Buiten is het 29 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.380 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Bij Nunner Logistics aan de Gerstdijk op het industrieterrein was gisteravond een lekkage van een gevaarlijke stof. Het zou een lichte ontvlambare stof betreffen die ergens uitdruppelde.
Het op dat moment aanwezige personeel werd naar buiten gedirigeerd. 
De om 23.02 uur gealarmeerde brandweer van Helmond en Asten heeft de zaak vervolgens veilig gesteld en de lekkage gedicht. Het lekkende product is in een lege oplegger gezet en veilig op een parkeerplaats van het bedrijf geparkeerd. Er raakte niemand gewond.
Harrie Fotografie maakte de 4 foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

13 reacties:

Gelukkig heeft iedereen een veiligheidsvestje aan….

Beantwoorden

als dat maar goed afloopt……

Beantwoorden

????????alweer

Beantwoorden
Marcel van de Weyer

Welke stof is het? Of is dat geheim?

Beantwoorden

@Bert op zondag 2 februari 2020 om 13:01:

Wij weten het niet. Wie het wel weet mag het zeggen.

Beantwoorden

Update 1:
GroenLinks wil opheldering over lekkende gevaarlijke stof
Bert van Sas van GroenLinks stelde 3 schriftelijke vragen aan B&W over deze lekkage van een gevaarlijke stof bij Nunner Logistics (zie ons bericht daarover bovenaan).
Hieronder staan zijn raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Afgelopen vrijdagavond heeft op het BZOB bij Nunner Logistics een lekkage van een gevaarlijke stof plaatsgevonden. Gelukkig heeft de brandweer het probleem zonder al te grote gevolgen op kunnen lossen. De afstand tussen het BZOB en de aaneengesloten bebouwing van Brouwhuis bedraagt minder dan 500 meter, terwijl op het BZOB wel categorie 5 bedrijvigheid toegestaan is.
Er bereiken ons geluiden van inwoners van Brouwhuis die zich zorgen maken naar aanleiding van dit lekkage bericht. Daarom hebben wij de volgende vragen:

  1. Is het bij het college bekend bij welke bedrijven op het BZOB met potentieel gevaarlijke stoffen gewerkt wordt?
  2. Is er naar aanleiding van de genoemde lekkage aanleiding om de veiligheidsplannen van het betreffende bedrijf en van andere bedrijven tegen het licht te houden?
  3. Welke voorzorgsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat bij lekkages of andere calamiteiten de gezondheid van de bewoners van nabij gelegen huizen geschaad kan worden?
Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 5 februari 2020 om 09:59:

Goede zaak van groen links! Er is geen alarm geweest voor de nabij gelegen bewoners/wijk Brouwhuis

Beantwoorden

Wanneer een busje haarlak open barst moet er dan ook een alarm komen want dat is ook een gevaarlijke stof?

Beantwoorden

Och och groenlinks wil weer ….bij dit bedrijf worden duizende pallets per dag geladen nou gaat het een keer mis …en beginnen ze te piepen …dit is een bedrijf met alle papieren en kluizen om dit spul op te slaan

Beantwoorden
Marcel van de Weyer

Brouwhuis stinkt het meestal wel..

Beantwoorden

Maak je liever druk om de grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen die dagelijks over het spoor door het centrum van Helmond gaan.

Beantwoorden

@Marcel van de Weyer op woensdag 5 februari 2020 om 16:35:

Je kunt van GroenLinks natuurlijk vinden wat je wilt, ben er ook niet altijd fan van, maar dit pikken zo toch maar mooi snel op! Een ???? van mij voor GroenLinks. Ik vroeg me ook af of zoiets onder de pet gehouden werd toen ik dat artikel vrijdagnacht las. En wie weet is er dit keer niks aan de hand: dan weten we dat ook door die vragen.

Beantwoorden

@Marcel van de Weyer op zaterdag 1 februari 2020 om 19:02:

Klopt, maandagavond 2 december vielen op het buitenterrein van dat bedrijf 2 vaten om. Daaruit lekte ook ‘een gevaarlijke stof’ die de brandweer op dat moment niet herkende. De brandweer gooide absorptiekorrels op de vloeistof, verrichte metingen en de laadkuil voor vrachtwagens werd afgesloten.
Pim Verkoelen maakte die avond de onderstaande 5 foto’s.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *