Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.918 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Helmond en cultuur. Daarover heeft programmamaker Wim Maasakkers zich de afgelopen 14 jaar gebogen, direct op de radio met het programma Cultuurbarbaren bij Stadsradio Helmond. Elke dinsdag staat in heel wat Helmondse huishoudens de radio op 107, 2 Mhz om te luisteren wie Wim in de uitzending heeft en waarover het gaat.
Vanavond beleefde Cultuurbarbaren – op zoek naar de ware aard van cultuur zijn 500e aflevering. Het is een informatief, verstrooiend en soms ronduit amusant programma.
Samensteller/presentator Wim Maasakkers en vaste technicus Wiljon van Melis, in de loop der jaren gesteund door een keur van gastpresentatoren, zijn in augustus 1995 vertrokken voor een zoektocht die wellicht nooit zal eindigen.
Literatuur en beeldende kunst, muziek en theater, tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en manifestaties kwamen allemaal aan voorbij. Jonge muzikanten en bandjes waren te gast in de studio en presenteerden steeds vaker live hun muziek. De rode draad door het programma is het kettinginterview waarbij de gast van deze week de gast voor de volgende week uitnodigt. Dat leidde tot interessante gesprekken die soms alles en soms niks met cultuur te maken hadden.
De 500e uitzending kwam uit De nederlandsche Cacaofabriek waar onder meer wethouder Cees Bethlehem, voorzitter Jan van der Zanden van Stadsradio Helmond, auteur Wim Daniels, directeur Martin van de Laar van De Cacaofabriek en voorzitter Geert Blenckers van SEM aan het woord kwamen. Daarnaast kwamen Impact, het Kunstkwartier Helmond en Plato voorbij met het WilHelmonds als muzikale ‘Leitmotiv’. Een aantal deelnemers aan dit muziekproject speelde live hun inzending.
Muziek van de Helmondse formatie Momenteel zorgde voor een voor een feest na afloop van de uitzending. Volgende week kijkt Cultuurbarbaren nog eens terug op het eigen jubileum.
Hieronder de foto’s die Stefan maakte van de gehele zeer druk bezochte avond. Zo krijg je meteen een kijkje achter de radio-schermen.

9 reacties:

Hoi, wij hebben gister gefilmd (3 jongeren) en er staan ook wat foto’s tussen van ons. Kunnen wij deze op hoge kwaliteit krijgen? Alvast bedankt!

Beantwoorden

Hartstikke leuk zeg, jammer dat ik het niet wist, had er wel bij willen zijn.

Beantwoorden

Foto’s zijn te downloaden via http://www.snabshot.nl/Cultuurbarbaren.html

Gr Stefan

Beantwoorden

Wie graag bewegende beelden ziet van de 500ste uitzending van Cultuurbarbaren kijkt zondag naar Gemeente Helmond TV (op Kanaal Helmond). Dat wordt doorlopend uitgezonden van 11.00 tot 17.30 uur. In dat item zijn ook twee inzenders van het WilHelmonds te zien.

Beantwoorden

Je hoort bij de wimpies…….kei leuk voor je, ga zo door. Duim omhoog….. in onze keiestad……..dus kei goed. Mies

Beantwoorden

Wie de uitzending van Gemeente Helmond TV afgelopen zondag heeft gemist, kan het hier nu ook gaan kijken.

Beantwoorden

Wim, Gefeliciteerd alsnog! Ik ga vaker kijken en luisteren.

Beantwoorden
Astrid vd Waarsenburg

Ha Wim en Leontine,

Eindelijk heb ik dan de tijd genomen om de foto,s te bekijken!
Gaaf zeg. Ga vooral zo door!

Groet Ivonne

Beantwoorden
Ivonne van de waarsenburg

hoi Wim ik wil je nog even bedanken .
dat ik je gast mocht zijn op jou 500e uitzending een hele prestatie ,heel knap .
mooi werk .ik zing met heel mij hart en jij
doet jouw ding van uit je hart heerlijk
oooo ja als mijn singel klaar is breng ik er graag een naar je toe .
WIM heel veel goeds knuffel van marije .

doegggggggggggggggggggggg

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *