Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

49reacties

In de laatste weken van 2012 en de eerste weken van 2013 had de Stichting Helmond Winterstad wederom een grootst schaatsspektakel in de Helmondse Kasteeltuin willen organiseren. Door tegenvallende sponsorinkomsten, gestegen energieprijzen en toenemende kosten van beveiliging gaat het evenement niet door.
Gisterenavond besloot het bestuur van de Stichting Winterstad het evenement dit keer niet door te laten gaan. Voorzitter mevrouw Trix Houthooft licht toe: “Dit is een moeilijk besluit. De redenen zijn evident: de inkomsten vallen dusdanig tegen dat het financieel niet haalbaar is om het evenement door te laten gaan. Toch zeg je dan nog niet makkelijk ‘we doen het niet’. Er is door enorm veel vrijwilligers nu al veel energie, passie en tijd in dit evenement gestoken. Deze mensen wil je niet teleurstellen.”
De gemeente Helmond is ook op de hoogte gebracht van het besluit. Wethouder Jan van den Heuvel reageert: “Het Winterstad-evenement is 1 van de jongere parels in de evenementenkalender van onze stad. Een evenement waar veel scholen gebruik van maken. En een evenement waar cultuur en sport elkaar ontmoeten. Ik wens de stichting, namens het college, veel succes het komende jaar. Ik vertrouw erop dat zij in 2013 op een innovatieve manier Winterstad weer weten neer te zetten.”
In december 2013 is er weer een Helmond Winterstad. Voorzitter Houthooft: “Dit uitstel is geen afstel. Alles ligt namelijk klaar, er zijn draaiboeken gemaakt, de tekeningen liggen klaar. In 2013 maken we een frisse start. Voor deze winter hopen we dat het goed gaat vriezen zodat schaatsliefhebbers op natuurijs de schaatsen kunnen onderbinden. Gaat het niet hard genoeg vriezen om op vennen en meren te schaatsen? Dan ben ik ervan overtuigd dat de jeugd, die afgelopen 2 winters heeft leren schaatsen. de komende wintermaanden, bij boer Kuijpers kunnen genieten van ijs en het bijbehorende winterplezier.”

49 reacties:

Jammer

Beantwoorden

Echt heel erg jammer :'(…hier hadden weer veel kids naar uitgekeken …pppfff

Beantwoorden

Heel jammer, de kinderen hielden er altijd wel van. Vorige jaar leek het best goed te gaan. Best druk vaak, soms te druk zelfs.

Wel raar wat er nu nog op die site staat:

De ijsbaan gaat binnenkort weer open!
Welkom op de website van Helmond Winterstad; een oergezellig winterevenement in de kasteeltuin van Helmond.

Van zaterdag 8 december 2012 t/m zondag 6 januari 2013 vindt voor de derde keer Helmond Winterstad plaats; een winters evenement met een kunstijsbaan bij het kasteel.

Beantwoorden

Na de onderstaande opmerking van Ferrie van Zand is de video verplaatst naar het juiste log. Door een fout van de weblog-redactie stond die video hier.

De weblog van Helmond om 22.50 uur

Beantwoorden

Komt ie weer, spammerd van helmond TV. Met je word art titels. En slecht beeld. Kortom. Troep.

Beantwoorden

Nou maar hopen dat het hard genoeg gaat vriezen, zodat er o.a. bij boer Kuypers geschaatst kan worden.

Daarnaast is het jammer dat JIBB het programma om moet gooien, maar misschien dat die ook nog uit kunnen wijken naar natuurijs.

Beantwoorden

De gemeente stop liever een ton per jaar in nutteloze projecten zoals de stadsradio, waar bijna niemand naar luistert.Dan maar niet te spreken van al die wijken cq jeugdgebouwen die weggesanneerd zijn. Er staat voor miljoenen nutteloos beton in Helmond. Allemaal kapitaalvernietiging! Voormalig jeugdcentrum Jovic in Helmond-Noord is daar een uitstekend voorbeeld van. Denk daar maar eens over na. Dit is nou ziets waar je broek totaal van afzakt en woede bij me opwekt. Een prachtig ijsfestijn waar een heleboel mensen, vooral kinderen zoveel plezier aan beleven kan geen doorgang meer vinden, Gemeente Helmond, shame, shame shame!

Beantwoorden

Pfff.. Daar hebben mijn kinderen dan al maanden naar uit gekeken! Nu moet ik ze teleurstellen dat het gewoon niet doorgaat! 🙁

Beantwoorden

@ Twan Peeters
Die Twan Peeters is nou echt een typische azijnpisser op dit weblog . Die kerel heeft werkelijk op alles commentaar. Waarschijnlijk zit hij de hele dag achter de geraniums want op een constructieve bijdrage heb ik hem nog nooit betrapt.
Hij zit vol frustratie en uit dit op het weblog. Bah , shame shame, shame !!!!

Beantwoorden

Het is een particulier initiatief en de gemeente wenst de organisatie voor volgend jaar veel succes. Mooi toch?

Beantwoorden

Goed geraden Henk, jij weet het, hahahaha.

Beantwoorden

Andere zinloze projecten: Poppodium Lakei
Vele tonnen aan subsidie en dit jaar een ‘record’ van misschien 10.000 bezoekers (waarvan een groot deel vrijwilligers die niet of nauwelijks entree hoeven te betalen).
Dat soort geld verspilling stoort me mateloos…

Beantwoorden

@Hans op vrijdag 30 november 2012 om 09:31:

Per maand zul je bedoelen, hoewel 10.000 bezoekers dan wel weer wat veel is. Die hebben dacht ik een zaal waar 600 of meer bezoekers in kunnen. Een paar keer in de week een concert, dan kom je een heel eind.

Sjef Jonkers, voormalig wethouder stedelijke ontwikkeling Helmond voor wie dat niet weten, kwam op Twitter met een goed idee voor Helmond Winterstad vind ik. “Voor winkels en horeca is de Markt de beste locatie voor Winterstad. Waarom zou de weekmarkt niet een beetje kunnen inschikken? Een taboe?”

Beantwoorden

Nee Frank, 10.000 PER JAAR!! Lakei hoopt dit aantal dit jaar voor het eerst te behalen.

Vorig jaar ging het om 7.800 of zo en het jaar daarvoor om minder dan 5.000 bezoekers.

10.000 per jaar is 833 per maand oftewel 192 per week.
Zie http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2445658
Huiveringwekkend!! Te triest voor woorden.

Beantwoorden

10.000 bezoekers die niet eens allemaal betalende bezoekers zijn aangezien vrijwilligers niet de volle mep hoeven te betalen. Drinken doet deze laatste groep voor niets omdat ze per inzetavond een aantal gratis penningen krijgen die doorgaans thuis in een grote bak gaan om ooit eens op te proberen te maken.

Op het Impact-festival waren op 1 dag al meer bezoekers dan dat Poppodium Lakei in een heel jaar bij elkaar hoopt te hebben.
Sterker nog, ik geloof dat Lakei in alle jaren bij elkaar nog nooit zoveel bezoekers heeft gehad als 1 editie Impact.

Beantwoorden

Waarom bouwt men niet een kunststof schaatsbaan op de markt,kost geen energie om op temp te houden,zet er wat handwerkhuisjes omheen,zorg voor voldoende bier,braadworst en warme choco,wat kerstbomen op de markt,sfeerverlichting een paar kermisartracties aan het begin van de markt en wat regionale bandjes die voor de muzikale omlijsting zorgen,kan toch niet zo moeilijk zijn om dat te organiseren

Beantwoorden

Goed idee André!
Ik wil zo’n gezellig huisje wel bemannen met door mij gemaakte cupcakes.

Beantwoorden

@André op zaterdag 1 december 2012 om 17:52:

Dromen zijn bedrog.

Beantwoorden

@Hans op vrijdag 30 november 2012 om 16:50:

Uit de cijfers blijkt dus dat er vooruitgang zit in Lakei. Wim Strijbosch is dus goed bezig. En dat de vrijwilligers tegen gereduceerde prijzen naar binnen mogen en per avond dat ze werken wat gratis consumpties krijgen vind ik heel normaal. Ze zetten maken immers een aantal uren vrij om de mensen te laten genieten van (vaak) fantastische liveoptredens. Een beetje stad hoort immers een poppodium te hebben.

Beantwoorden

Noud, tegen elke prijs? Dan hadden ze net zo goed die ijsbaan neer kunnen leggen. Ik ben het wel eens met je punt dat een beetje stad een poppodium zou moeten hebben. Echter niet tegen die kosten en bezoekersaantallen. Met zoveel geld en die beperkte vooruitgang vind ik het geen prestatie. Maar ja, dat is mijn mening.

Beantwoorden

@Tejo

In elk geval kun je beter dromen hebben dan een lopende nachtmerrie zijn 🙂

Beantwoorden

‘Helmond Winterstad betaalt € 1,30 per Kwh, een burger € 0,075’
De fractie van de VVD is geschrokken van de Kwh-prijs die gevraagd wordt aan Helmond Winterstad, namelijk: € 1,30 per Kwh. Ter vergelijking: het Kwh-bedrag voor een burger bedroeg afgelopen jaar € 0,075. Ruim 17 keer zo veel dus. De fractie van de VVD las die bepaling in het evenementenbeleid.
De grootste kostenpost voor Helmond Winterstad is de energierekening. De VVD begrijpt dat er extra aansluitkosten zijn als er energie voor een evenement geleverd moet worden en dat er ook een verschil is in tarief tussen weekdagen en weekenddagen. Maar een dergelijke verhoging van de energiekostern vinden zij toch wel erg veel.
Zij maken zich niet alleen zorgen om Helmond Winterstad, maar ook om evenementen als Impact, Kasteeltuinconcerten en alle andere evenementen die hiervan gebruik moeten maken.
Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering morgenavond stellen zij daarom de volgende vragen:

  1. Is het college op de hoogte van deze bepaling in het evenementenbeleid?
  2. Is het college zich ervan bewust wat dit voor de diverse organisaties en het imago van Helmond kan betekenen?
  3. Is het college bereid deze omissie in het evenementenbeleid op korte termijn te corrigeren?
  4. Wil het college commerciële voordelen halen uit voorzieningen die ter beschikking gesteld worden aan sociaal-maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties die het culturele en sociale leven in Helmond mede ondersteunen?
Beantwoorden

Klinkt wel erg onderdanig zo, of de gemeente wil …
Het zou ook niet de vraag moeten of ze willen maar binnen welke termijn dit veranderd dient te zijn. De overheid is er voor de burger maar de gemeente Helmond treed dit regelmatig met de voeten

Beantwoorden

Schaatsen kunnen we in Geldrop centrum,horeca-plein van 14 december tot en met 6 januari . Zie http://www.wintersfeer-geldrop.nl/ met leuk programma.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 3 december 2012 om 17:22:

Goed opgelet van de VVD, hopelijk gaat het nu toch nog door!!!

Beantwoorden

@Johan op maandag 3 december 2012 om 23:45:

Fijn om te weten dat er nog wel plaatsen zijn waar ze oog hebben voor hun burgers 🙂

Beantwoorden

Vraag maar eens aan de inwoners van Mierlo waar de belangstelling van Geldrop naar uitgaat in de gemeente Geldrop-Mierlo.

Beantwoorden

De belangstelling van de gemeente Geldrop-Mierlo gaat uit naar alle twee de dorps kernen 😉 ! Al zijn sommige inwoners het er niet mee eens. Blij dat wij in een democratisch land wonen. Waar wij vrij kunnen stemmen en onze eigen vrije mening kunnen uiten!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 3 december 2012 om 17:22:

Was maar een kort stukje over Helmond Winterstad in de gemeenteraad, maar de wethouder gaat er over nadenken. Wie weet…

Beantwoorden

In februari/maart doet het college een voorstel over de energietarieven voor evenementen. Vervolgens moet de gemeenteraad daarover een besluit nemen. “De noodzaak deze tarieven voor evenementen opnieuw tegen het licht te houden en door uw raad te laten vaststellen heeft een sterke relatie met de komst van energie vragende, meerdaagse evenementen, zoals een ijsbaan. Wij zullen in ons voorstel kijken naar de tariefstelling van vergelijkbare evenementen in de regio en in ons voorstel trachten daarbij aan te sluiten” aldus het college van burgemeester en wethouders.
Daarmee komt wethouder Jan van den Heuvel zoals toegezegd terug op de vragen van de VVD op 4 december daarover stelde.

Beantwoorden

Overigens een “geluk” dat er in seizoen 2012-2013 geen kunstijsbaan lag. De energiekosten zouden de pan uit gerezen zijn.

Beantwoorden

Ook dit jaar geen schaatsbaan. De stichting Helmond Winterstad krijgt de organisatie niet op tijd rond.

http://www.ed.nl/regio/helmond/ook-deze-winter-geen-ijsbaan-in-centrum-helmond-1.4094753?ref=category_header

Beantwoorden

Best wel heel erg amateuristisch eigenlijk…

Beantwoorden

Niet rond kunnen krijgen. Daar hebben ze bijna een jaar de tijd voor
gehad. Wat een knullig zootje.
Nu is er plek genoeg voor zoiets, b.v. bij het open terrein, tegenover de Paalwoningen, de Bleek of hoe het ook heet daar! En nu laat de Stichting
Helmond Winterstad het afweten…..sukkels!

Beantwoorden

Door allerlei omstandigheden is het blijven hangen. Dat ligt aan ons zelf. Daar staat gewoon dat ze het zijn vergeten aldus de verklaring van de amateurs. Elke zichzelf respecterende stad of een beetje dorp heeft een kunstijsbaan in december. Kennelijk kunnen ze alleen in Helmond zonder blikken of blozen en voor het 2e achtereenvolgende jaar zeggen dat van uitstel geen afstel komt.

Beantwoorden

Dan maar hopen dat het hard genoeg gaat vriezen zodat er van de ijsbaan bij Kuijpers gebruik gemaakt kan worden.

Beantwoorden

Nou, als ik dat wist.. had ik ook geen schaatsen hoeven kopen voor mn kids.. pff!! Kan ik ze ook nog alweer vertellen dat t niet doorgaat.. :-/

Beantwoorden

In december 2013 kunnen de inwoners van Helmond (en omstreken) het evenement weer bezoeken. Voorzitter Houthooft: “Dit uitstel is geen afstel. Alles ligt namelijk klaar, er zijn draaiboeken gemaakt, de tekeningen liggen klaar. In 2013 maken we een frisse start.

Het bestuur van Stichting Helmond Winterstad schrijft dat op de website http://www.helmondwinterstad.nl/ Ik weet natuurlijk niet of dat waar is of waar was of misschien wel nooit waar is geweest…. Maar het staat er wel, dus misschien gaat het toch gewoon door. De pinpas van Sinterklaas is ook zoek, maar die wordt wel weer gevonden hoor.

Beantwoorden

@Ronald: Dat bericht dateert van 2012. Het was toen de bedoeling om dit jaar het evenement wel door te laten gaan, maar inmiddels is bekend geworden dat dit ook dit jaar niet lukt. Het zou de stichting trouwens wel sieren als ze de website updaten, want dat is al bijna een jaar niet meer gedaan. Idem voor de Facebook- en Twitterpagina.

Beantwoorden

Tijdens de laatste vergadering van Wijkraad Helmond Centrum heb ik het voorstel gedaan om een tijdelijke ijsbaan te maken op de plek waar voorheen de Bleek was.
Het voorstel werd goed ontvangen!
Wat egaliseren water erop en de jeugd kan zodra het vriest genieten.
Omdat voor veel mensen die van buiten komen deze weg de entree is naar het centrum zou het een mooi visitekaartje zijn.
Een vrolijk pleintje wat lampjes en een kraampje en zie daar.
Geen geldverslindend evenement en geen gemeenschapsgeld voor VIP-room.

Misschien kan de organisatie van Impact dit regelen, zij hebben bewezen op korte termijn dingen te kunnen realiseren.
Jeugdig elan in plaats van gevestigde senioren.

Beantwoorden

Goed idee, Leny.

Beantwoorden

@Frank Vincent op donderdag 14 november 2013 om 09:44:

Ik begrep dat het bericht van vorig jaar was. Maar er staat niet dat het de bedoeling was dat het dit jaar doorgaat, maar dat was een feit volgens Trix Houthooft. Alles ligt namelijk klaar, er zijn draaiboeken gemaakt, de tekeningen liggen klaar, dat zeggen ze zelf.
Ze hoeven dit jaar op de website alleen 2013 maar te veranderen in 2014 en de site is weer helemaal actueel. Kunnen we volgend jaar kijken of ze dan wel woord houden.

@Leny van Muijen op donderdag 14 november 2013 om 11:24:

Goed bericht zeg, ideale plek! Laat Cees maar schuven, die regelt dat wel. Kosten zijn er niet veel, dus daarop kan het ook niet stuk. Kunnen de kinderen van Natasja de schaatsen gewoon dit jaar gebruiken. Maar zonder VIP-ruimte zal Houthooft en vrienden niet komen ben ik bang.

Beantwoorden

Mijn vraag is, doet cees er echt iets mee? Zou jammer zijn als het niet zo zou zijn.
Maar dan hebben we altijd Geert nog!!

Beantwoorden

Als je op zomaar een avond over de markt slentert dan valt toch op dat die grote vlakte meer weg heeft van een kerkhof dan iets van wat op het hart van Helmond moet lijken dus waarom leggen we daar dan geen schaatsbaan neer.
Er zijn diverse aanbieders van kunststof schaatsbanen waardoor er ook geen enorme aggregaten nodig zijn en het is nog milieuvriendelijk ook. Het kan echt niet moeilijk zijn om zoiets te organiseren toch ???

Beantwoorden

Zie de voorstellen van weldenkende burgers en je kunt maar een conclusie trekken, er zijn hier nog steeds een paar mensen die de dienst uit maken!
Zij zijn niet democratisch gekozen maar bepalen toch wat er gebeurt en wat erger is, ze slaan elk positief initiatief dood.
Zo krijg je passieve burgers die zich bij niets meer betrokken voelen.
Hoezo participerende samenleving?
Alleen op het moment dat ze de burger nodig hebben om als vrijwilliger hun plannen te realiseren!

Fatsoen moet je doen!

Beantwoorden

Iemand nog iets gehoord over het idee van ijsbaan op de bleek?

Goed idee toch, maar niemand pakt het op, waarom maakt Cees van Dijk hier geen werk van? Wie zijn dan toch die bestuurders die het hier voor het zeggen hebben? het kan dus blijkbaar alleen in een opzet die geldverslindend is met VIP room en alsq dat niet kan, dan maar niets. Welke partij neemt dit nu eens op?

Beantwoorden

Wat is eigenlijk het budget van de commissie Helmond Winterstad?
Waren er ook niet mensen die daar een betaalde baan hadden?
Wat doen ze met het geld dat nu al twee jaar in de kas blijft?

Beantwoorden

Echt jammer allemaal,zo blijft Helmond echt een saaie stad met weinig
kerstsfeer op de markt 🙁

Beantwoorden

Helmond Winterstad… een verhaal apart.
In het bestuur destijds zaten naast onze van onbesproken gedrag graaiende Tix Houthoofd ook de dochter van Fons Jacobs.. een ambtenaar de zelf de vergunningen uitschreef Arie Willems en de illustere Harrie Craenen die bleek de hele toko op zijn adres gevestigd te hebben wetende Kleine Berg 95 in Eindhoven. Om ze in beweging te krijgen zijn wat vragen natuurlijk meteen alarmbellen. Want de vraag was… waarom heeft een Helmondse stichting een adres n Eindhoven. En wat denk je.. de dochter van Jacobs met de Noorderzon vertrokken en uit het bestuur. Adres omgezet in adres in Helmond. Ambtenaar die de vergunningen verleende ut het bestuur

Beantwoorden
M. Betgem van der Spuij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *