Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.657 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
54reacties

De Greef Textiel BV is gisteren failliet verklaard. Het hoofdkantoor van dit familiebedrijf was gevestigd aan de Dorpsstraat in Stiphout. Ook hun webwinkel Feestshopper.nl is failliet. Er zouden in totaal zo’n 60 medewerkers zijn.
De rechtbank heeft Mr. Reinoud van Oeijen  aangesteld als curator. Voorlopig blijven de winkels in Stiphout, Horst, Tilburg, Veldhoven en Venray nog geopend om daarmee de verkoop van deze stoffenhandel makkelijker te maken.

In de reacties hieronder staan updates.

54 reacties:

Vreselijk! Ik weet nog dat jullie 40 jaar geleden aan de Gasthuisstraat zaten. Het bedrijf leek zo mooi te groeien sindsdien. 🙁
Sterkte gewenst aan Hans en de rest van de familie en al het personeel.

Beantwoorden

Triest, een traditie om daar de carnavalskleding te kopen is weg.
Is er een uitverkoop?

Beantwoorden

Echte hollanders.. hazen alleen op korting

Beantwoorden
Joey van Lieshout

wan zeund, zie me daar als kind nog achter in de loods in die bergen stof kruipen, as ge een leuk stoffie tege komt meis, meenemen, zee ons moeder dan.

Beantwoorden
Jolanda de Ruijter

Triest
Weer een redelijk klein en authentiek bedrijf kapot
En waar denkt men hier als eerste aan: “ow mss krijgen we korting”
Bah
Had er lekker gaan kopen voor ze failliet gingen

Sterkte voor iedereen betrokken bij ’t bedrijf

Beantwoorden

Ooooohhhhh wat erg!!! Te hoog gegrepen denk ik want het was een super winkel en zou willen zeggen, begin weer wat kleiner de Greef want we kunnen jullie niet missen,top personeel en top winkel!!

Beantwoorden

Vreselijk voor de Greef,we kunnen jullie niet missen hoor! De Greef hoort gewoon bij Helmond 😢😢😢 als ik milionaire was zou ik jullie helpen maar voor nu,bedankt dat ik bergen truien heb kunnen breien van jullie wol, mijn kledingkast nog vol hangt met jullie stoffen, het schuimrubber waar ik matrassjes mee heb kunnen maken, en heerlijk in de afvalbakken heb kunnen graaien!! Bedankt familie.de Greef…..

Beantwoorden

Triest

Beantwoorden
Liesbeth Malfliet

@Ingrid Bakker op woensdag 10 mei 2017 om 22:52:

Dat vind ik nou dus ook zoveel ellende voor die mensen

Beantwoorden
Liesbeth Malfliet

Gelukkig blijft de winkel in Stiphout voorlopig open. Jammer dat men op koopjes jaagt.
Ik wens iedereen bij de Greef heel veel sterkte. Het zal niet in de koude kleren gaan zitten.

Beantwoorden
Lenie Weijnen Stienen

Heel veel sterkte voor alle betrokkenen (en mijn oud collega’s’s en bazen!)

Beantwoorden
Sandy Meulenberg_Timmermans

Update 1:
Meerdere partijen hebben interesse getoond in het failliet verklaarde textielbedrijf. De komende periode zal blijken of die interesse serieus is en of het inderdaad koop- of overnamekandidaten zijn. Dat liet curator Reinoud van Oeijen weten.
Alle 64 personeelsleden is ontslag aangezegd. Volgens de curator is de gedaalde verkoop van stoffen en gordijnen oorzaak van het faillissement. Hij heeft op dit moment nog geen exacte informatie over de financiële staat van het bedrijf.

Beantwoorden

Hoop op een soepele transitie voor de medewerkers!

Beantwoorden

Update 2:
Besluit voor doorstart deze of volgende week
Of deze óf volgende week besluit de curator normaliter of de winkels van De Greef Textiel in Stiphout, Horst, Tilburg, Veldhoven en Venray definitief worden gesloten. Dat liet curator Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten weten. Komende week stopt namelijk de 6 weken durende doorbetaling van het salaris aan de 62 personeelsleden door het UWV en moet er duidelijkheid zijn. Op dit moment zijn er nog besprekingen met enkele partijen die onder meer de bedrijfscijfers van de stoffenwinkel aan het doornemen zijn.
Die 5 filialen zijn/waren nog geopend om de doorstartmogelijkheden te vergroten. Vanaf morgen zijn de filialen in Tilburg en Venray volgens de website gesloten. In die 2 van derden gehuurde panden was inmiddels een opheffingsuitverkoop.
De curator heeft inmiddels ook zijn eerste faillissementsverslag (pdf) naar de rechtbank gestuurd. Daarin staat onder meer dat de dalende omzetten als gevolg van de economische crisisjaren, zwaar opkomende (internet)concurrentie en het sterk veranderende koopgedrag van de consument volgens de directie van De Greef de onderliggende oorzaken van het faillissement zijn geweest. Dat leidde over het jaar 2014 tot een verlies van 268 duizend euro en in 2015 werd 778 duizend euro verlies geleden.

Beantwoorden

Wat triest. 🙁 Zo’n mooi bedrijf dat na tig jaar het loodje moet leggen. Ik dacht even te kijken naar de reacties op hun Facebook, maar die is ook al uit de lucht gehaald.
Heel veel sterkte gewenst aan alle medewerkers en de familie de Greef!

Beantwoorden

Onderliggende oorzaken…
Tja met 6 directeuren, oud directeuren die pensioen moeten of moesten hebben, auto’s, huizen en vakantiehuizen en niet op tijd inspringen in het veranderende koopgedrag van consumenten, tja dan gaat het een keer klappen.

Beantwoorden

Tot en met zaterdag is de Greef gesloten en maandag beginnen ze met de opheffingsuitverkoop. 🙁

Wat overblijft is de herinnering:

Beantwoorden

Jammer !!!!!
Wij mochten vroeger ( ongeveer 60 jaar geleden ) lapjes uit de toddenberg trekken. Er was nog geen winkel.
De Greef was een begrip voor iedereen.
Het hoort echt bij mijn jeugdherinneringen.

Beantwoorden

Update 3:
Definitief geen doorstart van De Greef Textiel
Het is curator Reinoud van Oeijen niet gelukt om 1 of meerdere winkels van het failliete De Greef Textiel BV door te verkopen aan een ander bedrijf. Daarmee is het definitief dat ook de 3 overgebleven winkels in Stiphout, Veldhoven en Horst gesloten worden en er dus geen doorstart komt.
De deuren worden gesloten nadat de opheffingsuitverkoop, die vandaag om 13 uur begint, is afgesloten. Vanaf vanmiddag zal er 50% korting worden gegeven op alle voorraadartikelen (behalve carnavalskleding en -accessoires en reeds afgeprijsde artikelen) zolang de voorraad strekt. Hoeveel dagen die uitverkoop gaat duren, kon de curator vandaag nog niet zeggen. Dat is mede afhankelijk van hoe snel de winkels leeg zijn. Zoals Lieke hierboven al meldde waren die 3 winkels van De Greef donderdag, vrijdag en zaterdag gesloten om de winkels op orde te brengen voor deze laatste fase van dit familiebedrijf.

Beantwoorden

Heel veel sterkte voor de familie en het personeel

Beantwoorden

Heel erg voor de familie, werknemers en betrokkenen! Heel veel sterkte!
Misschien wel een kans voor Stiphout om een langgekoesterde
ontwikkeling eindelijk eens vlot
te trekken …

Beantwoorden

Wat verschrikkelijk jammer,zo’n mooie zaak altijd geweest, mijn man heeft er jaren met heel veel plezier gewerkt, een echt familiebedrijf, ik wens iedereen die betrokken is veel succes.

Beantwoorden

Heel veel sterkte iedereen 😥

Beantwoorden

Update 4:
Einde!
Afgelopen zaterdagmiddag om 17.00 uur stapte de laatste klant uit de winkel. Dat betekende het einde voor de 3 nog geopende De Greef Textiel winkels in Stiphout, Horst en Veldhoven. Een maand geleden werden hun winkeldeuren in Tilburg en Venray al gesloten (zie update 2).
“Wij vinden het verschrikkelijk. Wij vonden het fijn dat u klant was bij ons en hebben u graag geholpen. Wij wachten met spanning de verdere onderhandelingen voor een eventuele doorstart af.” Dat liet het personeel en de directie van De Greef Textiel BV via hun Facebook-pagina weten.

Beantwoorden

Wat zal ik jullie missen , vind het verschrikkelijk. Succes verder voor jullie allemaal en bedankt voor alle mooie jaren die ik bij jullie heb mogen bezoeken.

Beantwoorden
Alexandra Franssen

Hier sluit ik mij helemaal bij aan. Zonde dat zo’n mooie winkel weg is.

Beantwoorden

Update 5:
“Wij gaan weer open!” Dat meldt De Greef Textiel BV op haar Facebookpagina vanmiddag. De deuren in Stiphout openen op zaterdag 16 september, in het filiaal Veldhoven gaan ze een dag eerder weer beginnen.

Beantwoorden

Sow, is dat even handig, schulden kwijt, personeel kwijt en weer lekker opnieuw beginnen, idioot dat dit volgens de wet legaal is.
Wat een schurken bende!

Nou beste mensen, vlug weer naar de Greef om ze lekker te spekken!

Beantwoorden

@Twanneman op vrijdag 11 augustus 2017 om 08:44:

Het is misschien niet erg chique. Maar deze handelwijze is volledig legaal.

Begin jaren 90 van de vorige eeuw ging het ‘oude’ DAF Trucks in Eindhoven failliet.
Alle medewerkers (ca. 6.000) kregen op zaterdag een ontslagbrief in huis.

Ca. 3.000 medewerkers ontvingen gelijktijdig een aanstellingsbrief en gingen na het weekeinde gewoon weer aan de slag.
Bij het ‘nieuwe’ DAF Trucks.

Beantwoorden

Update 6:
Volgende week zaterdag gaat De Greef Textiel in Stiphout om 10.00 uur weer open. In tegenstelling tot eerdere berichten start het filiaal in Veldhoven komende vrijdag al. In beide winkels worden dan weer stoffen, garen, fournituren verkocht. Wanneer de filialen in Horst en Tilburg weer open gaan, is ons niet bekend.
Na het faillissement kochten 4 voormalig eigenaren als privépersonen verschillende delen van het familiebedrijf en zij zetten die onderdelen voort.

Beantwoorden

Ba Ba, mij zien ze daar niet meer.

Beantwoorden

De Greef gaat verhuizen !!!!!

Komt op de hoek Kasteel Traverse – Binnendongen.

In de voormalige auto showroom Garage de Peel ( VW 0

Beantwoorden

Dus niet in Stiphout.

Beantwoorden

@Mien op zondag 10 september 2017 om 23:17:

Blijft gewoon in Helmond Mien.

Stiphout – Mierlohout – Brandevoort – Brouwhuis – Dierdonk – Rijpelberg het is
allemaal HELMOND !!!!!

Beantwoorden

Je vergeet Helmond West. Zonder streepje. 😉

Beantwoorden

Een mooie locatie. Toegangspoort tot Helmond textielstad. Met twee goede collegae op afgemeten afstand. Deelen en van der Vorst (met recentelijk een nieuw magazijn). Lang leve de textiel in Hellemond.

Beantwoorden

@Mien op maandag 11 september 2017 om 10:45:

Even een aanvulling dan: Helmond West , ’t Haagje , Helmond Noord , Helmond
Oost , Binnenstad , Zwanenbeemd , Oranje buurt ,

Wil je er nog meer Mien ?

We wonen gewoon allemaal in Helmond !!!!

Beantwoorden

Update 7:
Winkel van De Greef Stoffen in garage De Peel aan de Europaweg
De Greef Stoffen opent eind september een nieuwe zaak in de voormalige garage De Peel aan de Europaweg. De broers Berry en Toine de Greef beginnen daar een nieuwe zaak in stoffen, gordijnen en breiwol. De Greef Stoffen in Venray is gisteren open gegaan en in Horst heropent De Greef komende zaterdag. De toekomst van De Greef aan de Dorpsstraat in Stiphout is minder zeker. Vooralsnog blijft die zaak bestaan, onder meer voor carnavalsspullen. Maar of die winkel na een leegverkoop blijft bestaan, is onzeker aldus de 59-jarige Toine de Greef.
Het ‘oude’ De Greef ging in mei failliet (zie helemaal bovenaan). Volgens hem was dat met name door de veranderingen in de markt: meer internetverkoop, tegenvallende carnavalsverkopen en vooral te grote gebouwen en te veel personeel in een veranderende markt. Met minder personeel, een vernieuwde winkelformule en minder vierkante meters hoopt hij aan de Europaweg deze Helmondse icoon nog lang voort te zetten. “Mijn overgrootvader Hannes handelde al aan de Mierloseweg en 80 jaar geleden begon mijn opa Toon met zijn 4 zonen met de Greef Textiel. Handelen zit in onze familie.” Dat bleek ook wel, want zijn neven namen een deel van de failliete boedel over “voor net aan paar duizend euro meer,” aldus Toine. De winkel in Tilburg is definitief gesloten.
Toine de Greef heeft er na een moeilijke periode weer zin in. Hij gaat ervan uit dat klanten nog altijd kiezen voor ‘ouderwets’ stoffen voelen, zoeken, door coupons bladeren en zelf hun keus maken: “Ik heb een goed gevoel hierover, het is een goede plek en het wordt ons gegund.” Het inrichten van de oude garage is al begonnen, zoals ikke2 zaterdag al heel attent hierboven in een reactie meldde.

Beantwoorden

We hebben er zin in 😜👍😅

Beantwoorden

@Toine R de Greef op dinsdag 12 september 2017 om 13:04:

Suc6.. toplocatie!!

Beantwoorden

Kei fijn lekker dichterbij

Beantwoorden

Super Toine en Berry! Heel veel succes met jullie winkels.

Beantwoorden

En waar moet er geparkeerd worden? Want parkeren is daar niet zo mogelijk.

Beantwoorden

Succes

Beantwoorden

Ik hoop oprecht dat heel Hellemond uitloopt naar de Greef. Dan hoeven ze ook de auto nergens te parkeren. Daar is sowieso geen plek voor. Dat was in Stiphout wel beter geregeld.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Toine en Berry, dat jullie maar snel weer open mogen gaan. Succes met alle voorbereidingen!

Beantwoorden

Nou klopt niet helemaal want in stiphout blijft hij ook op oude adres. Is nogal verwarrend zo voor veel mensen

Beantwoorden

@Mariëlle de Kimpe op woensdag 13 september 2017 om 09:43:

Dus eigenlijk is deze vestiging een ordinaire uitbreiding (over de rug van schuldeisers weliswaar) voorlopig zien ze mij daar niet meer.

Beantwoorden

@Hetty van Berne op dinsdag 12 september 2017 om 18:39:

ja hoor parkeren kan gewoon ook opzij waar de wasplaats was, ruimte genoeg

Beantwoorden

@Mariëlle de Kimpe op woensdag 13 september 2017 om 09:43:

Klopt, maar daar moet de greef textiel uiteindelijk verhuizen uit de panden

Beantwoorden

@Miranda op woensdag 13 september 2017 om 10:33:

Beste miranda ik snap jouw boosheid , maar de greef stoffen krijgt een totaal nieuwe mode collectie nieuwe stofjes en partij stof uit groothandel gretex

In het begin hebben we dan ook nog geen kleinvak artikelen en of breigarens, hier moeten we gewoon weer voor gaan sparen

Beantwoorden

De Greef blijft op vertrouwde locatie aan de Dorpsstraat in Stiphout met voldoende parkeergelegenheid.!

Beantwoorden

De winkel van De Greef Textiel heropent morgen 16 september gewoon aan de Dorpsstraat in Stiphout!

Beantwoorden

Stelletje oplichters! Ik hoop dat men dit inziet en gewoon zijn spullen koopt bij betrouwbare partijen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *