Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.561 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmonds

Gisterenavond was het dan zover, de beste 9 WilHelmonds inzendingen traden op. In een druk bezocht café Zeezicht brachten zij hun Helmondse liederen. En hoe! De ene nog beter dan de andere, maar stuk voor stuk met een intense bezieling!
Aan het begin van de nieuwe dag, 30 mei 2009 om 00:17 uur pakte juryvoorzitter Herbie Guldenaar de microfoon. Nadat hij uitlegde hoe moeilijk de jury het had gevonden (beluister onderaan het interview met hem daarover) kwam het alles beslissend oordeel.


En de winnaars zijn:

• Monald Aben – Ons Hellemond
• ‘t Akkoordje – M’n Stad
• Gebroeders Tel – Helmond Mijn Stad
• Helmondshoop – Helmond is van ons

Nogmaals: Van harte gefeliciteerd!!!

Vier finalisten? Er zouden toch maar 3 finalisten zijn. Klopt. Maar in al haar wijsheid besloot de jury dat er 4 door moesten naar de WilHelmonds Finale op vrijdag 12 juni. Wat moet je tegen een dergelijke wijsheid inbrengen? Niks! Wij zijn blij met zoveel kwaliteit in de WilHelmonds Finale.
Wat valt er nog meer over zo’n geweldige avond te vertellen?
Roland (lid van het WilHelmonds-team en gisteravond de presentator van de Live-ronde) verwoordde het als volgt. “Super!” De sfeer was hypnotiserend, de mensenmassa geweldig. Zeezicht was gewoonweg the place to be! De inzenders deden stuk voor stuk hun best, maar er konden er dus maar 4 de beste zijn. Zoveel vrolijke gezichten doet een mens goed. En vanaf het podium de avond aan elkaar kletsen was een enorme kick. Dit had je echt niet willen missen. Het feest kon maar niet op! En wederom hadden wij naderhand een eigen super afterparty met een aantal mensen die ons de hele avond hielpen! De manier voor ons om zo’n topavond samen af te sluiten. Nu dus op naar de finale in Brabant House en nog zo’n geweldige avond. Het WilHelmonds leeft! Super!”
Vraag: Tja, wat moet je daar nog aan toevoegen?
Antwoord: De 113 foto’s van gisterenavond. Want als 1 foto meer dan 1000 woorden zegt, wat gaan 113 foto’s je dan zeggen….Hulde aan de fotografen!

Morgen begint trouwens de tweede en laatste internetstemronde. Je kunt dan stemmen op de 4 finalisten. Met jouw stem bepaal jij welke finalist vrijdagavond 12 juni in het Brabant House met een voorsprong begint.

Interview van Stadsradio Helmond met Herbie Guldenaar:

24 reacties:

Helmond heeft er weer een evenement van grote klasse bij.
Prachtig om te zien en horen hoe de totaal verschillende muziekstijlen de revue passeerden of te wel een feest met jong en met oud moet niet alleen kunnen, alle deelnemers lieten zien dat HET KAN !

Beantwoorden

Toch wel een opmerkelijke uitkomst.

En volgens mij geen winnaars bij de voorspelronde. De prijzen kunnen in de pot blijven zitten.

Beantwoorden

Een geweldige superavond bij zeezicht.
Mix van verschillende muziekstijlen en naar de finale toe steed betere kwaliteit v.w.b. de inzenders.
Ik heb zeer genoten en vond het geweldig en ik ben blij, dat we een strak programma neer hebben gezet.
Ook heb ik mij nog geweldig uit kunnen leven achter de drums, dat mijn lust en mijn leven is.
Zeer blij en dankbaar publiek en mijn dank aan Pieter van Zeezicht natuurlijk.
Frans Tea wilhelmonds.

Beantwoorden
Frans team wilhelmonds

Mijn oprechte felicitaties aan de vier die naar de finale gaan. Jullie hebben me echt vermaakt gisteren!
Ik had er eigenlijk zeker ook Cassette Bandje bij verwacht. Zij waren erg goed en wisten het publiek volledig mee te krijgen. Jammer, maar ieder zijn mening natuurlijk.

Beantwoorden

Bij deze ook mijn felicitaties voor de vier die naar de finale gaan. Oh ja..en ik sluit me uiteraard VOLLEDIG bij de vorige “spreker” aan!
Verder ook mijn complimenten voor de uitstekende organisatie. Superleuke avond!

Beantwoorden

Tja en dat op een droge keel…

Ik neem aan dat de organisatie ook een remedie tegen de droge kelen van de finalisten verzorgt!

De naam van de locatie verklapt al een goede oplossing.

Beantwoorden

Allereerst natuurlijk de hartelijke felicitaties voor de potentiële winnaars !
à”ók mij bevreemdt ‘t (en da’s een eufemisme)dat Cassette Bandje, óók een potentiële winnaar in mijn ogen/oren, buiten de boot is gevallen ! Helemáál wrang nu blijkt dat in de finaleronde de internetstemmen wél mee wegen !

Beantwoorden

Wat een erg leuke avond in Zeezicht. Een grandioze halve finale van het Wilhelmonds! Erg goed georganiseerd, een waardige jury en vooral; veel enthousiaste deelnemers. we hebben allemaal erg veel plezier gehad. Natuurlijk zijn we erg blij dat we nu ook in de finale staan. Ondertussen ontstaat er al een vriendenband tussen de muziekanten/deelnemers onderling en dat is erg fijn. Wij verheugen ons erop om op 12 juni in het Brabant House iedereen weer te ontmoeten! Monald, Gebr.Tell, Helmonds Hoop: Tot ziens! We gaan genieten van een heerlijke finaleavond. En voor al onze fans: VANAF MORGEN WEER STEMMEN!!!

Beantwoorden

De foto's van de Live ronde afgelopen vrijdag in café Zeezicht zijn zojuist geplaatst. Je kunt ze hier zien.

Beantwoorden

Haal alsjeblieft de live opname’s eraf.
Zij verstoren het prachtige beeld van die avond.
Zou graag terug zien op de fotosite:
de Artiesten
de Organisatie
De Jury
De presentatatie.
En niet het publiek zij diene een ondergeschikte rol te spelen.
EEA is positief bedoeld

Beantwoorden

Heel goed gedaan! Jullie geweldig, blue band geweldig en koor geweldig! Op naar de finale!!

Beantwoorden
suzanne Garenfeld

Bovenstaande tekst natuurlijk bedoeld voor Helmonds Hoop!!!!!!

Beantwoorden
Suzanne Garenfeld

Er zijn meer foto’s te vinden op http://www.snabshot.nl/Wilhelmonds/

Beantwoorden

Felicitaties aan de vier finalisten en de complimenten aan de vier fotografen. Veel heel mooie foto’s en een flink aantal superfoto’s!!! Ik heb er voor mezelf al een stuk of tien foto's afgehaald. Geweldig zijn de vreugdefoto’s op het eind bij het bekendmaken van de winnaars en helemaal die van de gebroeders Tel. Priceless!

Beantwoorden

Geweldig wat een avond, ik ga vanavond eens rustig naar al die foto’s kijken want 113 zijn er me nu te veel.

Beantwoorden

Proficiat met deze geweldige avond.
Iedereen heeft naar behoren gepresteerd, Het was prachtig om te horen en te zien.
Dat zou je niet zeggen als je de live opnames hoort die doen de vier finalisten onrecht, want dat apparatuur schoot zwaar te kort.
Als het mogelijk is haal dan a.u.b.de live opnames van de site, het verlaagt het Wilhelmondsfeest.

Beantwoorden

Aan alle fotografen… klasse! Ik vind de foto’s heel kenmerkend voor de avond in Zeezicht… mijn complimenten!

Beantwoorden

Hoi Toon van het Akkoortje, Fijn dat jullie zo ver gekomen zijn. liefs Janet.(je nep dochter)

Beantwoorden

Wat een kul! Zomaar van 3 naar 4 finalisten. Dus er was een wildcard maar er is niet gezegd voor wie… En alleen odmat er zoveel goeds tussen zat? Of dat dit de wijsheid van de jurie is.. Kul! Je hebt regels en die hoor je niet te veranderen als een evenement al loopt… Plus zelfs ook nog een nieuwe stem ronde voor de 4 finalisten…(volgens mij is deze ingelast na de avond bij zeezicht…) Hoe dan ook dit wist toen bijna niemand! En toch had het akkoordje de volgende ochtend al weer 41% vd stemmen… Nee, ik geloof er niet meer in… Laat het akkoordje eerst maar eens zelf een eigen wilhelmonds schrijven. En het dus niet jatten uit Aerle-Rixtel om het vervolgens een beetje te verbouwen… Ach ja, dit soort acties houden het negatieve beeld van Helmond hoog he.. Thx akkoordje! Ik zou zeggen, gooi het maar op een akkoordje… Of is dat al gebeurd… 😉

Beantwoorden
Een corrupte boel!

@de corrupte boel, Wat een onzin. Als ze van drie naar twee finalisten waren gegaan had je een punt. Maar ik zie niet in waarom een extra finalist zo corrupt is. Ik vind het zelfs zonde dat er geen vijf finalisten waren. Cassettebandje was dan zeker ook doorgegaan.

Beantwoorden

@Een corrupte boel! (een beetje raar om je zo aan te spreken, maar dat is je nickname):
We willen graag ingaan op dit gedeelte van je reactie: “Plus zelfs ook nog een nieuwe stem ronde voor de 4 finalisten…(volgens mij is deze ingelast na de avond bij zeezicht…) Hoe dan ook dit wist toen bijna niemand!”
We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen elke letter leest die er op deze website staat. Daarom verwijzen we je graag naar een topic dat op 27 november werd geplaatst: Aankondiging van het WilHelmonds, .

Beantwoorden

Wis wel dat ik het aan onze Wil(nee gin familie) over kon laten wanne kul – corrupte boel- de spelregels niet kennen maar toch mee willen spelen of liever gezegd vals beschuldigen.

Beantwoorden

Waarom krijgt ‘t Akkoordje zoveel stemmen vraag ik mij af? Is dat omdat ze zoveel leden hebben? Het nummer is namelijk helemaal niet zo goed naar mijn idee.

Beantwoorden

heeft jurgen eigenlijk verstand van muziek

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *