Buiten is het 32 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.286 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsEen prettig gesprek op Stadsradio Helmond
Zoals maandag aangekondigd, waren gisterenavond de nummers 1 en 2 van het WilHelmonds, en organisatieleden Geert Blenckers en Femke Verhees, te gast aan tafel bij Wim Maasakkers in zijn radioprogramma Cultuurbarbaren. Van enige strijd of afgunst tussen de finalisten was geen enkele sprake; het was een spontaan en gemoedelijk gesprek. Want zoals Jeroen Tel eerder al had aangegeven: “Natuurlijk zijn we wel een beetje teleurgesteld, we hadden graag gewonnen! Maar regels zijn regels, en het is gewoon gelopen zoals het liep. Niks aan te doen.” No hard feelings dus.
Op de vraag van Wim of er iemand iets kwijt wilde over de veelbesproken uitslag, reageerde Geert geheel terecht: “Het WilHelmonds lééft, dat lijkt me wel duidelijk! Nog steeds!” Instemmend geknik volgde van alle tafelgenoten.
Over de wedstrijd meldde Twan Spierings, de voorzitter van ’t Akkoordje (de grote publieksfavoriet tijdens de finale), dat de overwinning toch nog ’n beetje onverwacht kwam. De leden van ’t Akkoordje waren namelijk zeer onder de indruk van de kwaliteit van hun medefinalisten. Zij zijn uiteraard erg blij met de winst, met de eer, en natuurlijk met hun prijzen! ’t Akkoordje heeft nog nooit eerder in een studio opgenomen, en gaat dan ook met veel plezier gebruik maken van de mogelijkheid om een professionele opname te maken in de Markant Studio’s. Naast het WilHelmonds, M’n Stad, zullen zij nog 2 andere nummers gaan opnemen. Dit gaat na de vakantieperiode plaatsvinden. Houd deze website in de gaten: want daar zal zeker aandacht aan besteed worden!

WilHelmonds op Festival Impact
Op zondag 20 september 2009 vindt de vierde editie van Festival Impact plaats, in het centrum van Helmond. Een plek op dit festival was één van de grootste prijzen die de organisatie van WilHelmonds beschikbaar had gesteld voor de winnaar. ’t Akkoordje gaf na de finale echter aan helaas verhinderd te zijn op deze datum, vanwege een reeds gepland optreden elders. Na overleg tussen de organisatie van het WilHelmonds en de afdeling Programmering van Stichting Impact, werd besloten om deze prijs uit te reiken aan de nummer 2, en juryfavoriet, de Gebroeders Tel. Kees en Jeroen Tel zijn beide al jaren professioneel met muziek bezig. Kees als producer van vele Nederlandse hitnoteringen, Jeroen (onder de naam ‘Maniacs of Noise’) als componist van o.a. muziek bij vele wereldwijd bekende computergames. Optreden op een podium is hen beiden niet vreemd, muziek zit hen in het bloed, en samen vormen zij een unieke topact voor Festival Impact! Uiteraard zullen zij hun WilHelmondslied, Helmond Mijn Stad, ten gehore brengen. Hoe de rest van het optreden wordt ingevuld, blijft nog even een verrassing, maar een feest wordt het zeker!
Tijdens de radiouitzending vond de officiële overdracht van deze prijs plaats, middels een prachtig certificaat dat Twan Spierings overhandigde aan de Gebroeders Tel. Tevredenheid alom, zoals op de foto’s duidelijk te zien is.
Eind goed, al goed.

Hieronder het hele radiogesprek:

1 reactie:

Nou nog een paar optredens tijdens, de toch min of meer saaie, pauze’s bij de kasteeltuinconcerten en het komt wel goed met het WilHelmonds.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *