Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.299 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Een 56-jarige Iranees uit Helmond heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) tonnen verdiend met verzonnen asielverhalen: “Het enkele gegeven dat deze verdachte een verblijfsvergunning garandeert als deze mensen met hem een contract aangaan is op zijn zachtst gezegd moreel verwerpelijk, maar daarnaast gewoon hartstikke strafbaar.” De officier van justitie eiste vanochtend een celstraf van 4 jaar. Verder wil ze dat hij 10 jaar lang zijn beroep niet kan uitoefenen en dat mensen gewaarschuwd worden: “Er lopen helaas meer mensen rond die zich schuldig maken aan dit soort praktijken.”
Mensensmokkel is het bieden van hulp en transport aan mensen met als doel ze de grens over te smokkelen. Mensensmokkelaars maken gebruik van de nood van migranten. Voor veel geld smokkelen ze de migranten Nederland of de Europese Unie binnen. Vaak met gevaar voor het leven of de gezondheid van de migranten.

Het onderzoek begon na een alarmerende melding van een tolk. Die vertelde onder meer dat een zelfverklaarde advocaat mogelijk asielverhalen verkocht voor bedragen tussen de 4000 en 9000 euro. Hij zou asielverhalen verzinnen voor Afghaanse, Iraanse en Iraakse Koerden, met wie hij in het land van herkomst al contracten aanging. De Helmonder schreef volgens de tip, in ruil voor geld, politieke verhalen op naam van asielzoekers op internet om het asielverhaal geloofwaardiger te maken. Uit het onderzoek is nergens gebleken dat verhalen klopten of dat de mensen een gegronde reden hadden hun land te ontvluchten.
Als redenen voor het aanvragen van asiel werden vaak onterecht verhalen opgehangen over homoseksualiteit of bekering. “Juist het beoordelen van een asielaanvraag waarin LHBTI-gerichtheid of een bekering als motief is aangevoerd is een complexe aangelegenheid”, zo vertelt de officier. Om de verhalen geloofwaardiger te maken, werden slachtoffers in enkele gevallen gevraagd om bijvoorbeeld uit te zoeken hoe een homoclub eruit ziet of om te verklaren dat ze had gedroomd over een bekering tot het Christendom.

Uit onderzoek naar de Helmonder blijkt dat hij al jaren actief is en tonnen verdiende aan de valse asielverhalen. Uit berekeningen van de Koninklijke Marechaussee blijkt dat de man tonnen verdiende met zijn handeltje. In totaal wil het OM dat hij bijna 260.000 euro terugbetaald. De officier van justitie had tijdens de zitting geen goed woord over voor het handelen van de verdachte, die in haar ogen puur uit winstbejag handelde: “Er is door hem jarenlang en op grote schaal misbruik gemaakt van het recht van vluchtelingen om asiel aan te vragen. Door toedoen van mensen zoals verdachte ontstaat er zowel bij overheidsdiensten als de IND als in de Nederlandse samenleving een negatief sentiment over het asielsysteem. En dat gaat ten koste van de mensen die daadwerkelijk moeten vluchten. Ik eis daarom een celstraf voor de duur van 4 jaar. Verder wil ik dat deze man 10 jaar zijn beroep niet mag uitoefenen.”

Uitspraak in de zaak is op dinsdag 14 juli.

10 reacties:

Schandalig

Beantwoorden

daar verdiend de overheid ook hun geld mee ………. verhaaltjes verzinnen

Beantwoorden

Dat hebben ze dan geleerd van de Roverheid zelf 😏
BAH, stelletje hypocrieten

Beantwoorden

Is GEEN hellemonder, maar een inwoner van Helmond,en da,s toch wir wa anders🤨

Beantwoorden

Is een mede helmonder

Beantwoorden

Flinke jongen weer. Alle uitkeringen aan hem stoppen. Strafblad krijgt hij vanzelf dus uitzetten als ongewenst vreemdeling.

Beantwoorden

Is er hier geen sprake van discriminatie?

Beantwoorden

Kan zo de politiek in zuigen ook van alles uit de duim

Beantwoorden

Wat mij betreft pasoort en Nederlanderschap afpakken, en enkele reis terug naar Iran. En internationaal signaleren, zodat geen ander land deze gast zal toelaten !

Wat een misbruik van onze gastvrijheid!
😠😠😠😠😠

Beantwoorden

Heb je een creatieve iranees is het weer niet goed.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *