24reacties

Finalisten zijn bekend (met de foto’s)

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmonds

Gisterenavond was het dan zover, de beste 9 WilHelmonds inzendingen traden op. In een druk bezocht café Zeezicht brachten zij hun Helmondse liederen. En hoe! De ene nog beter dan de andere, maar stuk voor stuk met een intense bezieling!
Aan het begin van de nieuwe dag, 30 mei 2009 om 00:17 uur pakte juryvoorzitter Herbie Guldenaar de microfoon. Nadat hij uitlegde hoe moeilijk de jury het had gevonden (beluister onderaan het interview met hem daarover) kwam het alles beslissend oordeel.


En de winnaars zijn:

• Monald Aben – Ons Hellemond
• ’t Akkoordje – M’n Stad
• Gebroeders Tel – Helmond Mijn Stad
• Helmondshoop – Helmond is van ons

Nogmaals: Van harte gefeliciteerd!!!

Vier finalisten? Er zouden toch maar 3 finalisten zijn. Klopt. Maar in al haar wijsheid besloot de jury dat er 4 door moesten naar de WilHelmonds Finale op vrijdag 12 juni. Wat moet je tegen een dergelijke wijsheid inbrengen? Niks! Wij zijn blij met zoveel kwaliteit in de WilHelmonds Finale.
Wat valt er nog meer over zo’n geweldige avond te vertellen?
Roland (lid van het WilHelmonds-team en gisteravond de presentator van de Live-ronde) verwoordde het als volgt. “Super!” De sfeer was hypnotiserend, de mensenmassa geweldig. Zeezicht was gewoonweg the place to be! De inzenders deden stuk voor stuk hun best, maar er konden er dus maar 4 de beste zijn. Zoveel vrolijke gezichten doet een mens goed. En vanaf het podium de avond aan elkaar kletsen was een enorme kick. Dit had je echt niet willen missen. Het feest kon maar niet op! En wederom hadden wij naderhand een eigen super afterparty met een aantal mensen die ons de hele avond hielpen! De manier voor ons om zo’n topavond samen af te sluiten. Nu dus op naar de finale in Brabant House en nog zo’n geweldige avond. Het WilHelmonds leeft! Super!”
Vraag: Tja, wat moet je daar nog aan toevoegen?
Antwoord: De 113 foto’s van gisterenavond. Want als 1 foto meer dan 1000 woorden zegt, wat gaan 113 foto’s je dan zeggen….Hulde aan de fotografen!

Morgen begint trouwens de tweede en laatste internetstemronde. Je kunt dan stemmen op de 4 finalisten. Met jouw stem bepaal jij welke finalist vrijdagavond 12 juni in het Brabant House met een voorsprong begint.

Interview van Stadsradio Helmond met Herbie Guldenaar: