Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.571 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Op de Markt wordt gewerkt aan de sanering van gas- en waterleidingen door Enexis en Brabant Water. Dit is nodig, zo laat de gemeente weten, omdat de leidingen oud en aan vervanging toe zijn. De leidingen worden vervangen om de levering van gas en water in de toekomst goed te kunnen waarborgen en geen risico te lopen met incidenten als gevolg van de oude leidingen. Vanaf 9 januari starten deze werkzaamheden.
De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats. “Hierbij is zo goed als mogelijk rekening gehouden met de start van het terrasseizoen én de bereikbaarheid van winkels en koopavonden en in het weekend en de weekmarkt”, zo liet de gemeente weten.
Als eerste worden aan de oostzijde van de Markt, de even huisnummers, alleen de oude waterleidingen vervangen. Aan de westzijde van de Markt, de oneven huisnummers, worden de gas- en waterleidingen vervangen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en zijn, indien er geen strenge vorst, of incidenten plaatsvinden, medio mei 2023 afgerond.
De gemeente heeft de uitvoerders van de werkzaamheden een aantal richtlijnen meegegeven bij de werkzaamheden. Zo moeten de werkzaamheden aan de oostzijde klaar zijn voordat het terrasseizoen begint op 15 maart, moet het straatwerk elke week op vrijdagmiddag zijn opgeruimd in verband met koopavond, koopzondagen, de zaterdagmarkt en het uitgaansgebied.
Er worden geen werkzaamheden uitgevoerd tijdens carnaval; vrijdag 17 februari tot en met dinsdag 21 februari. Ook worden geen werkzaamheden uitgevoerd tijdens de voorjaarskermis van vrijdag 24 maart tot zondag 2 april en op Koningsdag, donderdag 27 april. Met deze planning wil de gemeente zo goed mogelijk rekening houden met de belangen van bewoners en ondernemers die in de buurt van de Markt gevestigd zijn.
Deze en de vorige maand waren er ook werkzaamheden in het voetgangersgebied van het centrum. Toen in de Ameidestraat en Kerkstraat/hoek Markt. Ook toen werden er door Enexis en Brabant Water water- en gasleidingen vervangen, zie de foto links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *