Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.918 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
39reacties

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmonds

Het WilHelmonds leeft! Dat werd gisteren tijdens de Grande Finale nog eens extra duidelijk. Wat een opkomst! In een steeds drukker wordend Brabant House hing een geweldige sfeer. De 4 finalisten hebben allemaal hun beste beentje vóór gezet, en de optredens van Hangover Sunday en The Frowns maakten deze muzikale avond helemaal áf. Het massaal opgekomen publiek genoot duidelijk, zoals je kunt zien op het WilHelmonds foto-album.

Ook wij van WilHelmonds hebben gisteren enorm genoten. Van alle optredens, van het enthousiaste publiek én van de spannende uitslag. Ook voor ons was het tot op het laatste moment een verrassing wie er zou winnen. ‘t Akkoordje en de Gebroeders Tel hadden een voorsprong vanwege de internetstemmen, maar dat was slechts 1/3 van de uiteindelijke uitslag, dus alles was nog mogelijk! De jury heeft wijs geoordeeld, en het aanwezige publiek liet haar stem duidelijk gelden, dus er is geen twijfel over mogelijk: Met ‘t Akkoordje heeft WilHelmonds een terechte winnaar.

De winnaar gaat met een enorme prijzenpot naar huis: studiotijd in Markant Studio’s voor het opnemen van 3 nummers (inclusief het WilHelmonds), daarbij 300 gedrukte cd’s met die nummers, een cheque ter waarde van €250,-, een optreden op Festival Impact 2009 en 3 optredens op diverse andere Helmondse locaties. En verder een jaar lang airplay voor ‘M’n stad’ op Stadsradio Helmond plus natuurlijk een mooie bos bloemen.

Voor de Gebroeders Tel was er een prachtig schilderij, de Helmondriaan, aangeboden door schilder Bart Kuipers, een cheque ter waarde van €200,- en een bos bloemen. En Helmonds Hoop en Monald Aben zijn ook beloond met een mooi boeket en cheques ter waarde van respectievelijk €150,- en €100,-. Dit alles was mogelijk dankzij onze sponsors. Ook aan hun: bedankt!

Nu zit het erop. Moe maar voldaan kijken wij terug op een geslaagde WilHelmonds finale-avond. Het wás hard werken tot aan deze climax. Maar het wás ook ontzettend leuk!!
Alle medewerkers van het WilHelmonds hebben zich de afgelopen anderhalf jaar vrijwillig en met een enorm enthousiasme ingezet om het doel te halen. En wij durven met gepaste trots te zeggen: DAT IS GELUKT!!
Een puntsgewijze terugblik:
• november 2008: de eerste bekendmaking, het begin van onze mediacampagne
• januari 2009: een grootse kick-off met 6 bands in een overvol Velvet Lounge
• 24 april: sluiting inschrijfperiode, maar liefst 28 inzendingen
• 1 tot 15 mei: internetstemronde 1, met duizenden stemmen en 9 winnaars
• 29 mei: de halve finale in een druk Café Zeezicht, resultaat 4 finalisten
• 30 mei tot 12 juni: internetstemronde 2, ook nu met duizenden stemmen
• 12 juni: het klapstuk, de finale in het Brabant House, ‘t Akkoordje als winnaar
• de hoeveelheid aandacht in alle media waarvan wij vooraf niet eens droomden.
• en niet te vergeten alle reacties van onze stadsgenoten tijdens het gehele project, op deze website, tijdens de live-evenementen en zeker ook daarbuiten.

Ferdi van Hout (lid van het WilHelmonds-team) is buitengewoon trots. “Het WilHelmonds is anderhalf jaar geleden ontstaan als een klein spontaan idee, dat uitgroeit tot een project dat gedragen wordt door de Helmonder. Kijk naar de hoeveelheid stemmen die via internet zijn uitgebracht en kijk naar de geweldige opkomst aan publiek tijdens deze finale, en de run op de stembriefjes na afloop. Het WilHelmonds en zeker deze finale is een groot succes geweest. Ik moet zeggen dat ik blij ben met deze winnaar, maar daarbij ben ik ook blij dat ik als lid van deze organisatie niet degene ben die het beslissende oordeel heeft moeten geven. Het was spannend tot aan het einde wie het WilHelmonds zou gaan winnen. Uiteindelijk heeft de jury in de voorronde in Zeezicht een goede taak afgeleverd. Zij hebben toch vier waardige kandidaten aangesteld als finalisten. Juist daardoor is het tijdens deze finale zo spannend geweest. Toch kan er maar één de winnaar zijn.”

Fan van het WilHelmonds? Er zijn nog T-shirts te koop. Stuur ons even een mailtje op [email protected], dan zorgen we dan jij er één kan bemachtigen.

39 reacties:

Van harte gefeliciteerd Akkoordje! Knap.
Ik had zelf een andere voorkeur. Maar zoals iedereen weet, de kiezer heeft altijd gelijk en de winnaar feliciteer je.

Beantwoorden

Is het niet “Ik hou van jou mijn Ganzegat”?
Geschreven door Boel Nölle. Pure plagiaat. Raar dat het winnende nummer een gejat nummer uit Aarle-Rixtel is over Ganzegat. Lekker makkelijk om met een kleine tekstuele aanpassing te winnen terwijl andere mensen de moeite hebben genomen zelf een tekst en muziek te schrijven. Maar van de andere kant zo zie je wel weer…
Ale Blie! 🙂

Beantwoorden

Akkoordje proficiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik ha ut wel gedaacht dè gallie zot winne. Dè kos toch ok nie anders! Zô’n skon liedje!
Mar wa dè prijzegeld betreft: zet ut mar vast efkes op de bank,want dè zalde hard noddig hebbe vur dun advekaat.
Nie vur mai, mar ge wit ut: ons vrouw is un echte Hellemondse dus as dur iets te vange vèèlt dan is ze der mee bai!
Ze wil ut vur ut gerèècht gooije.
En nie zomar vur ne rechter, ze wul ut vur de rijende rechter brenge , op den tilleviesie.
Ja , en as die wa in durre kop hi dan hi ze ut nog nie in der ……

Trowwes, kommenden dinsig dan treej ik mi “Un bietje Brabants”op in ut Haagje bai den vrouwenbond. En dan zalle wai ut nei Hellemunds volkslied is skon brenge!

Afijn, vatter mar un par op, gallie het ut verdiend !!!!!!!!!!!!!!

Houdoe wonnie!

Henk van Beek oit Ale

Marre…dè prijzegeld zet nog mar efkes op de bank.Want dè kan nde strakk

Beantwoorden
Henk van Beek oit Ale

Nou als ‘t Akkoordje plagiaat gepleegd heeft dan is dat gewoon vals spel!
Het winnende nummer was dus aanvankelijk een anti-Helmond lied. Met deze uitverkiezing maken ze de hele organisatie belachelijk.
Terwijl anderen met heel hun hart en ziel hun liefde voor hun stad in muziek hebben verwoord.
Dit krijgt nog een staartje!

Beantwoorden

Och jongens (en meisjes)
De strijd is gestreden en volgens mij heeft ‘t Akkoordje zich aan de spelregels gehouden die door het WilHelmonds comite zijn gesteld. Al bij al dus een terechte winnaar. Ik hoop dat ze er nu van kunnen genieten. Het is een mooie strijd geweest. Verder hoop ik dat al het negatieve nu wat zal afnemen.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Akkoordje. Het was niet mijn keuze,maar wel met veel enthousiasme gebracht en als je met 50 man meedoet en zelf mee mag stemmen dan ben je natuurlijk al dicht bij de winst.

Beantwoorden

De 97 foto's van de WilHelmonds Finale afgelopen vrijdag in Brabant House zijn zojuist geplaatst. Ze werden gemaakt door Ben van de Velden, Désirée Verkaar en Wim van den Broek en zijn hier te zien.

Beantwoorden

En de nummer 2..De gebroeders Tel! WAT?! Ik stond echt met mijn oren te klapperen. Ongelofelijk, ‘t Akkoordje wint het Wilhelmonds… Ik vind dit een fout van de organisatie. Het publiek had nooit zo’n grote stem mogen hebben. Het was vooraf al een gewonnen strijd voor ‘t Akkoordje. Hun koor telt alleen al 55 leden. Vermenigvuldig dit met hun kinderen, kleinkinderen, overige familie en vrienden en kennissen…Dat zijn nogal wat stemmen. Dat wordt lastig als je alleen of met zijn 2-en bent. De vakjury had minstens 50% invloed op de uitslag moeten hebben.
Het feit dat de Gebroeders Tel toch zo goed gescoord hebben, geeft aan dat het niet bevooroordeelde publiek gesproken heeft en dat was helemaal te zien aan de zaal die leegliep na de bekendmaking van “de winnaar”.
Ook vind ik het triest dat er gebruik gemaakt is van bestaande muziek. Niet eens origineel dus.
Ik weet dat ik voor velen spreek en dat betekent dat het leuke evenement uiteindelijk toch een bittere nasmaak heeft.
Behoorlijk negatief allemaal, en ik weet dat het achteraf makkelijk praten is, maar het WilHelmonds was eenmalig. Er komt geen 2de kans voor Helmond om hun Volkslied te kiezen. Toch?

Beantwoorden

Pap, het is geweldig: lees hieronder wat je hebt gewonnen!

Wat kun je winnen?

Professionele studiotijd
Een single met het WilHelmonds en twee eigen nummers
Minimaal twee keer per dag airplay op Stadsradio Helmond voor een jaar
Geldprijzen voor de eerste, tweede en derde plaats
Het nummer eeuwig afspeelbaar op elke pagina van De weblog van Helmond (6 duizend bezoekers per maand)
Een optreden op Festival Impact
Drie optredens in cafés en/of Helmondse evenementen.
Goede promotie voor de band of artiest
Eeuwige Helmondse roem; JIJ hebt het Helmonds volkslied geschreven!
Een flink aantal andere prijzen, die we later bekend maken.

Ja Henkie, ge zult ut nog druk kriege de kommende tijd..
(Zal ons moeder blai mi zin)

Maaruh,inne tip vur als gai en ons moeder ut bai de rijende recht winne, dè geld ken ik ok wel gebroike….

Beantwoorden

Ja, mensen ik vond het ook niet kloppen. Met veel aanhang winnen is niet verdient winnen.
Het was heel duidelijk dat ze alleen maar gewonnen hebben door het hoge aantal van de achterban.
Ik vind dat het alleen door de vakjury beoordeeld mocht worden en de pol op internet maar voor 1/3 mee geteld zou worden.
En daar komt nog bij dat je toch zeker meedoet met zoiets als dit met nieuwe muziek en nieuwe tekst.
Het deugd niet dat je met andermans kunnen hier de eerste prijs in de wacht sleept.

Het Wilhelmonds krijgt van mij een pluim voor het hele goede initiatief.
En de andere mededingers krijgen een vette pluim voor hun eigen muziek en teksten.

Beantwoorden

Zolang men volgens de regels heeft gespeeld is er niets aan de hand en zo ver ik dat kan overzien is dat gebeurt.

Het mag toch wel bekend zijn dat de meest favoriete als eindwinnaar over de streep komt als je het publiek een stem geeft. Zo gebeurt dat ook bij de verschillende idols, op zoek naar…., dancing with the stars en soortgelijke programma’s. Daarnaast gebeurt het zelfs zeker eens per 4 a 5 jaar bij de gemeenteraads-, provinciaalse, landelijke en europese verkiezingen. Ook daar wint, over het algemeen, niet de beste maar wel de populairste partij.

Beantwoorden

Gefeliciteerd ‘t Akkoordje.
Ik sluit me volledig aan bij Ad. Ik vraag me daarbij ook nog af waarom die mauwers niet met hun gemauw kwamen na de eerste internetronde. Toen vonden die zelfde mauwers het helemaal niet erg dat ze enkel en alleen doorkwamen door publieksstemmen. Klaagden de fans van Vender’s Breakfast of Marije of al die andere afgevallen deelnemers?
En de fans van Cassettebandje, riepen die boe in Zeezicht toen ze niet door gingen vanwege de jury? Nee dus, zij accepteerden hun verlies.
Kom op, wees sportief, accepteer ook je verlies en feliciteer die mensen zoals dat hoort.

Beantwoorden

We willen al jaren dat de supporters van een voetbalclub zich niet zo negatief moeten gedragen na het verlies van zijn clubje. Nou gebeurt bijna het zelfde bij een verkiezing van het Wilhelmonds. Accepteer het verlies als een Hellemonder, ‘t Akkoordje heeft geen overtreding gemaakt en stond ook niet buitenspel ze hebben het eerlijk uitgespeeld en hadden ook geen strafschoppen nodig. Door zijn grote aanhang hadden zij een voordeel maar een wedstrijd win je niet alleen met supporters. Verliezen is vervelend maar wees sportief.
‘t Akkoordje proficiat.

Beantwoorden

Akkoordje: proficiat met jullie overwinning. Fijn hè publiciteit! Geniet ervan…

Beantwoorden

Als geïnteresseerde buitenstaander (mijn vader was ‘Hellemonder’)heb ik de afgelopen dagen de gang van zaken rond de verkiezing van het Wilhelmonds met stijgende verbazing gevolgd.De internetstemming was door de gebroeders Tel niet te winnen: het netwerk van 2 man kan niet op tegen 55 netwerken van een koor! Het is verbluffend dat de Telletjes nog zoveel stemmen hebben gekregen: het zegt alles over de kwaliteit van hun lied! Vervolgens waren op de avond van de beslissende keuze de symphatisanten van het Akkoortje in de zelfde verhouding oververtegenwoordigd. Elke vorm van objectiviteit was bij deze ‘keuze’ volledig afwezig. Simpel kopieerwerk heeft het gewonnen van een orgineel product.
Als er in de toekomst gelegenheden zijn waar een waarachtig Hellemons volkslied gezongen gaat worden: gewoon ‘Helmond mijn stad’ aanheffen!

Beantwoorden

Het akkoordt proficiat met jullie overwinning en al dat gezeik van dat het niet eerlijk gebeurt is moet maar eens ophouden, neem een voorbeeld aan de gebroeders Tel, deze zijn zo sportief geweest om het akkoordje te feliciteren op deze site. Dus aanhang van de gebroeders Tel neem een voorbeeld aan deze 2 geweldige artiesten.
En bij deze wil ik even kenbaar maken dat de orginele schrijvers van de muziek wel wisten dat hun muziek gebruikt werdt en hadden dus hun toestemming verleent. Uit betrouwbare bronnen heb ik zelfs vernomen dat de componist van het nummer zelfs zeer vereert was dat zijn muziek gebruikt werdt door het akkoordje. Dus ophouden nu met katten en gun het akkoordje hun zegen.
nogmaals akkoordje proficiat en nogmaals hulde aan de organisatie, jullie valt niet te verwijten.

Beantwoorden

Misschien is de organisatie van het Wilhelmonds wel te voorbarig geweest om meteen naar HET ULTIEME HELMONDSE VOLKSLIED te zoeken. Ze hadden mogelijk beter eerst een paar editie’s van het Wilhelmonds 2009, 2011, 2013 o.i.d. moeten organiseren. Maar dat is achteraf praten en dat is altijd makkelijker.

Daarnaast had alleen een “vakjury” het waarschijnlijk ook niet goed gedaan.

Beantwoorden

1.Er is begonnen met 28 inzendingen.

2.Internetstemmen bepaalde dat er 8 inzendingen en een wildcart naar de ½ finale gingen.

3.De jury bepaalde welke 3 werd 4 doorgingen naar de finale.

4.De winnaar werd bepaald door:
a. internetstemmen
B. zaalstemmen
C. Jury
Wat is nu het probleem?

Beantwoorden

Het lijkt erop dat ook in de reacties de aanhang van ‘t Akkoortje oververtegenwoordigd is. Knaagt het schuldgevoel?
Luisteren naar deze ‘winnaar’ zal altijd met een rare bijsmaak gepaard gaan!

Beantwoorden

Niet luisteren Pim rare bijsmaak uitgespaard.

Beantwoorden

@ Sjoerd

Ik denk eigenlijk dat de zaal vooral zo snel leeg liep omdat de tap al voor sluitingstijd op slot ging 🙂

Beantwoorden

Het bericht in het ED van vandaag helpt ook niet echt mee om hier goed uit te komen.

Als nu ook nog de verschillende puntentellingen openbaar worden gemaakt dan is alles wel zo’n beetje bekend.

Beantwoorden

Door Koen Chatrou Eindhovens Dagblad
De finale-uitslag van het Wilhelmonds, hét volkslied van Helmond, blijft de gemoederen bezighouden.

Niet alleen een groot deel van het publiek afgelopen vrijdag tijdens de finale in het Brabant House is het niet eens met de winst van liederentafel ‘t Akkoordje. Ook de vakjury kan zich niet vinden in de uitslag. De liederentafel eindigde bij de vakjury namelijk als laatste.
Nadat de uitslag vrijdagnacht bekend werd gemaakt, klonk zowel gejuich als boegeroep uit de overvolle zaal.
De teleurstelling was duidelijk van de gezichten van de gebroeders Tel – die tweede werden – af te lezen. “We hebben ontzettend genoten van het evenement, ook vrijdag weer “, vertelt Jeroen Tel. “Maar waar ik van tevoren al een beetje bang voor was, is gebeurd.

De stem van het publiek is denk ik té groot geweest. Natuurlijk, het is een volkslied voor Helmonders, maar de gigantische aanhang van ‘t Akkoordje die tot ver buiten Helmond reikt, heeft de doorslag gegeven. Zij konden hun stem zowel via internet als in de zaal tijdens de finale laten horen. Dat is toch raar?” Ook met het idee om de deelnemers zelf te laten stemmen is Tel het niet eens. “Dat zijn nog eens ruim vijftig stemmen extra.”

Geert Blenckers, één van de initiatiefnemers van het WilHelmonds staat nog steeds achter de keuze van de stemverdeling. “Het gaat er in zo’n wedstrijd toch juist om wie de grootste aanhang heeft”, legt hij uit. “Het lied dat het breedst wordt gedragen door het volk heeft gewonnen. ‘t Akkoordje is dus de terechte winnaar.”

Waarom er gekozen is voor zowel een internetstem als een publieksstem tijdens de finale? “We wilden mensen die hier vrijdag niet konden zijn ook de mogelijkheid bieden hun stem te laten horen. ‘t Akkoordje heeft daar het slimst gebruik van gemaakt”, aldus Blenckers. Tel blijft erbij dat de inzending van hem en zijn broer had moeten winnen. “Helmond mijn stad zou je met trots kunnen meezingen in een vol Helmond Sportstadion.”

De vakjury bleek het met Tel eens te zijn. Zij plaatsten ‘Helmond mijn stad’ op één en de inzending van ‘t Akkoordje op de laatste plek. Met name op originaliteit scoorde de liederentafel weinig tot geen punten. Logisch, vindt Tel. “Het lied is gejat. Maar laat één ding duidelijk zijn. Ik kan best tegen mijn verlies en ik gun het ‘t Akkoordje van harte. Het is alleen jammer dat dit leuke eenmalige evenement zo eindigt. Nu hebben we een Helmonds volkslied met een vervelende nasmaak.”

Frans Raaijmakers, tekstschrijver van ‘t Akkoordje, is logischerwijs blij met de overwinning. “Ik heb van dat boegeroep niet veel meegekregen door al dat gejuich”, lacht hij. ” Maar ook ik was verbaasd door de uitslag. Ik was ervan overtuigd dat de gebroeders Tel zouden winnen. Maar onze grote aanhang heeft de doorslag gegeven.” Ook Raaijmakers twijfelt of de juiste keuze is gemaakt om het publiek zowel via internet als in de zaal mee te laten stemmen. Wij hadden door onze grote, trouwe aanhang meteen een flinke voorsprong.” Raaijmakers is blij met de gewonnen prijzen. “Ook die kwamen als verrassing.” Wel laat hij al weten dat de geplande optredens lastig ingepland kunnen worden. Wij hebben als liederentafel al een erg druk schema. Zo staan we tijdens Festival Impact in een verpleeghuis in Bakel en dat gaat toch echt voor. We komen er al jaren en daar zit nou eenmaal onze doelgroep. Wel maakt de liederentafel gebruik van de cd-opname. Dat hebben we hiervoor nooit gedaan omdat het zoveel tijd kost, maar nu willen we daar graag iets moois van maken.”

Beantwoorden

Hier kan ik wat mee !

Geert Blenckers, één van de initiatiefnemers van het WilHelmonds staat nog steeds achter de keuze van de stemverdeling. “Het gaat er in zo’n wedstrijd toch juist om wie de grootste aanhang heeft”, legt hij uit. “Het lied dat het breedst wordt gedragen door het volk heeft gewonnen. ‘t Akkoordje is dus de terechte winnaar.”

Beantwoorden

Het vaststellen van de WilHelmonds winnaar diende zo objectief mogelijk te gebeuren omdat de uitslag representatief moest zijn voor de gehele Helmondse bevolking. De huidige uitslag is echter door de grote aanhang van ‘t Akkoordje in sterke mate vertekend.

Het leidt geen twijfel dat bij de neutrale toehoorders, waartoe ik mezelf ook reken, het lied van de gebroeders Tel met kop en schouders boven de andere liedjes van de overige finalisten uitstak. Daarom vind ik dat de organisatie een cruciale fout heeft gemaakt in de procedure waarmee de winnaar vastgesteld is geworden. Dat is jammer, want het initiatief om te komen tot een Helmonds volkslied is wel lovenswaardig. Het objectieve jury-oordeel had het beslissende woord moeten hebben en het is duidelijk waar hun voorkeur naar uitging….!!!!

Beantwoorden
Arno van Mullekom

Als ‘t akkoordje op Impact zingt kom ik ZEKER kijken…(is toch wel in de dance-area he?)

Beantwoorden

@sjap,
Zoals al eerder gemeld zal ‘t Akkoordje waarschijnlijk niet optreden op Impact, omdat ze dan andere verplichtingen hebben. Een deel van de prijzenpot, de verschillende optredens, zullen ze hoogst waarschijnlijk afslaan in verband met tijdgebrek.
Om die reden was KOLOK overigens erg blij dat ze Korenslag niet hadden gewonnen.

Beantwoorden

Een ding moet je de organisatie in ieder geval nageven. Ze houden de gemoederen in Helmond nogal bezig.
Ben benieuwd wat het volgende is dat ze op poten zetten.

Beantwoorden

KAN IEMAND DUIDELIJKHEID GEVEN OVER DE UITSLAGEN VAN DE VAKJURY EN HET PUBLIEK??
Waarom blijft er onduidelijkheid over de jurering??
Waarom wordt de uitslag van de publieksjury niet bekend gemaakt??
Waarom wordt de uitslag van de vakjury niet bekend gemaakt??
Bij de internetstemronde was voor iedereen duidelijk te zien wie als 1e, 2e, 3e en 4e was geeindigd. Laat toch de uitslag van het publiek en de jury zien!!
De internetstemronde: 4 punten voor ‘t Akkoordje, 3 punten voor Gebroeders Tel, 2 punten voor Helmonds Hoop en 1 punt voor Monald Aben.
Van de vakjury is bekend: 1 punt voor ‘t Akkoordje en 4 punten voor Gebroeders Tel.
Als ik alles goed gelezen heb, heeft ‘t Akkoordje 4 punten van de publieksjury, dat brengt het totaal voor ‘t Akkoordje op 9 punten.
Gebroeders Tell hadden al 7 punten. Dat wil dus zeggen dat ze van de publieksjury slechts 1 punt gekregen hebben, anders was de uitslag voor beiden 9 punten geweest!!
Als ik alle reacties lees hebben er toch veel mensen in de zaal op Gebroeders Tel gestemd.
moet er nog nageteld worden???

Beantwoorden

Sorry organisatie: had eerst moeten zeggen, dat jullie initiatief geweldig leuk was! Het was een idee waar hoe dan ook veel mensen van genoten hebben. Daarom ook lijkt het me niet onbelangrijk dat er duidelijkheid is over het stemmen. Dan kan al er hopelijk een eind komen aan al dat gehakketak. En iedereen trots zijn op zijn eerste, tweede, derde en vierde plaats, want dat zijn allemaal prestaties!

Beantwoorden

De kans om een Helmonds Volkslied te schrijven was voor mij (Kees Tel)en mijn broer een zaak van trots en eer.
De Helmondse muziekwijk (Harmoniestraat) waar ik ben opgegroeid en mijn muzikale familie (waarvan bijvoorbeeld mijn grootvader Kees Tel: de oprichter van het Helmondse mannenkoor Lambardi) zijn voor mij dè inspiratie geweest om mijn leven te wijden aan de muziek.
En inderdaad zoals al eerder vermeld werd ben ik beroepsmatig met componeren bezig en heb ik zelfs al vele hitnoteringen gehad en onderscheidingen mogen ontvangen.
Mijn broer Jeroen is idem dito al van kinds af aan op professioneel niveau bezig met muziek.
(Enfin google maar even en je weet waar ik het over heb)

Maar dat mag niet gekwalificeerd worden als valse concurrentie.
Je zou het ook kunnen omkeren:
Tof van de gebroeders Tel dat ze ondanks hun nationale en internationale successen zich niet te groot voelen om een een lied te schrijven voor het “provinciale” Helmond… (want zo praat men in den vreemde over onze stad en dan druk ik het nog mild uit)

Hoe dan ook: ik ben beretrots op mijn stad en waar ik ook kom zal ik nooit mijn Brabants accent camoufleren met bekakte praat. Ik hou van Helmond en zeker van alle echte Helmonders.

Ik zou dan ook vereerd zijn geweest om op het Impact Festival ons Helmonds Volkslied te vertolken…

Beantwoorden

De uitslag kwam zeker als een verassing. Maar de telling is eerlijk verlopen. Ik vindt dat iedereen die klaagt over de uitslag ook maar had moeten komen stemmen. En als je dat gedaan hebt, jammer, ik had ook graag de Gebr Tel zien en horen winnen. Duidelijk de meeste kwaliteiten voor een volkslied. Maar ondanks de 2e plaats, het is vaker voorgekomen dat de nummer 2 groter is geworden dan de numer 1 (kijk maar naar X-Factor de 1e keer, Jim is populairder dan Jamai). Dus als er mensen zijn die het nummer van de Gebr Tel als hun volkslied zien dan kan dat! Ik hoop in ieder geval dat iedereen heeft genoten. Groet

Beantwoorden
Den Antieken Mensch

“Het gaat er in zo’n wedstrijd toch juist om wie de grootste aanhang heeft”, legt hij uit. “Het lied dat het breedst wordt gedragen door het volk heeft gewonnen.

Dit vind ik, toegegeven, ik ben niet helemaal objectief, maar doorgaans toch wel erg sportief, jammer, een “beetje zuur”: wíe had er nl bij de eerste voorronde op internet, op een half procent na, de meeste stemmen ? En welke liedjes werden in Zeezicht bovendien het meest breed (of iig ERG breed) gedragen ? Waren dat niet “Ik wil Helmonds vergaan” van Cassette Bandje en “Helmond mijn stad” van de gebr. Tel ?
Vertrok ik 2 weken geleden hevig “verbaasd” uit Zeezicht, na afgelopen vrijdag was de verontwaardiging of nou ja, verbijstering, helemáál compleet ! Ja, en toen de bar nog dicht ook !
Winnen hoefde niet, maar het gaat, mij óók, om de manier waarop er níet gewonnen is ! Zó, ben mijn ei kwijt, ga me nu weer met écht belangrijke zaken bezig houden..

Beantwoorden

“Ik sluit me VOLLEDIG bij de vorige spreekster aan”! Ook ik moet op mijn TELlen passen, maar “HELMOND mijn STAD” had ik dolgraag op cd gedraaid. Desnoods op een cassettebandje..

Beantwoorden

Ik vond het een geweldig evenement.
Dit soort dingen maakt onze stad levendig en leuk!

Complimenten aan de organisatie en deelnemers. Wat een creativiteit!

Ook ik vind het jammer dat het zo gelopen is. Dit soort dingen organiseer je niet zo vaak en dan kan het zo zijn dat er iets gebeurt dat je van te voren niet zo had ingeschat.

Jammer dan. Alles bij elkaar een geweldig evenement voor Helmond.

En erg benieuwd of de organisatie voor volgend jaar weer iets moois in petto heeft!!

Beantwoorden

Met belangstelling de reactie van Maria van gisteravond gelezen: haar betoog is glashelder. Het is niet geloofwaardig dat de Tel-broers bij de publieksstemming als laatste zijn geeindigd, maar als dat al zo zou zijn, dan zou de uitslag voor Tel en Akkoortje gelijk moeten zijn!
Dus: openheid gevraagd!
(In Iran worden de stemmen opnieuw geteld; kom op, Hellemond, nou gullie nog!!!)

Beantwoorden

sorry maar vind het een zeer saai nummer.

Beantwoorden

Ik weet wel dat het in deze rubriek niet thuis hoort, maar ik wil toch even reageren op jullie optreden van 8 November 2009 in “de Terp” in Helmond
Geweldig, een voorbeeld van plezier in zingen en disipline. We hebben zeer van jullie stemmen en muziek genoten.

Met vriendelijke groet,
Adrie van Hal Deurne

Beantwoorden

Dank u voor de fijne namiddag voor de bewoners van Den Boogerd in Eksel ze vonden het allemaal geweldig niets dan lachende gezichten. De reacties achteraf waren super. Dat was mooi, die kunnen nogal zingen , het was een fijne namiddag, die mogen nog wel eens terug komen, zoiets heb ik nog nooit gezien enz… enz…nogmaals dank u!!!!!groetjes van Magda de vrijwilliger en hopelijktot snel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *