow ook niet gewonnen)
Gewoon even de studio in duiken en de nummers op cd zetten.

Beantwoorden

@organisatie Wilhelmonds
Natuurlijk had hier de uitslag al lang moeten staan!

Beantwoorden

Jammer dat het nu is afgelopen. Als ook juli/augustus nog mee hadden gedaan konden de acts mooi als pauzeact optreden bij de kasteeltuinconcerten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *