Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.952 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
40reacties

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest.Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide.Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


Wat is de familienaam van haar pleegouders?

Aanvulling: naar ons maanden later is gebleken blijken dit haar adoptieouders te zijn.


Tussenstand:
18 punten: Ad
11 punten: natasjalex
07 punten: Angelique
06 punten: jan willem terbeek
06 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
05 punten: Solveg
03 punten: Angie
02 punten: Merke
02 punten: Michael

40 reacties:

van de Kastelen

Beantwoorden

We hebben toch maar 1 kasteel? 😉

Beantwoorden

kweet nog nie wie het is laat staan wie haar pleegouders zijn

Beantwoorden

van Helmond

Beantwoorden

is maar een gokje hoor ….. 🙂

Beantwoorden

Stroucken

Beantwoorden

================================
We have a winner!
Om 20.03 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd Angelique: 2 punten
Het juiste antwoord is dus: Stroucken
================================

Céline (het meisje op de foto) werd in juli 1984 te vondeling gelegd in een portiek aan de Kasteel-Traverse in Helmond. De naam Céline kreeg ze op het politiebureau. Stroucken was de familienaam van haar pleegouders.
In januari 2003 weidde het KRO-programma Spoorloos een item aan haar zoektocht naar haar biologische moeder. Helaas zonder resultaat.

Beantwoorden

Ik had geluk want betreffende uitzending heb ik in 2003 gezien en toen ik dus de foto zag met bijbehorende vraag wist ik dus in welke hoek ik moest zoeken.

Volgens internet heeft ze als vondeling de naam Celine van de Kastelen gekregen en later de naam van de pleegouders gekregen.

Beantwoorden

@Angelique: gefeliciteerd met de punten. Goed geheugen heb jij. Kunnen ze bij het CDA goed gebruiken. 😀

Beantwoorden

proficiat Angelique ….. ik wist het dus echt niet …. 🙁
nou daar gaat mijn kans om weer wat punten bij te krijgen weer ….

Beantwoorden

Peter W. bedankt maar ik heb het niet onthouden vanwege een goed geheugen maar omdat het verhaal zo’n indruk maakte. Ik vond het zo raar dat ik er pas voor het eerst van hoorde in 2003 terwijl ik in 1987 als 19-jarige dit bericht totaal gemist had. 😕

Beantwoorden

Angie bedankt 😀

Beantwoorden

@Angie:
Hier op kantoor dachten we vooraf dat dit een mooie vraag voor jou zou kunnen zijn.

Beantwoorden

@ Angelique GEFELICITEERD. 😀
Ik ken haar niet eens, dus ik heb niets gemist dat ik nu pas online ben. 😉

Beantwoorden

ik ken haar ook niet? 😕 een prettige avond groetjes jopie xxx. 😉

Beantwoorden

Angelique, gefeliciteerd. Ik had het dus nooit geweten.

Beantwoorden

Angelique gefeliciteerd met de punten.
In 2003 heb ik vast iets anders gedaan, dan naar Spoorloos gekeken. Overigens doe ik dat nou nog steeds. Ik hou niet zo van die programma’s.

Beantwoorden

@Weblog van Helmond.
Beginnen de eindspurtweken binnenkort weer 😕

Beantwoorden

@Ad: Heb je af zitten luisteren?

Beantwoorden

Ad: Wel de hamsterweken bij Albert Heijn. 😀

Beantwoorden

@Peter W: En wanneer beginnen de oversluitweken bij Becam dan?

Beantwoorden

@Peter W
Daar zijn ze nou toch met die jokers bezig, of is dat alweer afgelopen.

@Weblog van Helmond
Oeps, weer te snel iets geroepen. Och ik zat even te kijken en heel veel vragen komen er deze periode niet meer, dus het zat er eigenlijk toch wel aan te komen.

Beantwoorden

@Angelique: gefeliciteerd met de twee punten. Ik had de vraag van mijn levensdagen niet geweten. Ik kijk nooit naar dergelijke Tv-programma,s. 😀

Beantwoorden

@Natasjalex is VANDAAG jarig! 😀

Beantwoorden

Gefeliciteerd Natasja !!! 😀

Beantwoorden

@Angelique:
Nog steeds feest aan het vieren omdat het je eerste punten weer waren sinds vraag 66?

Beantwoorden

@Weblog, oeps… was het zo lang geleden dat ik punten scoorde ? 8)

Beantwoorden

@Angelique
Dat je hier sinds vraag 66 niet meer hebt gescoord is niet zo erg. Je hebt immers vorige week in een dag maar liefst 264 punten gescoord. 😀

Beantwoorden

@Porcupine 😀

Beantwoorden

Morgen tussen 12.00 en 14.00 uur vraag 81.

Beantwoorden

@Weblog van Helmond
Dat komt niet heel erg goed uit. 🙁

Beantwoorden

Dan ben ik er dus ook niet. 😕

Beantwoorden

tja weer een mooie rottijd … moet ik ook werken 🙁

Beantwoorden

Ik wilde even aangeven dat het antwoord van Angie fout is. De familie Stroucken is niet haar pleeggezin, dus check jullie bron eens goed. Ik vind het heel apart dat jullie deze vraag in een quiz zetten, gezien haar verhaal. Er allemaal op reageren alsof dit een hedendaags onderwerp is en er punten aan toekennen! Erg bespottelijk en gevoelloos!!!! Ik geloof niet, maar ik kan het fout hebben, dat zij hier OOIT toestemming voor zou kunnen geven.

Beantwoorden

@dushi:
Bedankt voor je reactie en je zorg is begrijpelijk. Die hadden wij zelf namelijk ook toen we bezig waren met het voorbereiden van deze vraag. Daarom hebben we contact opgenomen met het programma Spoorloos. Juist om te vragen of dit een probleem zou kunnen vormen (en ook om informatie te verifiëren).
Wat wij niet wisten is dat Spoorloos ook na de uitzending altijd door blijft gaan met zoeken en binnengekomen tips blijft natrekken tenzij de betreffende persoon dat niet wenst. Die betrokkenheid bleek ook omdat de betreffende redacteur meteen wist over wie we het hadden en hoe haar situatie in elkaar zat.
Omdat de uitzending destijds niet tot het gewenste resultaat leidde, werd het juist als positief gezien dat wij er aandacht aan zouden besteden. Wellicht dat dit na al die jaren nog een goede tip zou opleveren bij de redactie. Daarbij werd gezegd dat al deze informatie openbaar was gemaakt en het daarom dus absoluut geen probleem was dat wij die weer zouden publiceren.

Beantwoorden

Vandaag was Celine Stroucken te zien bij EditieNL op RTL4

Aanvullend op de summiere informatie die wij hierboven in 2006 gaven, laten het tv-programma Editie NL vanavond op RTL het volgende weten:
Op 10 juli 1984 werd Celine Stroucken geboren, een paar uur nadat ze ter wereld kwam, werd ze neergelegd in de portiek van een flat in Helmond. “Ik was onderkoeld en in een colbertje gewikkeld. Maar ik was wel helemaal schoongemaakt.” Ze werd gevonden door een bewoner van de flat, die vervolgens de politie inschakelde.
Celine woonde daarna 3 maanden bij een pleeggezin, voordat ze bij haar huidige familie terechtkwam. “Daar woonde al een Indiaas meisje, mijn zusje, en later werd ook mijn broertje geadopteerd.” Ze wist daarom al op hele jonge leeftijd dat haar ouders niet haar biologische ouders waren.
Op haar elfde hoorde ze dat ze niet alleen geadopteerd was, maar ook te vondeling gelegd was. “Mijn moeder vertelde het me toen we met zijn tweeën in de auto zaten. Ze zei: ‘Je bent te vondeling gelegd bij een flat en we weten niet waar je vandaan komt’.”
“Er ging van alles door me heen, ook omdat je als 11-jarige niet precies weet wat het betekent. Je voelt verdriet. Je voelt je in de steek gelaten, boos en onbegrip.” Lange tijd worstelde ze met die gevoelens en dat terwijl ze heel gelukkig opgroeide. “Je steekt er zoveel energie en tijd in, dat had ik ook in andere dingen kunnen steken.”
Celine besloot naar haar biologische ouders op zoek te gaan. Tot 2 keer toe zocht ze samen met het programma Spoorloos. Een tweede keer kwam ze er via een DNA-test achter dat ze half-Afrikaans en half-Indisch is. Maar haar biologische ouders vinden deed ze niet.
“Ik had heel erg graag geweten wie mijn ouders zijn. Als ik in de spiegel kijk, dan vraag ik me nog altijd af op wie ik lijk. Welke karaktertrekken heb ik van wie? Ik weet nog niet eens waar ik vandaan kom.”

Beantwoorden

Ik hoop dat er ergens mensen zijn die jou kunnen en willen helpen! Kan me die tijd nog goed herinneren dat er een babytje was gevonden in onze stad
Kom ouders of iemand die iets weet want het is al zo lang geleden, help dit kind zodat ze de rest van haar leven gemoedsrust krijgt…..

Beantwoorden

via haar dna moet toch een deel van haar afkomst te achterhalen zijn ?

Beantwoorden

@Henricus Kruijs op woensdag 18 mei 2016 om 14:40:

staat half Afrikaans x half indisch

Beantwoorden

@Kimberley Amber op woensdag 18 mei 2016 om 14:57:

dat kan veel specifieker maar dat is een zeer kostbare aangelegenheid daar zou eigenlijk een Fons voor moeten zijn want wat dat meisje mee maakt is een verschrikking daar kunnen wij nauwelijks een voorstelling van maken het kan zo veel vrienden hebben als maar mogelijk is maar het blijft hoe dan ook alleen op de wereld dat gun je je grootste vijand niet eens.. het N.F.I.kan zelfs aan de hand van haar profiel en postuur redelijk goed weer geven waar haar ouders in Indonesië en Africa vandaan komen het probleem is pas echt groot wanneer de beide ouders toevallige passanten van Helmond waren het is zelfs zo wanneer je van iedere 20 e inwoner van Helmond uit Indonesië en Afrika wang slijm zou nemen je zo naar de ouders toe zou kunnen lopen tenzij ze hier geen familie hebben erg heftig wat ze mee maakt ik hoop dat er iemand in zijn ziel kijkt en zecht tegen zich zelf wat heb ik in godsnaam gedaan en komt te voorschijn want dit is zo ontzettend verdrietig daar zijn geen woorden voor .

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *