Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.676 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Op de Wethouder Ebbenlaan is vanavond kort voor half 12 een grote ravage ontstaan na een aanrijding van personenauto’s. Hoe het ongeval is ontstaan is nog onbekend. 1 Van de inzittenden wordt momenteel in de ambulance behandeld en opgeroepen traumahelikopter is rond 23.47 uur geland. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In reacties hieronder staan updates.

14 reacties:

Update 1:
De bestuurder van de rode auto die tegen de geparkeerde bus tot stilstand kwam, moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Hij is uiteindelijk met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie laat nog technisch onderzoek plegen. De traumahelikopter steeg om 00.11 uur weer op.
Walter van Bussel maakte de onderstaande 4 foto’s.

Beantwoorden

Update 2:
Bij het ernstig ongeluk op de kruising van de Wethouder Ebbenlaan en de Rembrandtlaan lag de weg bezaaid met onderdelen van de betrokken auto’s. De bestuurder van de witte auto is ter plaatse onderzocht en behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De weg werd tijdelijk afgesloten voor onderzoek door de ongevallendienst van de politie.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

De kruising waar je niet links mag de lucas gasselstraat in maar wat er zo’n 100 keer per dag gebeurd. Weet niet of het op die manier mis ging maar je kon er op wachten daar.

Beantwoorden

@Jos op dinsdag 21 september 2021 om 09:36:

Klopt, ik begreep dat je daar vroeger wel in mocht rijden.
Dat de stoplichten op die kruising ‘s avonds laat en ‘s nachts oranje knipperen zal ook niet helpen.

Beantwoorden

Nou jos weet nie wat je zegt hoor maar der is een apart stoplicht om linksaf te slaan naar de lucas gasselstraat. En ja ze moeten die stoplichten gewoon aan laten en nie laten knipperen

Beantwoorden

Hoop dat verzekeringen ook meekijken,wNt dit lijkt wel opzettelijk.

Beantwoorden

D
Links af is geen stoplicht voor alleen rechtdoor en rechts af .

Beantwoorden

@D op dinsdag 21 september 2021 om 13:35:

vlak voor het stoplicht staat een blauw bord met daarin een witte pijl voor de rijrichting rechtdoor en niet voor linksaf….opfris cursuske theorie mss 🙂 🙂

Beantwoorden

Nou D.
Dan moet jij je ogen eens laten nakijken. Als je vanaf de Wethouder van Wellaan komt mag je alleen OF rechtdoor OF rechtsaf slaan de Rembrandtlaan in. Linksaf de Lucas Gasselstraat in is daar al zolang verboden.

Beantwoorden

Sinds kort gaan deze stoplichten ook nog eens om 23:00 op oranje dat is nog nooit geweest..ik vind dit toch wel gevaarlijk op zo’n kruispunt !!!

Beantwoorden

Ik denk ook dat het op oranje knipperen een domme beslissing is. Dit is echt geen overzichtelijk verkeerspunt. Wat is toch ook mis met goed inregelen van verkeerslichten zo werkt de groene golf nog altijd niet op de grote doorgaande wegen. Sterker het lijkt erop dat de standaard instellingen worden misbruikt om het verkeer extra te laten remmen.
Helmond heeft een ideale infra om snel van Oost naar west te geraken, mits de instellingen kloppen, maar dus zelfs midden in de nacht springt de hoofdroute doodleuk om niets op rood. Eenmaal de lussen aangereden gaat het met vertraging weer op groen. Comedy soms maar altijd irritant en vervuilend.
Dit ongeluk lijkt me door twee onervaren chauffeurs veroorzaakt.

Beantwoorden

Volgens mij leest de politie mee ..de verkeerslichten staan weer aan kom er net langs 01:45 uur 😉

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 21 september 2021 om 20:59:

Mee eens, stoplichten werken pro luchtvervuiling, op sommige plaatsen moeten 10 auto’s volledig stoppen om 1 auto voor te kunnen laten gaan, waanzin.
In Helmond nemen ze het woord STOPlichten wel heel serieus, waar blijven intelligente doorrijlichten……

Beantwoorden

@Twanneman,klipt wat je zegt maar officieel heten ze verkeerslichten.
In Helmond staan ze soms dom ingesteld.
Jaren terug heb ik nog gratis aangeboden om met rekenwerk de beloofde groene golf mogelijk te maken.
Gemeente gemailt en nee, niks meer van gehoord.
Dan denk je, toe maar, ze zullen er zelf ook wel uitkomen dan.
We zijn nu 20 jaar later.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *