Buiten is het 18 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 74.671 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

De Greef Textiel BV is gisteren failliet verklaard. Het hoofdkantoor van dit familiebedrijf was gevestigd aan de Dorpsstraat in Stiphout. Ook hun webwinkel Feestshopper.nl is failliet. Er zouden in totaal zo’n 60 medewerkers zijn.
De rechtbank heeft Mr. Reinoud van Oeijen  aangesteld als curator. Voorlopig blijven de winkels in Stiphout, Horst, Tilburg, Veldhoven en Venray nog geopend om daarmee de verkoop van deze stoffenhandel makkelijker te maken.

In de reacties hieronder staat een update.

18 reacties:

Vreselijk! Ik weet nog dat jullie 40 jaar geleden aan de Gasthuisstraat zaten. Het bedrijf leek zo mooi te groeien sindsdien. 🙁
Sterkte gewenst aan Hans en de rest van de familie en al het personeel.

Beantwoorden

Triest, een traditie om daar de carnavalskleding te kopen is weg.
Is er een uitverkoop?

Beantwoorden

Echte hollanders.. hazen alleen op korting

Beantwoorden
Joey van Lieshout

wan zeund, zie me daar als kind nog achter in de loods in die bergen stof kruipen, as ge een leuk stoffie tege komt meis, meenemen, zee ons moeder dan.

Beantwoorden
Jolanda de Ruijter

Triest
Weer een redelijk klein en authentiek bedrijf kapot
En waar denkt men hier als eerste aan: “ow mss krijgen we korting”
Bah
Had er lekker gaan kopen voor ze failliet gingen

Sterkte voor iedereen betrokken bij ’t bedrijf

Beantwoorden

Ooooohhhhh wat erg!!! Te hoog gegrepen denk ik want het was een super winkel en zou willen zeggen, begin weer wat kleiner de Greef want we kunnen jullie niet missen,top personeel en top winkel!!

Beantwoorden

Vreselijk voor de Greef,we kunnen jullie niet missen hoor! De Greef hoort gewoon bij Helmond 😢😢😢 als ik milionaire was zou ik jullie helpen maar voor nu,bedankt dat ik bergen truien heb kunnen breien van jullie wol, mijn kledingkast nog vol hangt met jullie stoffen, het schuimrubber waar ik matrassjes mee heb kunnen maken, en heerlijk in de afvalbakken heb kunnen graaien!! Bedankt familie.de Greef…..

Beantwoorden

Triest

Beantwoorden
Liesbeth Malfliet

@Ingrid Bakker op woensdag 10 mei 2017 om 22:52:

Dat vind ik nou dus ook zoveel ellende voor die mensen

Beantwoorden
Liesbeth Malfliet

Gelukkig blijft de winkel in Stiphout voorlopig open. Jammer dat men op koopjes jaagt.
Ik wens iedereen bij de Greef heel veel sterkte. Het zal niet in de koude kleren gaan zitten.

Beantwoorden
Lenie Weijnen Stienen

Heel veel sterkte voor alle betrokkenen (en mijn oud collega’s’s en bazen!)

Beantwoorden
Sandy Meulenberg_Timmermans

Update 1:
Meerdere partijen hebben interesse getoond in het failliet verklaarde textielbedrijf. De komende periode zal blijken of die interesse serieus is en of het inderdaad koop- of overnamekandidaten zijn. Dat liet curator Reinoud van Oeijen weten.
Alle 64 personeelsleden is ontslag aangezegd. Volgens de curator is de gedaalde verkoop van stoffen en gordijnen oorzaak van het faillissement. Hij heeft op dit moment nog geen exacte informatie over de financiële staat van het bedrijf.

Beantwoorden

Hoop op een soepele transitie voor de medewerkers!

Beantwoorden

Update 2:
Besluit voor doorstart deze of volgende week
Of deze óf volgende week besluit de curator normaliter of de winkels van De Greef Textiel in Stiphout, Horst, Tilburg, Veldhoven en Venray definitief worden gesloten. Dat liet curator Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten weten. Komende week stopt namelijk de 6 weken durende doorbetaling van het salaris aan de 62 personeelsleden door het UWV en moet er duidelijkheid zijn. Op dit moment zijn er nog besprekingen met enkele partijen die onder meer de bedrijfscijfers van de stoffenwinkel aan het doornemen zijn.
Die 5 filialen zijn/waren nog geopend om de doorstartmogelijkheden te vergroten. Vanaf morgen zijn de filialen in Tilburg en Venray volgens de website gesloten. In die 2 van derden gehuurde panden was inmiddels een opheffingsuitverkoop.
De curator heeft inmiddels ook zijn eerste faillissementsverslag (pdf) naar de rechtbank gestuurd. Daarin staat onder meer dat de dalende omzetten als gevolg van de economische crisisjaren, zwaar opkomende (internet)concurrentie en het sterk veranderende koopgedrag van de consument volgens de directie van De Greef de onderliggende oorzaken van het faillissement zijn geweest. Dat leidde over het jaar 2014 tot een verlies van 268 duizend euro en in 2015 werd 778 duizend euro verlies geleden.

Beantwoorden

Wat triest. 🙁 Zo’n mooi bedrijf dat na tig jaar het loodje moet leggen. Ik dacht even te kijken naar de reacties op hun Facebook, maar die is ook al uit de lucht gehaald.
Heel veel sterkte gewenst aan alle medewerkers en de familie de Greef!

Beantwoorden

Onderliggende oorzaken…
Tja met 6 directeuren, oud directeuren die pensioen moeten of moesten hebben, auto’s, huizen en vakantiehuizen en niet op tijd inspringen in het veranderende koopgedrag van consumenten, tja dan gaat het een keer klappen.

Beantwoorden

Tot en met zaterdag is de Greef gesloten en maandag beginnen ze met de opheffingsuitverkoop. 🙁

Wat overblijft is de herinnering:

Beantwoorden

Jammer !!!!!
Wij mochten vroeger ( ongeveer 60 jaar geleden ) lapjes uit de toddenberg trekken. Er was nog geen winkel.
De Greef was een begrip voor iedereen.
Het hoort echt bij mijn jeugdherinneringen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

?>