Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.163 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De politie hield vanochtend een 39-jarige Helmonder in Helmond aan op verdenking van het gooien van zwaar vuurwerk naar het politiebureau in Helmond. Daarbij raakte een voertuig beschadigd.
Vorige week werden agenten in Helmond meerdere avonden op rij opgeschrikt door zwaar vuurwerk dat op het terrein van het politiebureau in Helmond werd gegooid.
Uit onderzoek kwam een locatie in beeld waar de verdachte mogelijk zou blijven. Dezelfde verdachte en locatie kwamen ook naar voren in een onderzoek naar bedreigingen aan het adres van politiemensen per e–mail. Daarom werd deze man aangehouden op verdenking van het uiten van bedreigingen. Bij de aanhouding zag de politie dat de man dezelfde kleding droeg als de verdachte van de vuurwerkincidenten. Daarom werd de man ook hiervoor ook aangehouden.
De politie meldt: “Geweld tegen politiemensen of het dreigen daarmee wordt niet getolereerd en nemen we uiterst serieus. Meer weten? Lees hier wat we hier als politie tegen ondernemen.”

2 reacties:

Hij was meteen in beeld.

Beantwoorden

Mag ik het vreemd vinden dat de politie “geweld” tegen politiemensen “serieuzer” neemt dan geweld tegen onshculdige burgers?
We mogen lezen dat het openbaar ministerie gewoon meedoet; klakkeloos wordt gesteld dat er meteen even “driemaal hogere strafeis”wordt ge-eist.
Driemaal hoger dan wat, denk je dan.
Nou letterlijk; als iemand zomaar geweld tegen u als burger gebruikt als u slachtoffer bent van geweld, dan eist politie en justitie DRIEMAAL LAGERE straffen.

Dat is dus het verhaal; wat een slechte marketing.

Het is een select clubje ,waar je bij kan horen dat beter beschermd wordt, waar alle prio heen gaat.

De beelden van museumplein en malieveld zijn ECHT.

Een echt onafhankelijke rechter zal gehakt maken van dit soort wanstaltig discriminerend beleid.

Overigens keur ik het gooien van vuurwerk (bommen) naar politie bureau af.
Daar herken ik me niet in.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *