Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.919 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Vandaag heeft wethouder Dortmans namens Jeugdvriendelijke Stad samen met leerlingen van de Korenaer de tweede mobiele pannakooi in Helmond geopend. De pannakooi staat tot en met 19 april op het schoolplein van de Korenaer en verhuist daarna naar de Warande om vervolgens verder te rouleren door heel de stad.
De eerste mobiele pannakooi staat tot en met 12 april in de Van der Weidenstraat in Stiphout. Daarna verplaatst deze naar het basketbalveld aan de Straakvensebosdijk.
Tijdens brainstormsessies over het thema veiligheid gaven ruim 75 jongeren aan dat er meer plekken speciaal voor de jeugd moeten komen. Ook uit gesprekken met leerlingen van de leerlingenraad van de Korenaer is gebleken dat de wens voor een extra mobiele pannakooi groot is. Daarom wordt de tweede mobiele pannakooi als eerste geplaatst op het schoolplein van de Korenaer. Wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid): “Helmond is een Jeugdvriendelijke Stad. We zetten ons in voor een stad waar jongeren zorgeloos kunnen opgroeien. Waar het aanbod van uitgaan, activiteiten en wonen aantrekkelijk is voor alle jeugd. Dit doen we niet alleen. Maar juist met jeugd, organisaties en ondernemers uit de stad. We voeren continu het gesprek met jongeren om van hen te horen wat zij nodig hebben. Uit die gesprekken is onder anderen gebleken dat er behoefte is aan een extra pannakooi. Juist in deze tijd is buiten spelen en bewegen van groot belang. De wens van onze jongeren voor een extra pannakooi past dan ook precies bij wat nu nodig is.”

2 reacties:

Een pannakooi…. Ik moest het even opzoeken hoor….
Tja, ik zal wel te oud zijn, een kooi voor kinderen….

Beantwoorden

@Twanneman op zaterdag 27 maart 2021 om 11:29:

Mooi dat hij er is voor de jeugd 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *