2reacties

WilHelmonds begint aan stemronde

WilHelmonds Helmond internetstemming

Voor alle tekstschrijvers, componisten, zangers en muzikanten is de eerste fase van het WilHelmonds afgesloten. Daarmee komt de verkiezingsfase van deze zoektocht naar hèt Helmondse lied echt op stoom. Het team van WilHelmonds is razend enthousiast over zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de inzendingen. Het woord is nu aan de Helmonders.

De afgelopen maanden zijn maar liefst 28 nummers ingezonden van mensen die hun gevoel over Helmond in een lied hebben verpakt. Gezien het hoge niveau van de inzendingen, gaat het een spannende wedstrijd worden. Op deze site zijn vanaf aankomende vrijdag alle ingezonden stadsliederen te beluisteren. Elke inwoner kan dan ook meteen stemmen op het nummer wat volgens hem of haar hèt Helmondse lied moet worden.

"We hebben heel wat mooie liederen voorbij zien komen," zegt Frans van Rijt van het WilHelmonds. Er zijn inzendingen van bands, liedgezelschappen en solo-artiesten binnen gekomen. Het blijkt dat zowel jong als oud de afgelopen maanden aan het schrijven en componeren is geslagen. "Helmonders kunnen gaan kiezen uit een heel gevarieerd aanbod. Er zit voor elk wel wat wils tussen, dus de Helmonders kunnen zich op allerlei manieren aangesproken voelen door een van de liedjes," denkt Van Rijt.

Vanaf vrijdag 1 mei tot 15 mei volgt via deze site een eerste, digitale stemronde. De acts die daarbij de meeste stemmen krijgen, plaatsen zich voor de daarna volgende live ronde. Daarin bepaalt een deskundige jury samen met het publiek welke acts naar de 'grand finale' gaan.
De live ronde vindt plaats op vrijdag 29 mei in Café Zeezicht.De organisatoren hopen en verwachten dat zoveel mogelijk mensen hun stem zullen uitbrengen en tijdens de live optredens hun favoriete artiest komen ondersteunen.

De organisatie van WilHelmonds verkoopt de komende weken overigens een gelimiteerde oplage aan WilHelmonds T-shirts. Mensen die mondeling al shirts bestelden, staan genoteerd. Heb jij interesse, over een weekje lees je op deze website hoe je die kunt bemachtigen.

Voor de goede orde: de inzendtermijn is nu afgesloten.
Maar ga vanaf vrijdag luisteren en stem!