Buiten is het 18 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 76.715 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Helmond Ginne Skrik

Ingezonden door 5701 CrossMedia

Nieuw Helmonds nieuws

8reacties

De politie hield gistermiddag rond 15.20 uur een 23-jarige Helmonder aan in zijn woonplaats. De man wordt ervan verdacht dat hij op zaterdag 12 augustus bij een jonge vrouw een deel van het haar afknipte.
De vrouw zat in een trein van Eindhoven in de richting van Venlo. Op een gegeven moment ontdekte zij dat een deel van haar haren afgeknipt was. De vrouw deed aangifte en daarop werd door de politie een onderzoek opgestart. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

In de reacties hieronder staat een update.

10reacties

Rene en KarinWithagen Verlichting viert komende maand een dubbel jubileum: 40 jaar in de Lucas Galerij, waarvan 20 jaar onder leiding van de tweede generatie.
In deze winkelgalerij begonnen Frans en Nolda Withagen in 1977 Withagen Verlichting met een kleine winkel in huishoudelijke artikelen en witgoed. Niet veel later kwam hun zoon Rene het team versterken en 20 jaar na oprichting namen hij en zijn vrouw Karin de zaak over. Inmiddels is deze winkel in de Binnenstad uitgegroeid tot een ruime speciaalzaak in verlichting en elektramaterialen. Withagen Verlichting staat in hun eigen woorden “voor enthousiasme, deskundigheid, betrokkenheid, oplossingsgerichtheid en authenticiteit.”
Zaterdag 2 september wordt deze dubbele mijlpaal gevierd. Dan heten Karin en Rene iedereen extra welkom in hun zaak aan de Lucas Gasselstraat 4.

2reacties

De politie heeft vanochtend 2 katapulten in beslag genomen in Stiphout. Dat gebeurde nadat zij constateerden dat die wapens werden aangeboden via een internetverkoopsite. Dat meldde wijkagent Francisca Kamphuis zojuist.
Het is namelijk volgens de Nederlandse wet verboden dergelijke wapens voorhanden te hebben.

In een reactie hieronder staat een update.

9reacties

Op de Steenweg vond vannacht een overval met een wapen plaats. De dader of daders zijn weggereden in de richting van de Kromme Steenweg in een grijze Nissan Micra 29-KVS-2 (zie archieffoto). Dat meldde Burgernet om 01.52 uur. Een kwartier later werd gemeld dat die auto elders is aangetroffen. We weten op dit moment niet of er bij die gewapende overval tijdens deze uitgaansavond iemand gewond is geraakt.
De politie onderzoekt de zaak. Heb je iets gezien of weet je meer, dan vraagt zij je te bellen naar 0900-8844.

In de reacties hieronder staan updates.

21reacties

Gisteren is door Waterschap Aa en Maas een verhoogd gehalte van ammonium aangetroffen in het afvalwater van de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de bron van de vervuiling ligt bij het bedrijf Den Ouden Groep aan de Gerstdijk op het industrieterrein BZOB. “Er is géén sprake van risico’s voor de volksgezondheid” zo laat de gemeente een half uur geleden nadrukkelijk weten. Lees verder »

6reacties

Gisteren aan het einde van de middag is een man aangehouden die vlak daarvoor in een huis aan de Windmolenstraat in Mierlo-Hout had ingebroken. Toen de bewoonster thuis kwam zag zij de vreemde man in huis en begon om hulp te roepen. De inbreker kon vervolgens via de tuin wegkomen maar is door buurtbewoners achterhaald.
De man nam de benen met de buit maar kon op de Sint Antoniusweg door omwonenden worden vastgepakt en naar de grond gewerkt. Met spoed ter plaatse gekomen politiemensen hielden de man aan. De man had inbrekersgereedschap bij zich. In de buurt is een tas met daarin sieraden, een laptop en een breekijzer gevonden die de inbreker daar had laten vallen. De verdachte is een 30-jarige Helmonder. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

13reacties

Het onderstaande filmpje is vanochtend om 7 uur gemaakt door een bewakingscamera in Dierdonk. De kennelijk jonge man is hier bezig met inbreken bij Schoonheidssalon LXRY Skincare aan de Tamariskbeek. De nietsvermoedende schoonheidsspecialiste Sanne Vogels en haar echtgenoot lagen (vers terug van vakantie) nog te slapen toen deze inbreker toesloeg.
Via de garage en achterdeur is de inbreker in de salon binnengedrongen en heeft de hele voorraad aan schoonheidsmiddelen van de schappen gehaald en meegenomen. Die deed hij in de werktas van de echtgenoot, nadat hij daar zijn werkschoenen had uitgehaald. De inbreker nam dus kennelijk volop de tijd voor zijn expeditie. Wel liet hij een fors zandspoor achter en is ook bij de buren in de tuin geweest. Daar verdween onder meer een zonnebril van de tafel. De politie heeft inmiddels technisch onderzoek gedaan.
Sanne Vogels is verdrietig en emotioneel aangeslagen: “Ik ben een startende onderneemster, pas anderhalf jaar geleden begonnen. In die verzorgingsproducten heb ik veel geld geïnvesteerd. Geld dat nog lang niet is terugverdiend. Dit is ook een slag voor mijn bedrijf.”
LXRY Skincare gebruikt producten van Alpha-H, een duurdere lijn.: “Sommige crèmes kosten wel 60 euro per potje. En alle prijzen staan erop, dus de dief weet wat ze waard zijn.” Na dit onaangename ontwaken, denkt mevrouw Vogels ook verder: “gisteren na sluitingstijd belde een man op die perse wilde komen en ik ben aan het navragen of mensen in de straat misschien iemand gezien hebben.” Intussen kan de insluiper met haar schoonheidsproducten aan de slag…
De politie heeft inmiddels de oproep gedaan om contact op te nemen als jij spullen van Alpha-H krijgt aangeboden of weet waar deze spullen nu zijn. Je kunt de politie Helmond bereiken via telefoonnummer 0900-88 44. Anoniem melden kan ook via het nummer 0800-7000. Het ‘referentienummer’ hiervoor 2017168229.

1reactie

Bij een diefstal uit een schuur aan de Aarle-Rixtelseweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag onder andere een buitenboordmotor buitgemaakt. Die werd daarna lopend aan de hand door de dader meegenomen.
Op camerabeelden is te zien dat deze dief daarmee om plusminus 05.48 uur in de richting van het Elkerliek ziekenhuis liep. Wijkagent Francisca Kamphuis denkt dat die wandeling met buitenboordmotor een opvallende vertoning moet zijn geweest. Daarom vraagt zij vanochtend of jij dat gezien hebt of er meer vanaf weet. Dan zou zij het fijn vinden dat je de politie belt via 0900-8844. Doe je dat liever anoniem, bel dan 0800-6070.

In een reactie hieronder staat een update.

8reacties

Op de Kanaaldijk Zuidoost is vanmiddag kort voor half twee een auto met persoon in het kanaal terechtgekomen.
Een reddingsteam haalde deze inzittende uit het water, die werd ter plekke gereanimeerd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omstanders waren ook al in het water gesprongen om de persoon te helpen. Een traumahelikopter, ambulances, de politie en brandweer kwamen ter plaatse. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend.

De onderstaande foto’s werden gemaakt door een collega van Harrie Fotografie.

In de reacties hieronder staan updates.

1reactie

Een 24-jarige Helmonder raakte gistermiddag gewond bij een ongeval bij de afrit Emmen-Noord op de N34. Dat meldde de politie van Drenthe vanochtend.
De autobestuurder kwam door onbekende oorzaak met het rechter voorwiel van zijn auto in de berm. Na een stuurcorrectie verloor hij de macht over het stuur, sloeg met zijn voertuig over de kop, schoot de weg over en kwam aan de andere kant tot stilstand in een droge sloot. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

6reacties

Het Elkerliek ziekenhuis haalde vorig jaar als 1 van 11 ziekenhuizen in heel Nederland de norm van de prestatie-indicator ondervoeding. Dat wil zeggen dat het ziekenhuis speciale aandacht besteedt aan ondervoeding bij patiënten. Van patiënten met (risico op) ondervoeding is op de vierde opnamedag (het voorgeschreven meetmoment) 62% adequaat gevoed.
Ondervoeding is in ziekenhuizen een letterlijk levensgroot probleem. Dit wordt o.a. bestreden met speciale ‘krachtvoeding’. Via de zo geheten indicatoren leggen ziekenhuizen verantwoording af over de kwaliteit van hun zorg. Ziekenhuizen moeten daarvoor voldoen aan een hele rij normen, van het ministerie van volksgezondheid, van zorgverzekeraars, van het Nationaal Ziekenhuis Instituut (NZI) en noem maar op. In dit geval gaat het om een norm van het IGZ, de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Nederlandse ziekenhuizen worden sinds 2006 gescreend op ondervoeding. Tijdige herkenning en behandeling is onderdeel van de ‘basisset van prestatieindicatoren’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg voor alle verpleegafdelingen en de pre-operatieve en geriatrie polikliniek
Het Elkerliek hoort nu dus bij de top-11 van de circa 100 ziekenhuizen in Nederland. “Ik zou liever bij de top-3 horen maar een elfde plaats is een mooi begin,” zegt Petra van Zuilen, manager communicatie van het Elkerliek. En haar collega-communicatieadviseur Rob van Druenen voegt daaraan toe: “Uiteraard zijn wij trots dat we als enige Brabantse ziekenhuis de norm hebben behaald. Maar dat is geen reden om achterover te gaan leunen. Ook in dit specifieke geval gaan we kijken hoe we nóg betere zorg kunnen leveren.”

6reacties

Moun (de nieuwe artiestennaam van Gewoon Mounir) bracht gisteren zijn nieuwste video uit. Binnen 24 uur werd die al 9.093 keer bekeken.
“Het is een positieve clip waarbij ik ook met trots mijn stad uitstraal. Ik ben benieuwd naar jullie reactie!” zo laat deze 24-jarige uit Helmond Noord enthousiast weten. Deze Helmondse rapper, die in het dagelijkse leven Mounir Boualin heet, acteerde ook in films als Pizzamaffia en Of ik Gek ben (van Frank Lammers). Het multi-talent wil nog altijd een boegbeeld voor Helmond zijn.

6reacties

Arie WillemsDiverse ‘Helmondse Helden’ worden geëerd met een eigen straatnaam. De in 2004 overleden accordeonist Arie Willems krijgt een hofje naar zich vernoemd. Dit in een nieuw te bouwen woonplein aan de Heistraat, gelegen op de plek naast en op zijn inmiddels gesloopte winkel. De hofjesnaam komt daar op verzoek van zijn erfgenamen, die nog altijd de winkel drijven. Arie Willems begon in de Heistraat een bekende platenzaak, die na een verhuizing naar het Binderseind in 2016 (met een gemoderniseerde formule), nog altijd bestaat.
Willems werd diverse malen Nederlands kampioen op het accordeon. Doordat hij jarenlang accordeondocent was op het conservatorium in Tilburg en Amsterdam zijn vele van de huidige accordeonisten door hem opgeleid. In 1951 richtte hij de nog altijd bestaande vereniging Accordeona op, waarvan hij zijn hele leven dirigent was. Van de muzikant en verzamelaar Willems is nog een tastbaar relikwie bewaard gebleven: zijn omvangrijke collectie accordeons en snaarinstrumenten staat in de Gaviolizaal uitgestald.
Op het terrein van de voormalige houthandel Raaymakers aan de Mierloseweg in Helmond West krijgen textielfabrikant Piet de Wit (de man van Anna de Wit) en oud-wethouder Fons Hardenberg een eigen straatnaam. De in 2004 overleden legendarische accordeonist en producer Addy Kleijngeld krijgt daar (zoals eerder bekend werd) zelfs een eigen plein, niet ver van zijn geboortegrond. Samen met Arie Willems zette hij onze stad muzikaal op de kaart als accordeonstad van Nederland.
In het wijkdeel Liverdonk in Brandevoort komen mindere goden aan de beurt. Met het achtervoegsel -donk worden daar deze families die rond 1900 in Helmond woonden, vernoemd in straatnamen. Martinali (o.a. kunstenaars), Zeeuwen (drukkers), Rikkers (onder meer een violist en een bakker), Coppes (een kabinetschef van burgemeester Van Elk en een bekende fotograaf) en de familie Van der Vleuten (waarvan Jos en Ferry bekendheid kregen als wielrenner). In Liverdonk werden 2 jaar geleden ook al 15 nieuwe straatnamen vastgesteld.
Voor het deelgebied Hazenwinkel in Brandevoort is door B&W op advies van de straatnamencommissie gekozen voor straatnamen eindigend op -hoek: Ansemhoek, Batehoek, Baldewinushoek, Beelkehoek, Celenhoek, Daamhoek, Engelbrechthoek, Ermgardhoek, Faassenhoek, Ghijbenhoek, Goderthoek, Gooswijnhoek, Hilwardhoek, Hubrechthoek, Lenderthoek, Lijskenhoek, Meeshoek, Neeskenhoek, Perijntjehoek, Rickaarthoek, Tielekenhoek en Trijntjehoek. Dit zijn oude (Helmondse) voornamen.

20reacties

Komende zondag van 7.00 tot 13.00 uur wordt de snelweg naar Eindhoven opnieuw afgesloten. Net als 2 jaar geleden testen studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam dan hun nieuwe aërodynamische ligfiets, de VeloX 7. De N270/A270 wordt daarvoor afgezet tussen de Hortsedijk en de afrit bij Nuenen. Richting Helmond blijft de weg gewoon open. Het verkeer wordt omgeleid via Stiphout en de Gerwenseweg.
2 Studenten-wielrensters gaan 4 keer een traject van 5 kilometer afleggen op de lege tweebaansweg. “Na een jaar ontwerpen, bouwen en trainen, is dit het belangrijkste testmoment voor onze wereldrecordpoging komende september. Daar hopen onze rensters Aniek Rooderkerken en Iris Slappendel met een snelheid van 122 km/u te fietsen en zo een nieuw wereldsnelheidsrecord fietsen voor vrouwen te vestigen”, zegt Emiel de Boer, teammanager van het Human Power Team en student werktuigbouwkunde in Delft. De afgelopen jaren was het team al zeer succesvol, met als hoogtepunt het behalen van het wereldsnelheidsrecord voor mannen in 2013 met 134 km/u.
Dat zo’n snelheid mogelijk is komt vooral door het gestroomlijnde ontwerp van de VeloX. Maar de fietser is minstens zo belangrijk. Het gaat echt om de combinatie van mens en techniek. Om goed op snelheid te komen is een lange en rechte weg nodig. Daarom is in samenwerking met smart mobility testomgeving MobilitymoveZ.NL gekozen om weer te testen op de A270. Met deze test wordt voor het eerst een snelheid van boven de 60 km/u gehaald. “Die 122 km/u zal het nog niet worden, maar dit is voor het team vooral een goede gelegenheid om de laatste verbeterpunten te vinden”, aldus De Boer.

In de reacties hieronder staan updates.

7reacties

In de Jan Olieslagersstraat in Helmond Oost is rond half 10 vanavond een ongeluk gebeurd. Een met spoed opgeroepen traumahelikopter landde
plusminus 10 minuten geleden op het parkeerterrein van Helmond Sport.

Meer dan het bovenstaande weten we op dit moment niet.

In de reacties staat een update.