Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De kennisquiz van Helmond 2024, helft 1

Wij roepen Tim naar voren

Vandaag maken we bekend maken dat Tim de eerste helft van 2024 in De kennisquiz over Helmond heeft gewonnen. Mede namens Peter Warmerdam die alle quizvragen maakte: van harte gefeliciteerd met je zege Tim.
Door omstandigheden duurde deze ronde korter dan vooraf gedacht, maar net als zijn eerste tegel in 2017 staat de tweede tegel van Tim vanaf vandaag ook op de Catwalk of Fame aan de linkerzijde. Net als alle andere 32 tegels, zal ook die tegel élke pagina van de weblog sieren.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

De spelregels van De kennisquiz van Helmond

De kennisquiz van Helmond test je kennis over onze stad. Elk weekend stellen we een nieuwe vraag die je daaronder kan beantwoorden. Alleen die antwoorden tellen mee, antwoorden via bijvoorbeeld Facebook, Instagram, X of de mail tellen niet mee. Wie na een half jaar het hoogste puntenaantal bij elkaar heeft gesprokkeld, wint de ronde. 
Behalve de eer en eeuwige roem, pakt hij of zij daarmee een eigen tegel op de Catwalk of Fame. Die tegel zal de weblog tot in lengte der dagen sieren. 

Er zijn slechts 5 spelregels bij De kennisquiz van Helmond:

  • Per reactie mag je 1 antwoord geven en per etmaal (tenzij anders aangegeven) kan je 3 antwoorden indienen.
  • Spel je antwoord correct want een spelfout is dodelijk. Een naam begint bijvoorbeeld altijd met een hoofdletter. Google Maps beslist hoe je bij deze quiz de straatnaam correct schrijft.
  • Je kunt slechts onder 1 (altijd hetzelfde geschreven) (nick)naam deelnemen, het ingevulde mailadres dient als controle.
  • De eerste met het goede antwoord scoort 1 punt.
  • Soms verrast de weblog een deelnemer met een bonuspunt.