Buiten is het 25 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.874 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
32reacties

In een strak neergezet programma beleefde het WilHelmonds vrijdagavond haar halve finale. In een druk bezocht café Zeezicht konden de bezoekers en ik genieten van een zeer divers aanbod aan liedjes uit en over Helmond.
Vele vrijwilligers hebben zich maandenlang ingezet om van dit evenement een succes te maken. Maar achter de schermen overheerste teleurstelling. Een van de initiatiefnemers van het WilHelmonds is Stadsradio Helmond. Die had dan ook groots aangekondigd dat het hele evenement via de radio thuis te volgen zou zijn. Niets daarvan echter. Doodse stilte op de zender. Alleen ingeblikte muziek te horen, want voor de live uitzending moesten andere programma’s wijken.
Eén van de deelneemsters aan de wedstrijd reageerde geschokt: ze had speciaal een draagbaar radiootje naar haar slecht ter been zijnde moeder gebracht en moest die nu bellen omdat de uitzending niet door ging.
De officiële verklaring is dat de uitzending niet door kon gaan vanwege ‘technische problemen’. Navraag bij de organisatie leert echter dat het ligt aan het niet nakomen van afspraken door één persoon. Die bovendien in staat blijkt een hele uitzending te saboteren en een hele organisatie in gijzeling te nemen.
Daar sta je dan, als vrijwilligersorganisatie. Teleurstelling in de hele stad, boze sponsors, een lelijke domper op de vreugde van wat een feestelijke avond had moeten worden. Een dieptepunt voor de Stadsradio bovendien. Die zet zich neer als een onbetrouwbare partner. Ik ben benieuwd hoe dat opgelost gaat worden.

Was getekend,

32 reacties:

Erg jammer allemaal.

Als het inderdaad klopt wat je zegt is het nog erger, er wordt dan toch gelogen over het waarom van het niet live uitzenden.

Wie gaat er nou door?

Beantwoorden

Ik wil graag kwijt dat de persoon in kwestie een Kunst heeft gemaakt van het in bochten wringen en eisen stellen. Vervolgens dreigen met het niet uitzenden van de live show, daarna na een goed gesprek met een organisator van het WilHelmonds toch beloofd te komen en vervolgens vrijdag gewoonweg niet op komt dagen! Ik vindt het jammer dat stadsradio nu moet lijden door de acties of beter gezegd geen acties van een persoon.
Ik wil wel de personen bedanken die toch hebben geprobeerd om een goede avond teweeg te brengen. Jammer dat jullie deze negativiteit mee krijgen!En dat verdienen jullie niet!
Gegroet den Frogson!
Dus Jean Kat als je een zondebok zoekt, vraag ‘t na bij srh!

Beantwoorden

Ik snap niet dat zulke mensen getolereerd worden bij Stadsradio Helmond en ik begrijp ook niet dat de rest van de vrijwilligers dit pikken.
Als het een betaalde baan was geweest had hij al op straat gelegen.
Vrijwilligers werk staat niet tussen aanhalingstekens, maar je gaat dan eigenlijk net zo’n overeenkomst aan dan met een betaalde baan.
Een hoop mensen zien vrijwilligerswerk als erg vrijwillig.

Maar is er dan niemand die in had kunnen springen nadat L.Kunst er de brui aan had gegeven? zoniet dan is dat toch ook wel een beetje dom en jammer voor het Wilhelmonds.

Op http://www.stadsradiohelmond.nl/ staat het nog steeds netjes aangekondigd.

Misschien staat hij graag in de publiciteit en zag hij nu de kans om dat te bereiken en kan hij tegen zijn vriendinnen opscheppen over hoe hij de boel bij Stadsradio Helmond onder de duim heeft.

Beantwoorden

Tja die lui heb je overal. Ik zou zeggen eruit met die flapdrol. Kun je niks mee. Valt niet op te bouwen.Ik hoor hem wel erg vaak op de stadsradio. Hij hoort zichzelf ook graag. Zijn er geen andere vrijwilligers bij de radio?? Radio maken is geen kunst ……. dus weg ermee!
Snapt hij niet dat hij het voor anderen verpest. Laten we allemaal afspreken de radio op een andere zender te zetten als de heer kunst erop is. Luistert er sowieso iemand naar deze kneuzenzender?

Beantwoorden

@ DJ Frogson,
Heel hartelijk bedankt voor je complimenten aan mij en mijn hard-werkende collega’s van de Stadsradio. Ik wil die complimenten graag delen met Daan van SLG, zonder wiens hulp en veel kunst-en-vliegwerk we zelfs niet de opnamen hadden kunnen maken die nu elders op De weblog staan.

Beantwoorden

Ikz eg die KUNST er heel hard uit gooien. Met zijn bakkes op de kaaijbaand.

Geen sportuitzending, groots aangekondigd en dan… radio stilte. Als hij inderdaad daarvoor verantwoordelijk was. Grote strik er om heen!

Beantwoorden
Johan van der Velde

Het is betreurenswaardig wat er allemaal gebeurt is, en in woede zegt en doet men vaak vreemde dingen. Ik hoop dat we dit uiteindelijk tot een vreedzame oplossing kunnen brengen. Het was zeker niet mijn intentie om mensen opzettelijk te krenken. Laten we snel aan tafel gaan zitten om in de toekomst dit soort voorvallen te voorkomen!
De finale van het WilHelmonds staat voor de deur dus…

Beantwoorden

Er is maar een oplossing voor, en dat is kunstt eruit Met die man valt niet te praten, hij heeft enorm last van grootheidswaanzin, meent overal verstand van te hebben.
Krijgt nooit zijn zaken op orde, geeft zijn eigen fouten ook nooit toe, schuift dat vaak af… Moet ik nog doorgaan zo.

BEstuur stadsradio, gooi deze man eruit

Beantwoorden
Johan van der Velde

@Johan
Nee hoor, zo kent half Helmond hem. Grootheidswaan is zelfs n vriendelijke term.

Beantwoorden

kom op nou zeg het is toch mogelijk
om allemaal samen te werken
vrijwiligerswerk
staat of valt door dit soort mensen
stad omroep laat je horen op
het wilhelmonds!!!!!!!!!!!

Beantwoorden

Aangezien dit een zoektocht is naar het Helmonds volkslied zie ik dit als een absoluut gemiste kans. Als iedere Helmonder (die niet zomaar even naar Zeezicht kon komen om wat voor reden dan ook) gewoon via Stadsradio Helmond had kunnen luisteren naar de live optredens en de daarbij behorende atmosfeer, had dat veel bijgedragen aan het geheel.

Stadsradio HELMOND… als er echt iets over Helmond gaat, is het dit wel…

Ik hoop in ieder geval wel dat op 12 juni er wél een live-uitzending is…

Beantwoorden

Ik denk dat niemand het risico meer neemt om thuis te blijven en als het even kan op 12 juni live aanwezig zal zijn.

Beantwoorden

Beste Jeroen, ik sluit mij volledig aan bij jou uitspraak.
Het mag niet nogmaals gebeuren dat er vele mensen van weerhouden worden, dat ze niet naar een live uitzending kunnen luisteren.
Stadsradio HELMOND heeft zeker een kans laten liggen.
Ik ga er vanuit dat de liveuitzending op 12 juni wel ddor gaat.
Zeer vele groeten en tot 12 Juni 2009
Frans

Beantwoorden

Ach, het verbaast me allemaal nix. Wie Lesley Kunstt in zijn organisatie krijgt, weet dat zoiets vroeg of laat gebeurt. Wie dat niet weet, vergat zijn vorige organisatie te bellen.

Beantwoorden

Ja bij de sportclub zijn ze ook niet blij met hem

Beantwoorden

Natuurlijk betreuren wij het dat de uitzending van vrijdag niet is doorgegaan. In de aanloop naar deze uitzending zijn er communicatiefouten tussen een aantal verantwoordelijke personen opgetreden die eigenlijk niet mogen gebeuren. Het is daarom des te erger dat alle ergernis en frustratie zich nu richt op één persoon die in dit weblog op een erg onfrisse manier wordt gekenschetst. Wij als bestuur betreuren dit ten zeerste en distanciëren ons van alle uitspraken, zeker omdat deze persoon niet als “schuldige” kan en mag worden aangewezen, dat zou wel al te gemakkelijk zijn.
Wij willen de organisatie onze welgemeende verontschuldigingen aanbieden en zullen alles in het werk stellen om van de finale op 12 juni een spetterende uitzending te maken.

Bestuur Stadsradio Helmond.

Beantwoorden
Bestuur Stadsradio Helmond

Wat n afschuwelijk zwakke smoes, Er is geen sprake van communicatiefouten tussen een aantal verantwoordelijke personen opgetreden. Er i ssprake van 1 stoorzender die voodurend alles verziek.
‘n ervaringsdeskunidge van LK

Beantwoorden

Nou beste KL leer eerst maar eens typen want zo kun je niet serieus genomen worden!

Beantwoorden

Erg bijdehand MvL maar type jij dan eens wat er werkelijk aan de hand is!

Beantwoorden

Hallo iedereen,

Het verwonderd mij niets dat dit allemaal mis is gegaan bij SRH. Zelf heb ik ervaring van vele jaren wat er allemaal fout kan gaan daar. Bij de omroep zit een bestuur die nergens de ballen verstand van heeft. Er lopen nog meer foute mensen rond daar die elkaar het licht in de ogen niet gunnen en van enige goede! communicatie heeft daar nog nooit niemand van gehoord. Deze omroep heeft voor velen al lang geen levensvatbaarheid meer en het enige waarom SRH nog kan uitzenden is dat het de gemeente is die de boel via eigen belangenverstrengeling nog in leven houd. En dat gaat visa-versa al jaren zo. Via het commissariaat van de media had de omroep allang gezien moeten zijn. De meeste programma’s voldoen niet aan de culturele (kwaliteits) eisen en de de meeste presentatoren zijn ver onder de maat wat triest is te noemen voor een stad als Helmond. En technisch is het vaak een lachtertje zoals het over komt. Maar beste mensen, en ik moet het nog zien, ze gaan nu alles goedmaken op de finale van deze leuke manifestatie. Want, met nog meer gezichtsverlies zou de pijn wel eens heel ondraagelijk kunnen worden daar. Ik zelf heb er echter een hard hoofd in, gezien mijn ervaring met dat bestuur en (sommige) medewerkers.

Wel kan ik U mededelen dat alle finaleliedjes al enkele dagen te horen zijn op de gezelligste internet-radiozender van Nederland. Op mijn homepage staat een vewijzing naar http://www.wilhelmonds.nl

U krijgt allen de muzikale groeten van Theodorus Niemeijer, ex medewerker van die omroep daar in Helmond en sinds 2 jaar een gelukkige! eigenaar van Goed Verstaanbaar Online, wereldwijd op het internet uitzendend vanuit Studio 1 in Helmond.

Site: http://www.goedverstaanbaar.nl
Radio-Site: http://gvbonline.kajepoet.com
In Belgie: http://blog.seniorennet.be/goedverstaanbaar/
Email: [email protected]

Beantwoorden

Zijn alle gekwetste EGO’s aan de beurt geweest? Zo ja kunnen we de aandacht weer gaan besteden aan de WILHEMONDS finalisten, Want daar gaat het uiteindelijk om en niet om oud zeer.

—————————————
Voor alle duidelijkheid: deze reactie is géén reactie van de organisatie WilHelmonds, maar van iemand die toevallig Wil Helmonds heet of van iemand die zich graag Wil Helmonds noemt.

Beantwoorden

Beste Theodorus,

Ik merk dat je kennis over de feiten inmiddels achterhaald is. En van het commissariaat van de media heb jij totaal geen verstand. Zoals jij behoort te weten wordt ook de stadsradio onderworpen aan strenge eisen en deze worden regelmatig streng gecontroleerd. Dat het in jouw ogen slechte programma’s zijn dat staat hier geheel te buiten.

Daarnaast vindt ik het erg zwak dat je via deze discussie jouw eigen station probeert te promoten. Je probeert natuurlijk te zeggen, stadsradio is slecht ik ben lekker goed want ik doe de liedjes wel draaien op mijn station. En ik plaats een link op mijn website. Nou gefeliciteerd. Daar deed stadsradio ook aan. Het gaat enkel en alleen om het feit dat door bepaalde personen deze uitzending niet door heeft kunnen gaan. Beetje zwak, hopelijk haal je het zelf wel weg.

Overigens het feit dat de communicatie daar ver te zoeken is, dat moge duidelijk zijn.

Beantwoorden
Johan van der Velde

Nou Johan,

Jammer voor jou, maar hier liggen alle bescheiden van c.v.d.media en ik moet je zeggen dat ik toch wel degelijk weet waar ik over spreek. Aangezien ik genoeg met het bijltje radio gehakt heb, zo’n 31 jaar weet ik over welk huishouden ik spreek daar in de Evertsestraat. Sinds 1988 was het al niks, is het nog steeds niks en zal het ook nooit worden. Reden? De neuzen staan daar niet een kant op, het bestuur is geen bestuur en het is een schip waar meerdere kapiteins op varen. Dus dat zijn maar een paar gegevens jongeman. En ik haal niets weg van dat wat ik in mijn eerste bericht geschreven heb. Het is slechts een klein citaat van dat wat een heel slecht boek is om in te lezen. En dat ik een beetje reclame maak voor mezelf? Prima toch om mensen daar naar toe te brengen waar tenminste vrolijkheid wordt geboden. Dat is bij de stadsomroep ver te zoeken en zeker voor de oudere luisteraars. Je schaamt je gewoon met zo’n omroep. En als jij Johan ooit zo diep gaat zoals ik gegaan ben bij die omroep, dan pas heb je voor mij een stelling die op zijn plaats is. In ieder geval worden de 4 liedjes van de finalisten elke dag gedraait bij ons. En als het er echt op aan zou komen kan GVB Online de hele boel professioneel verzorgen en uitzenden daar in het brabant House.

Maar ik laat die eer over aan Stadsradio Helmond voor een hernieuwde kans waarvan ik denk dat die ook (geluidstechnisch) zal mislukken. Wellicht dat dit bericht ze prikkelt om het tot een goed einde te brengen.

Beantwoorden

Stadsradio Helmond voldoet zeer zeker NIET aan de ICE norm van 50 %
Het valt me nog mee dat het CVDM de vergunning nog niet ingetrokken heeft.
Blijkbaar slaapt men in daar op de Hoge Naarderweg te Hilversum !
Heren wordt eens wakker en vraag de banden eens op want er klopt werkelijk helemaal niets van.
En dit is zeker niet de eerste keer er is eens ooit een controle geweest en toen hebben ze een dikke boete gehad van het CVDM.
Maar nu zullen de heren het wel te druk hebben om in te grijpen.

Beantwoorden

Dank je wel Drs. van Bakel,

echter 50% ICE norm is nog te hoog gegrepen. Ze halen de 30 niet eens. En dat ze daar aankomen ligt louter alleen aan het feit dat de meeste programma’s tot vervelens toe herhaald worden. En ook omdat nogmaals de gemeente een groot belang heeft in het vasthouden van hun speeltje. De omroep heeft maar wat een geluk dat het commissariaat van de media verzuimt hun werk (goed) te doen.

Beantwoorden

Goedendag stelletje AZIJNPISSERS,
Wat is de grap dan wel de fun om dergelijke stichtingen tot de grond toe gelijk te maken. Het is allemaal vrijwilligerswerk en ja er worden wel eens fouten gemaakt, gelukkig, dit bewijst eens te meer dat het ook maar mensen zijn. En al die reacties ten spijt kan ik hier niet uit concluderen dat dit menselijker-wijs juist is. Ga zelf iets doen met je tijd en val goedbedoelde mensen hiermee niet lastig. De stichting Wilhelmonds kan ook niet verschoont blijven van een perfecte organisatie, deze zijn zelf ook debet aan het niet tot stand komen van de gplande uitzending. Maar in goed overleg is blijkbaar het een ander goed bespreekbaar gebleken en op een normale volwassen manier voor de toekomst opgelost.

Tot slot vind ik de rubriek van onze gelaarzde kat ene JC, compleet de plank mis slaat en zich niet goed heeft voorbereid op zijn journalistieke kwaliteiten!!! Voor zover er die al waren. Laten we met z’n allen hier gewoon een punt achter zetten en al onze energie daarin stoppen wat goed is voor zowel het Wilhelmonds als Stadsradio Helmond, beide stichtigen zijn per slot van rekening amateurs. En hebben ook niet alle wijsheid in pacht zo als jullie die blijkbaar wel mogen hebben. Veel plezier allemaal op 12 juni, we maken er een mooi feest van. Zo als het betaamt in ons mooie Helmond. Hawdoe….

Beantwoorden

Zijn alle gekwetste EGO’s aan de beurt geweest? Zo ja kunnen we de aandacht weer gaan besteden aan de WILHELMONDS en zijn finalisten.
Want daar gaat het uiteindelijk om toch!

En organisatie Wim Helmonds is iemand die vind dat de mooie dingen in Helmond en Wilhelmonds is zo’n mooi ding de aandacht moet krijgen.
De EGO’s die ik aangaf besmeuren zijn eigen Helmonds nest en daar zit ik niet op te wachten….wie wel trouwens.
Veel succes op 12 Juni, ik zie er naar uit!

Beantwoorden

Nee maar, wat een discussie, een zinloze discussie eigenlijk, waarvan iedereen weet, dat het zinloos is en zinloos zal blijven in de toekomst. Een omroep die niet weet hoe je met medewerkers om moet gaan en vrijwilligerswerk ziet als vrijblijvend, want dat is de makkelijkste manier om eventueel later excuses temaken aan de bevolking, is in mijn ogen niet waard om evenementen op het Helmondse vlak voor zijn rekening te nemen. Het word tijd, dat de gemeente in gaat grijpen om een halt toe te roepen aan een lokale omroep die niet waar kan maken, wat het waar zou moeten maken, namelijk een omroep zijn, voor, door en met de inwoners van Helmond, zodat evenementen op een waardige en niet vrijblijvende toch met veel energie, inzet en volharding, overgebracht kunnen worden aan de inwoners van een stad die gezien het aantal inwoners toch ook het recht heeft op een omroep, die volwaardig in het leven dient te staan. Maar laat ik eerlijk zijn door te zeggen, dat er natuurlijk altijd technisch iets mis kan gaan. Voor de rest denk ik dat het niet uitmaakt, of en welke norm een omroep moet hebben bij het CvdM., als de omroep maar de wil, kracht en flexibiliteit wil tonen om dat te doen wat in de statuten van de omroep staat, namelijk de omroep is een orgaan wat zich in wil zetten voor alle lagen van de bevolking en met programma's gericht op iedereen. (Vrij vertaalde korte versie) Maar daar is in de snelst groeiende stad van Brabant niets van te merken. En daarom wil ik een stukje geschiedenis citeren (Aan het einde van de jaren negentig toen de omroep met een grote schuldenlast en een bestuurscrisis werd geconfronteerd, leek het doek definitief te vallen. Echter met de steun van de gemeente, wederom de vrijwilligers en een nieuw be stuur werd de omroep opnieuw van de ondergang gered. In 1999 trad dit nieuwe bestuur aan onder voorzitterschap van de voormalig wethouder Jan van der Zanden. Verder maakte onder meer accountant Lambert van den Reek daar deel van uit. Het bestuur is ondertussen uitgebreid en na een grondige inventarisatie- en reorganisatiefase is de omroep nu klaar voor een nieuwe toekomst. Een toekomst die we vol vertrouwen tegemoet zien omdat we werken met een zeer enthousiaste club vrijwilligers, een stabiel opererend bestuur en bovendien met de steun van de gemeente Helmond in onze rug) van de van de omroep zelf om hiermee aan te geven, dat misschien wel de financiële problemen zijn opgelost, het bestuur ZEER stabiel en volhardend is, met als gevolg een omroep die niet meer past anno 2009, gezien de inhoudelijke waarde van het nieuws, zowel de inhoud van de programma;s als de berichten op de kabelkrant achterhaald worden door welk media dan ook. Geeft dit iets aan over de inzet van de vrijwilligers, of door de halsstarrigheid van een bestuur, wat misschien niet zit te wachten op een flitsende radio en tv stadszender in Helmond omdat dit te veel energie vereist van gedateerde bestuursleden die het tijdsbeeld niet kunnen volgen. Bestuur van de omroep, Gemeentebestuur van Helmond, CvdM, maatschappelijke organisaties, kerkelijke groeperingen, als dit de omroep is, die zelf de verkiezing van het STADSVOLKSLIED niet kunnen uitzenden, waarvoor dragen wij als belasting betalers dan bij aan deze organisatie. Mijn advies, luister 12 juniniet naar SRH,maar kom massaal NAAR HET Brabant House, al moeten we met gespitste oortjes door heen luisteren als we buiten op de stoep staan.

Beantwoorden

Ik heb hier nu alles eens goed en rustig zitten lezen. Enige dat ik mis in de discussie is de reactie van de persoon waarover het allemaal gaat. Hij zal zelf toch wel vinden dat hij het correct deed? Iedereen heeft er een mening over. Tot aan zijn eigen organisatie Stadsradio aan toe, maar zelf zwijgt hij. Dat vind ik erg opvallend. Maar wat niet is, kan nog komen (hoop ik).

Beantwoorden

Mogelijk dat hij het liever niet via “de media” wil spelen.

Beantwoorden

Ik moet daarin Ad gelijk geven.Ik denk dat de meeste zich hier bij “Veiliger” voelen, dan wanneer er een open eerlijke mondelinge discussie is. Die voorgezeten zou worden door een onafhanklijke partij. Maar via dit medium hoeven ze niet uit de anonimiteit te komen..ik wens dan ook via deze kant de heer L.Kunstt veel sterkte. per slot van rekening heeft hij ondanks alles € 1.000,- via SRH opgehaald voor de KWF stichting Alpe D’HuZes tijdens de hoogte punt viering in het Zonnekwartier. Proficiat, ook dit is vrijwilligerswerk.

Beantwoorden

Klinkt leuk maar is het wel in de haak als iemand zoveel verschillende petten opzet?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *