Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.043 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Michael Rieter van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over 26 gezinnen van wie de huizen in Mierlo-Hout niet afgebouwd worden door een conflict tussen de projectontwikkelaar en de aannemer.
Hieronder staan zijn 4 raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Helder Helmond heeft contact gehad met toekomstige bewoners van het bouwplan van 26 duurzame woningen, ‘nul op de meter’, in Mierlo-Hout in Houtse Akkers. In 2017 nog door oud-wethouder Frans Stienen (CDA) geroemd als project dat Helmond in Nederland op de kaart zou zetten! Al eerder maar sinds maart van dit jaar wederom ligt de bouw daarvan echter stil door een conflict tussen de projectontwikkelaar (Earth&Eternity uit Valkenswaard) en de aannemer (Bouwcombinatie Gemert). De ontwikkelaar betaalt namelijk de aannemer niet. Door deze slepende kwestie hebben de 26 gezinnen al veel te lang te maken met dubbele kosten. En zij zijn dan ook ten einde raad. Helder Helmond heeft de zaak voorgelegd aan wethouder van de Waardenburg. Zij deelde ons mee dat de gemeente in deze geen partij is. Weliswaar heeft de gemeente Helmond de grond verkocht aan de ontwikkelaar die daarop met een bouwer in zee is gegaan. Retentierecht is het recht van een schuldeiser om een roerend goed dat hij onder zich heeft niet af te geven aan de schuldenaar zolang zijn prestatie of inspanning niet is betaald. Nu kunnen de 26 gezinnen een zogenaamde retentie-verklaring tekenen voor € 350.000,= (€ 8500,= per gezin) om weer verder te kunnen gaan met de bouw. En daar hebben de toekomstige bewoners ontzettend veel moeite mee! En Helder Helmond begrijpt dat heel goed. Daarom hebben wij de volgende vragen:

  1. Bent u het met ons eens dat dit eigenlijk niet zou moeten kunnen?
  2. Vindt u dat de gemeente Helmond niet een morele verplichting heeft mee te helpen om deze slepende, en voor gezinnen slopende, kwestie vlot te trekken?
  3. Bent u bereid om met de gedupeerde toekomstige bewoners in gesprek te gaan?
  4. Wat zou volgens u de gemeente eventueel kunnen doen?

9 reacties:

Het is verschrikkelijk dat dit in Nederland allemaal kan.
En dat de gemeente Helmond zelf de grond heeft verkocht aan de ontwikkelaar en ze hebben de buit binnen.
Hier moet echt iets aan gedaan worden.

Ik ben bereid om met deze mensen in gesprek te gaan.
Ik zelf heb een zus die dus in dit alles zit helaas.

Beantwoorden

Het is ongelofelijk dat dit over de rug van de kopers gaat.
Waarschijnlijk komt deze witteboordencrimineel er gewoon mee weg, terwijl er 26 gezinnen aan onderdoor gaan.
Deze geweldige project ontwikkelaar zal hierna wel weer naar een volgend project gaan.
Misschien mag men dit niet zeggen maar zo iemand gun ik een ernstige ziekte.

Beantwoorden
Pieter-Jan Roijackers

En de projectontwikkelaar gaat in Asten en Sittard gewoon weer verder.
Hoop voor de toekomstige kopers dat het daar wel goed gaat.

Beantwoorden

Zo schandalig!!

Beantwoorden

Schandalig! Die mensen hebben kei hard gewerkt om een huis te kopen en komen nu diep in de problemen. Er gaat in dit land zoveel geld naar goede doelen en naar het buitenland. Krijgen deze gezinnen nu ook de steun die ze verdienen?

Beantwoorden

Laten we hopen dat potentiële kopers van het nog in ontwikkeling zijnde project in Asten de berichtgeving rond Houtse akker lezen en zich goed beraden of ze wel met Earth & Eternity in zee willen gaan.

Beantwoorden

@Peter op woensdag 16 september 2020 om 21:38:

In Asten stoppen ze vanwege deze misstand met Earth & Eternity. Daar profiteren ze alvast van het goede werk van Helder Helmond. Nu hopen dat de bewoners in Mierlo-Hout ook geholpen worden.

Beantwoorden

Krokodillentranen want er is zijn in Nederland voldoende garantiemogelijkheden die dit soort ellende via kleine premie op te lossen. Maar ja moet je wel vooraf afsluiten enzovoort.
Zoals Bouwgarant er een van is.

Beantwoorden

@nieuw gebouwd Er was een garantie afgesloten, maar ook die partij geeft niet thuis. Eerst feiten kennen en dan pas roepen…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *