Buiten is het 20 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
47reacties

Het hier onderstaande relaas is een korte geschiedenis van meer als drie jaar. Al de hier onderstaande beweringen zijn middels documenten aantoonbaar.

April 2011 hebben wij restaurant Berlaer overgenomen op basis van omzetcijfers die niet deugden. Omzetten die ook niet haalbaar zijn, de toezegde omzet bedroeg 340000. Achteraf bleek dat de Gemeente (eigenaar pand) al lang wist dat de te realiseren omzet max 100000 bedroeg. Meer is er mis naar bleek later. Offertes voor dit pand op naam van bv´s die nooit bestaan hebben, gewoon op Gemeente papier. Ook is er met de Bibob toets gerommeld. Zo heeft een medewerkster (afdeling BJZ) het nodig gevonden een belangrijk deel van mijn financiële gegevens te overhandigen aan de vorige eigenaar. Ze sprak later van een foutje.

Al voor dat burgemeester Blanksma aantrad heb ik getracht om in contact met haar te komen. Wij vinden dat wij getild zijn door de Gemeente Helmond. In toen a mijn onschuld dacht ik dat Mevr. Blanksma wel belangstelling zou hebben in het relaas van een burger die zich al jaren hevig geïntimideerd voelt door bestuurlijk Helmond. Niet om mijn gelijk te halen, simpel mijn relaas doen zou hebben volstaan. Een relaas waarin ik zou hebben willen vertellen hoe mijn vrouw laan de deur is bedreigt, hoe mijn autobanden zijn doorgesneden en hoe iemand mijn hond heeft proberen te vergiftigen. Je zou denken dat elke weldenkende burgemeester die het hoogste woord voert over transparantie, integriteit maar bovendien veiligheid in haar portefeuille heeft, daar belangstelling voor zou moeten hebben.

Vele mailtjes heb ik eraan gewaagd om tot een afspraak te komen .Zelfs de beleefdheid op een antwoord bleek teveel gevraagd. Uiteindelijk een reguliere klacht middels de Gemeentesite ingediend dit wegens onbehoorlijk bestuur. Liefst zeven maanden moeten wachten alvorens er een bijna hilarisch antwoord kwam van Dhr. Stienen en Marneffe. Let wel de eigen beleidsregels van de Gemeente schrijven een termijn voor van zes weken.

Met de heren Stienen en Marneffe hebben wij eind 2012 en begin 2013 een aantal gesprekken gevoerd. Met de Gemeentesecretaris had ik direct al een probleem in dit proces. Immers het was dit persoon dat op basis van een vervalste aangifte door de politie mijn vrouw als ambtenaar de deur uit had gewerkt. De bedrijfsarts was duidelijk,`U kunt beter gaan Mevr. De Gemeente Helmond probeert u kapot te maken en zo beland u in een psychose”.

De Heer Stienen maakte het helemaal bont. Hield ons maanden aan een lijntje met als enige doel ons uit roken. De Sms’jes (die ik niet meer heb) vlogen ons om de oren, houdt goede moed was de strekking. De meest krankzinnige dwangbevelen, beslag op mijn uitkeringen (sommige in innige samenwerking met bevriende deurwaarders dubbel) alles was geoorloofd. Is hier ook thuis geweest in bijzijn van een raadslid en mijn accountant. In de zomer 2013 haakte hij af. Per voicemail deelde hij mede hevige tegenwerking te ondervinden van in maar ook ex(?) krachten. Later is hij hier nog thuis geweest om te bevestigen dat we opgelicht waren. Maar ja, de horeca was nu eenmaal in handen van criminelen dat daar kon een college ook niets aan doen.

NU MEER ALS JAAR LATER:

  • Berlaer al weer twee maal van eigenaar veranderd. Een Gemeentepand met gemeenschapsgeld gerenoveerd is verloren.
  • Wij geen werk meer en tonnen kwijt. Een burgemeester die onwaarheden over ons verkoopt aangaande mislukte gesprekken. Een nu bijna ex Gemeentesecretaris die een loopje neemt met de waarheid. Ambtenaren (hoezo een integriteit probleem) die onrechtmatig gebruik maken van de GBA. Een verbijsterde nationale Ombudsman, bedreigde raadsleden.
  • Veel is er aan gelegen geweest door Mevr. Blanksma zaken te willen verdoezelen. Hoe kan het dat diegene die ons van verzonnen omzetcijfers heeft voorzien een prominente rol speelt binnen veiligheid horeca Helmond?
  • In Mei ben ik opgenomen in het ziekenhuis wegens ernstige hartklachten en heb drie weken aan de monitor gelegen. Nu zou je van een normaal college verwachten even enige pas op de plaats te maken. Maar nee hoor, daags na mijn opname stonden de door de Gemeente gestuurde deurwaarders op de stoep. Weet ik niets vanaf zegt Mevr. Blanksma. Gelukkig houden wij onze administratie wel op orde en hebben de bewijzen in handen dat ze ook hier onwaarheden verkondigt.
  • Ik zal herstellen, dit herstel zal minimaal een jaar duren en zal mij van veel zaken moeten onthouden, laat staan dat ik nog enig perspectief op werk heb.
  • Maar er is meer veel meer waarvoor ik hier niet de ruimte heb.

Tot slot wil ik Mevr. Blamksma, de dhr Stienen en dhr Marneffe bedanken voor het ruïneren van een gezin.

Nog even vers van de pers. Er is ook aan mediation gedaan. Samen met UWV en een vertegenwoordiger van dhr. Marneffe om te zien of en hoe de in eerste instantie geweigerde WW uitkering aam mijn vrouw kon worden gecompenseerd. Uit document UWV blijkt dat indien er voor ons enige compensatie mogelijk zou zijn geweest dit een broodje aap zou zijn. Op voorhand had dit college al beslag gelegd op een eventueel resultaat.

Eric Betgem

47 reacties:

Een schandalig verhaal. Hopelijk komt hier snel duidelijkheid over!

Beantwoorden

Triest…….
Tijd voor een boetekleed bestuurders.
En waarom kan ik geen blog, krant etc openen zonder iets te lezen over “Dhr” Stienen? En helaas altijd met een negatief karakter.
Eric, sterkte en beterschap gewenst.
Daar heb je meer aan als aan loze kreten.

Beantwoorden

Het is wel duidelijk dat onder “leiding” van ex-burgemeester Jacobs en zijn toenmalig college dingen zijn gebeurd, die , laat ik het voorzichtig stellen, niet helemaal open en transparant zijn geweest. Denk dan o.a. aan dit verhaal, de frietzaak in het haagje, het verhaal Carpe Diem (vergunning ingetrokken door loco-burgemeester Stienen en niet door Jacobs), oranje-zwart, de couppoging van Stienen bij de commisaris vd Koningin, Stienen tegen Tielemans, Stienen en “zijn” Bzozb bos (uiteindelijk bij de nieuwe coalitieonderhandelingen toch zijn zin) etc. etc.
al dan niet gevolgd door een brave gemeenteraad waar niemand zijn nek durft/durfde uit te steken, bang om boven het maaiveld uit te komen.

Je zou dan toch denken dat na zo’n periode, waarbij een van de hoofdrolspelers zelfs ereburger van Helmond wordt, dat er een periode van openheid en transparatie aankomt. Hoopvol, want tijdens de eerste toespraak refereerde de nieuwe burgemeester daar al aan. Helaas bleek er een “tijdelijke” dementie aan vooraf te zijn gegaan, want van openheid en transparantie is sindsdien niets meer vernomen.

Helaas zijn Eric en zijn vrouw daar slachtoffer van geworden, zoals meerdere personen overigens ( de uitbaters vd frietzaak, de uitbater van Carpe Diem), allen opgeofferd om een schijnbaar “groter” doel te dienen. Ik refereer daarmee maar eens aan de uitspraken van gekke henkie op deze blog. Ik hoop dat voor jullie allen ooit nog eens gerechtigheid komt, al is het maar het principe! By the way Eric, ik zei het vanmorgen al, er zit nog genoeg in de pen, het moet ook de moeite waard zijn om te reageren, bij deze. Veel succes, komt tijd komt raad 🙂

Beantwoorden

Ah Frans Stienen, die stond afgelopen vrijdag nog uitermate vrolijk borrelend op het terras van cafe De Haven samen met wat ander ambtenaartuig, na de opening van het “Peter Tielemans park”.

Als ik in zo’n situatie had gezeten had ik allang het recht in eigen hand genomen. Want je recht halen op de normale manier werkt niet in dit land als je tegenover een partij staat met een vrijwel oneindig budget, en semi (politieke) onschendbaarheid en mogelijkheden om iemand te dwarsbomen.

Beantwoorden

Objectief lezend kom ik tot conclusie dat het kennelijk allemaal aan anderen ligt en buiten invloedsfeer persoon zelf, tja ……

Beantwoorden

Tja zegt Bert. Tja, zeg ik en krabbel eens op mijn kop.
Natuurlijk zijn anderen hier de schuld, en misschien klopt dat ook wel, maar ik denk dat betrokkene vooraf zelf zijn huiswerk niet goed heeft gedaan. Of zich snel rijk gerekend heeft. En daar komen “ongelukken” van. Nu hij op de blaren moet zitten, is het janken geblazen!

En Specht: het recht in eigen hand nemen? Je kletst als een kip zonder kop. Heb jij zin om een tijdje te gaan zitten, omdat je je recht wilde halen? Kom op zeg. Dat geloof ik niet.

Verdere reacties van mijn kant zijn overbodig en ik wil aan deze zaak verder dan ook geen tijd meer besteden.

Beantwoorden

@ brombeer: als je als ondernemer cijfers worden voorgeschoteld die achteraf vervalst blijken te zijn (door meerdere partijen) dan heeft dat niets te maken met ‘je huiswerk doen’.

Dat heet oplichting!

Beantwoorden

Oplichting, daar heb je gelijk in. Dat andere zie ik (persoonlijk) iets anders!

Beantwoorden

@brombeer op zondag 29 juni 2014 om 12:01:

Verdere reacties van mijn kant zijn overbodig en ik wil aan deze zaak verder dan ook geen tijd meer besteden.

Nou, dat was je dan wel snel vergeten. 🙂

Beantwoorden

@case op zondag 29 juni 2014 om 16:56:

Wat is dit voor achterlijk gelul.
Sorry hoor maar over inhoudelijk of inhoudelijk kunnen we het hebben.
Niet hierover.

Beantwoorden
M. Betgem van der Spuij

Ja Case, toch effe. Die grijze cellen van mij werken niet altijd meer even goed. Zie jij maar zo oud te worden als ik, dan leer je vanzelf wat vergeten is! Ik heb hier véél zeurders rond zien hangen. Jij bent er in ieder geval eentje van.

Beantwoorden

@M. Betgem van der Spuij op zondag 29 juni 2014 om 17:27:

?????

@brombeer op zondag 29 juni 2014 om 19:07:

Dan ben ik in ieder geval in goed gezelschap. 😉

Beantwoorden

@case op maandag 30 juni 2014 om 11:10:

Sorry voor de kort door de bocht reactie.
Is wat veel op dit moment en ik moet ook ´s avonds niet meer reageren.
Enfin waar het op neet komt is het volgende… als je ziet wat voor een impact dit alles op het gezin heeft ga je denk ik ook wel heel kort door de bocht reageren.
Hoop dat je het begrijpt,

Gr. Mieke.

Beantwoorden
M. Betgem van der Spuij

Mieke, natuurlijk begrijp ik je.(jullie)
Zie ook mijn allereerste reactie.
Maar geeft helemaal niks. Ik kan wel wel iets hebben. 😉
Wil alleen nog ff kwijt dat gezondheid belangrijker is dan geld of gelijk.
Laat je niet gek maken of meeslepen. Denk aan jezelf.

Beantwoorden

Als je het artikel van 28 maart 2013 leest in het ED dan gaf dat al aan dat er iets niet klopt:

Citaat:…hoofdverhuurder Bavaria. Fraser (58) stapt er nu in. Hij kwam via Harrie Craenen en Hans Donkers, met wie hij in het bestuur van Helmond Winterstad zat, op het idee voor de overname. Craenen en Donkers waren in het verleden uitbaters van Berlaer. Zij zijn nu als adviseurs betrokken bij de nieuwe Eetkamer22.

Die 2 oude uitbaters zijn ook niet bijster goede adviseurs geweest. Ook bij Winterstad krap ik achter mn oren.

Beantwoorden

Tja winterstad….. Moeten die jaarrekening niet openbaar maken? Nee, beter van niet want dan zie je hoe hoog de beveiligingskosten waren…. Uiteraard een bedrijf van 1 van bovengenoemde adviseurs…. Oh ja die deed ook de beveiliging van Fonzie….
Maar misschien kan meneer Erik uitleggen waarom de eerste eigenaars dan blijkbaar toch daarna de tent weer hebben overgenomen? Gemeente is toch eigenaar vastgoed?

Beantwoorden
Wit bij wit en groen bij groen glas

Dat komt omdat heren een zgn terugkeer plicht hadden volgens contract met Bavaria. Handig want ook Bavaria wist dat het zou mislukken . Gemeente wist dat maar schuiven alles af omdat ze vinden dat Bavaria hier de verantwoording voor neemt. Kort en bondig ons idee van het van het zal wel goed zitten met de gemeente als eigenaar bleek niet juist.

Beantwoorden

Misschien zou heer betgem het niet aan zijn hart hebben gekregen als hij een wat rustiger rijdt met zijn zwarte immitatie ferrari….
Relax man !!

Beantwoorden

Nog aanvulling. De exploitant draag de huur af aan Bavaria.Bavaria slyist deze huur(ong Euro 2000) 1 op 1 door naar de Gemeente. Dat is gemakkelijk verdiend .Dus de gemeente stopt elke maand dit bedrag in de pocket en neemt verder voor dit pand geen enkele verantwoordelijkheid. Dus indien je een dispuut hebt met Bavaria dan geeft deze gemeente niet thuis. Denk dus niet als nieuwe eigenaar,dit komt wel goed. Overigens is Donkers destijds voor een appel en een ei in dit pand gekomen. Dit heeft ook veel kwaad bloed gezet bij andere horecaexploitanten in Helmond.Zeker omdat dit monumentale pand geheel met gemeenschaps geld is gerenoveerd.

Beantwoorden

@M. Betgem van der Spuij
We hebben jouw reactie over Helmond Winterstad in zijn geheel verplaatst naar het topic Geen Helmond Winterstad dit jaar. Voor de leesbaarheid willen we het op de weblog graag on topic houden en daar is jouw reactie on topic.

De weblog van Helmond

Beantwoorden
M. Betgem van der Spuij

@bert op zondag 29 juni 2014 om 10:08:

Misschien moet je de recensies van destijds ook even objectief lezen.
http://www.eet.nu/helmond/berlaer

Beantwoorden

Uit informatie Gemeente blijkt nu dat de nieuwe eigenaren helemaal vegunning hebben. Begrijpt u het nog? Een horecazaak exploiteren zonder vergunning? In Helmond kan dit blijkbaar.

Beantwoorden

@Frank op zaterdag 5 juli 2014 om 10:32:

Maar ze hadden wel Wi-fi.

Beantwoorden

@Eric Betgem
Op welke manier hadden jullie die opgegeven omzetcijfers eigenlijk gecontroleerd? Want 340.000 euro of 100.000 euro omzet scheelt nogal natuurlijk.

Beantwoorden

@ Jan. De cijfers zijn aangeleverd door ABC accountants in opdracht van de eigenaar waarvan wij hebben overgenomen. Dit accountantsbureau bestaat inmiddels niet meer. Veder heeft een andere accountant er naar gekeken en zijn de cijfers voorgelegd aan de ABN. Ook was een een horeca makelaar bij betrokken. Natuurlijk moet ook Bavaria op de hoogte geweest zijn. Aan de hand van de bieromzetten kan vrij nauwkeurig de omzetcijfers van een restaurant
bepaald worden Echter Bavaria weigert om hun moverende reden deze cijfers te
verstrekken. Begrijpelijk want probeer dan nog maar eens een nieuwe eigenaar te strikken . Onze huidige accountant en de FIOD zagen direct dat er met de omzetcijfers gerotzooid was.
Erger is dat wij pas maanden na de overname er achter kwamen dat de Gemeente heel goed op de hoogte was van de omzet cijfers van onze voorganger. Men stelt zelfs dat de omzet zo laag is dat de huurpenningen niet
kunnen worden afgedragen. Dit had in ieder geval duidelijk moeten worden
tijdens de Bibob toets. Waarbij ook de gemalverseerde omzet van 340000 Euro
voorbij is gekomen . De Gemeente heeft ons er bewust laten instinken en ik denk zelfs dat dit praktijken zijn die vaker voorkomen binnen de Gemeente, echter dit is een vermoeden.
De Gemeente is eigenaar van dit pand en weigert welke verantwoording te
nemen. Een pand wat met gemeenschapsgeld voor tonnen in gerenoveerd,.

Samenvattend, zijn we zeker niet over een nacht is gegaan. De enige fout die heb gemaakt is te veronderstellen dat een pand n eigendom van de Gemeente in orde zou zijn . Dit bleek een grote vergissing. In ieder geval in deze Gemeente kun je hier niet van uitgaan

Beantwoorden

@M. Betgem op dinsdag 22 juli 2014 om 20:16:

Duidelijk. Heftig verhaal hoor. Wie was jouw horecamakelaar en wie hadden zij?

Beantwoorden

Dag @ Jan,we hadden een gesamelijke makelaar. Klaassen uit Rosmalen. Later heeft de makelaar verklaard nooit meer zaken te zullen doen met de vorige eigenaren. Maar het kwaad was al geschied. Er zijn diverse partijen die boter op hun hoofd hebben. Kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat er sprake van samenwerking is geweest. Gr eric

Beantwoorden

Nog even een aanvulling. In al haar wijsheid heeft dit college op papier gezet dat ik helemaal niet ziek ben en suggereert dat het allemaal fake is. Mijn advies is dan ook dat indien iemand die vergelijkbare klachten heeft zich meldt bij dr Stienen,dr Marneffe en prof Blanksma alvorens zich bij de cardioloog gaat melden en drie weken voor niets op de IC gaat liggen. En ook deze krankzinnigheid heb ik op papier en ook dit vindt deze gemeenteraad geen aanleding om eens een vraag te stellen. Psychiatrisch advies lijkt nodig.

Beantwoorden

Aanvulling.Aug 2014 heeft na twee jaar strijd besloten dat mijn vrouw op onrechtmatige wijze WW was ontzegd.Zij was als ambtenaar NIET vrijwillig werkeloos.Reactie college? Beslaglegging en een rechtzaak tegen UWV.Na een hoop getraineer vanuit gemeente is de zittingsdatum 9 juli.Hoewel de advocaat van de Gemeente alles gedaan heeft mijn vrouw te beschimpen,zien we de zaak met vertrouwen tegemoed.Stuitend in mijn ogen is de rol vd raad ,die te angstig is ook maar een kritische vraag aan college te stellen.Inmiddels nu zes documenten waaruit blijkt dat Gemeente wist dat de Wiel 22 niet te exploiteren valt.Zowel mbt dit pand,alsook de ontslagprocedure heeft deze raad consequent geweigerd om maar te zoeken naar transparantie.

Beantwoorden

@erio op dinsdag 5 mei 2015 om 16:49:

Zoals ik al eerder heb geschreven, komt tijd komt raad, nu deze positieve ontwikkeling mbt het ontslagverhaal van mieke gaande is, heb je tenminste weer een voet tussen de deur. Papier is geduldig en eenmaal zal de waarheid boven water komen, hou vol en veel succes met je strijd ‘ of jullie strijd’, moet ik zeggen. Stille wateren hebben diepe gronden, stille getuigen veel geduld. Succes.

Beantwoorden

Dank je wel Javier.Veel steun krijgen we niet.Ontzettend teleurgesteld in velen,maar misschien ook te wijten aan mijn naiviteit.Zoveel kwaadaardigheid was vlgns mij niet te voorzien.Wel ,in ieder geval volgens het UWV 2 jaar zonder inkomen gezeten.De gevolgen zijn daar.Hypotheekproblemen.Wellicht hier later meer over. Mvg Eric

Beantwoorden

Inmiddels gaat dit college door met hun getreiter en toont zich bovendien laf.Laf omdat zij aug 2014 het zo nodig vonden een rechtzaak te beginnen tegen het UWV aangaande de beslissing haar achteraf een WW uitkering te geven.Zij vonden dat omdat Stienen,weer hij onrechtmatig gehandeld had inzake de ontslag procedure.Sindsdien is het motto alleen maar proberen de rechtzaak te verschuiven en uit te stellen.Hiermee de raad buitenspel zettende onder het mom van “het ligt onder de rechter”.Een raad die in mijn ogen volslagen incompetent is in deze.Ook een twitter van Stienen waarin vermeld middels een voicemail dat hij niet kan functioneren vanwege EXTERNE tegenwerking geeft geen aanleding tot vragen.Immers men(raad) weet precies hoe het zit,en heeft boter op het hoofd.Dhr Zarroy,twitterd maar over veiligheid maar ook hij is bang.Bang voor de beerput waar hij nu zelf deel vanuit maakt.Lintenknipper Stienen kan doorgaan.

Beantwoorden

@eric op dinsdag 19 mei 2015 om 08:36:

Fons Jacobs heeft er nog altijd last van dat hij als burgemeester van Helmond negen maanden moest onderduiken vanwege ernstige bedreigingen. Jaren later weet hij nog steeds niet vanuit welke hoek de dreigementen kwamen. Ook dat ervaart de oud-burgemeester als zeer vervelend. HIj vindt ook dat het Openbaar Ministerie (OM) te weinig informatie geeft. Desgevraagd laat een woordvoerster van het OM weten dat ze hierop niet in wil gaan.

Lijkt wel de omgekeerde wereld of niet? Of zouden er meer mensen zijn, die de situatie als “zeer vervelend ” ervaren?

Beantwoorden

Wat ik wel weet Javier is dat na een eindeloze reeks van Wob procedures ook het OM er alles aan gelegen is de zaak onder het tapijt te houden.Er moet veel meer aan de hand zijn,is hij wel bedreigd? Of was het een excuus om de Task Force op te richten,daags na de “bedreiging”.Feit is wel dat ook dit college er alles aan doet de zaak te verzwijgen.Zo was de 1e eigenaar Berlaer een belangrijk kandidaat om Carpe Diem over te nemen.Onlangs Blanksma gesproken,zegt Donkers niet te kennen.Zitten samen in veiligheidsoverleg en staan samen op de foto.Maar ook hij moet beschermd worden,ik denk te weten waarom.

Beantwoorden

Inmiddels is het wel duidelijk.De Wiel 22 is met meer als twee ton belastingeld gerenoveerd.De eerste eigenaar Donkers heeft op wat meerwerk na, dit pand gratis betrokken.Het is hem door het college van destijds geschonken door eindverantwoordelijke F Jacobs.Documenten in mijn bezit.Betreft renovatie en wat er betaald is.Rest de vraag waarom.Begin steeds beter te begrijpen waarom dhr Rieter voorspelde dat wij ooit verkoold in ons huis gevonden zouden worden
En toch geven we niet af.Ondanks een raad die er tot hun nek toe inzit en er niets aan gelegen is de corruptie in deze stad toe te staan.Het is te triest voor woorden.

Beantwoorden

Hoewel de Gemeente Helmond er alles aan gedaan heeft de rechtzaak tussen hun en UWV zolang mogelijk uit te stellen,gaat deze nu toch eindelijk op 9 juli plaatsvinden.Inzet,heeft Stienen juist gehandeld in ontslagprocedure door haar WW te onhouden.UWV vindt van niet.Raad maakt het allemaal niet zoveel uit.

Beantwoorden

Nu twee jaar later.En vier jaar na indiening bezwaar.Na een stuitend gebrek aan transparantie door B&W,een zeer lankmoedige en latente raad is het zover.De rechtzaak tegen de gemeente mbt tot de vergunningverlening.staat op de rol.Vier jaar zwart gelakte WOB verzoeken,zoekgeraakte documenten,het rekken van procedures,het naast zich neerleggen van verslagen van de ombudsman ten spijt.

Beantwoorden

Beantwoorden

Jaren verder, inmiddels duidelijk hoe deze Gemeente en de diverse college’s ons doelbewust heeft proberen te beachadigen. Gemeente is gedagvaard en zal zich op 13 November vd rechtbank moeten verantwoorden.

Beantwoorden

@E Betgem op maandag 29 maart 2021 om 22:19:

Wat verwacht je er zelf van?

Beantwoorden

@E Betgem op maandag 29 maart 2021 om 22:19:

De rechtbank is onafhankelijk. Dat weet je toch. De gemeente Helmond trekt aan het langste eind. Schoppen tegen het gemeentehuis brengt je niet verder.

Beantwoorden

@E Betgem op maandag 29 maart 2021 om 22:19:

Je neemt wel de tijd voor je proces zeg: 8 jaar als goed tel.

Beantwoorden

@marco Onzinnige opmerking van iemand die niet weet wat er speelt.
En over rechtspraak betreft, het is de Gemeente die zich niet conformeetd aan gerechtelijke uitspraken en uitspraken Nat Ombudsman. 9 November komt zaak mbt aansprakelijkheid voor de rechtbank.

Beantwoorden

@tooske. Is geen hobby. Zolang heb je er voor nodig als een college documentatie achterhoudt, termijnen van WOB verzoeken overschrijdt en ambtenaren staan te liegen voor de rechtbank.

Maar nu 9 November dient de zaak waarin Gemeente aansprakelijk zal worden gesteld bij de rechtbank te Den Bosch.
Overigens zijn er al diverse zaken geweest waaronder getuigenverhoren onder ede.
Alleen de laatste procedure nam al 2 jaar in beslag.
Groet,

Beantwoorden

@marco. Het is van nul belang hoe ik mijn kansen zie. Het gaat om hoe mijn advocaat met een 58 punten tellende dagvaarding ziet.
Jammer dat niemand die gelezen heeft. Aan meningsvormig doen zonder enige inhoud vind ik lastig om mee om te gaan.

Beantwoorden

@E Betgem op woensdag 25 augustus 2021 om 13:41:

Ik zou zeggen, zet die 58 punten tellende dagvaarding hier neer. Dan kunnen we die lezen en een betere mening hebben.

Beantwoorden

@Jan de Vries. Op zich een goede suggestie, ik vraag me echter af of het Weblog hier het juiste medium voor is. Overigens heb ik deze dagvaarding wel naar een Helmonds raadslid gestuurd. Maar ook daar wordt er niets mee gedaan.De manier waarop Helmondse bestuurders met kritische burgers omgaat is een trend, ik ben de enige niet. Ook heeft het Gerechtshof een aangifte tegen een ambtenaar in behandeling. Ook dat wordt angstvallig stil gehouden.
Fijn weekend,
Eric

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *