49reacties

Geen Helmond Winterstad dit jaar

In de laatste weken van 2012 en de eerste weken van 2013 had de Stichting Helmond Winterstad wederom een grootst schaatsspektakel in de Helmondse Kasteeltuin willen organiseren. Door tegenvallende sponsorinkomsten, gestegen energieprijzen en toenemende kosten van beveiliging gaat het evenement niet door.
Gisterenavond besloot het bestuur van de Stichting Winterstad het evenement dit keer niet door te laten gaan. Voorzitter mevrouw Trix Houthooft licht toe: “Dit is een moeilijk besluit. De redenen zijn evident: de inkomsten vallen dusdanig tegen dat het financieel niet haalbaar is om het evenement door te laten gaan. Toch zeg je dan nog niet makkelijk ‘we doen het niet’. Er is door enorm veel vrijwilligers nu al veel energie, passie en tijd in dit evenement gestoken. Deze mensen wil je niet teleurstellen.”
De gemeente Helmond is ook op de hoogte gebracht van het besluit. Wethouder Jan van den Heuvel reageert: “Het Winterstad-evenement is 1 van de jongere parels in de evenementenkalender van onze stad. Een evenement waar veel scholen gebruik van maken. En een evenement waar cultuur en sport elkaar ontmoeten. Ik wens de stichting, namens het college, veel succes het komende jaar. Ik vertrouw erop dat zij in 2013 op een innovatieve manier Winterstad weer weten neer te zetten.”
In december 2013 is er weer een Helmond Winterstad. Voorzitter Houthooft: “Dit uitstel is geen afstel. Alles ligt namelijk klaar, er zijn draaiboeken gemaakt, de tekeningen liggen klaar. In 2013 maken we een frisse start. Voor deze winter hopen we dat het goed gaat vriezen zodat schaatsliefhebbers op natuurijs de schaatsen kunnen onderbinden. Gaat het niet hard genoeg vriezen om op vennen en meren te schaatsen? Dan ben ik ervan overtuigd dat de jeugd, die afgelopen 2 winters heeft leren schaatsen. de komende wintermaanden, bij boer Kuijpers kunnen genieten van ijs en het bijbehorende winterplezier.”