Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
61reacties

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest.Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide.Denk eraan dat de uitgebreide uitleg op 23 juli is aangepast.


Deze vraag is ingezonden door Ad. Omdat zijn inzending dus wordt gebruikt en hij zich onthoudt van enig commentaar inzake Het WWWWW-spel vanaf het moment van deze plaatsing tot de quizmaster het “We have a winner!” uitspreekt, werd hij beloond met 1 punt. Of hij meer punten voor zijn fotovraag krijgt, ligt aan jullie.


Wie is dit?
(voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam,
stel dat ze Catrien de Mert heet,
dan is het correcte antwoord Catrien de Mert)


Tussenstand:
22 punten: Peter W
14 punten: Ad
07 punten: J.E. Mulder
06 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
02 punten: Angie
01 punt:en Lies

61 reacties:

De eerste reactie van mij is: ik weet het (nog) niet.
Als ik een foto van onze ome Piet instuur weten jullie het ook niet of er moet toevallig iemand zijn die ome Piet wel kent bv. van de klaverjasclub. Maar we gaan op zoek en ik zal eens rond gaan fietsen en kijken of ik deze mevrouw ergens tegenkom. Ik denk te weten op welke locatie de foto gemaakt is.

Beantwoorden

Ik heb totaal geen idee,Ik vermoed dat zij iets van doen heeft met een of andere zorginstelling, bejaardenhuis of iets in die richting.

Beantwoorden

J.E. Mulder:
Volgens het reglement moet je als je geen antwoord geeft maar wel een opmerking plaatst de eerste regel overslaan anders telt je opmerking als antwoord en blijven er dat etmaal nog maar 2 antwoorden mogelijk.
En dat is toch zonde.

Naar ik begrijp is het dus ook niet de directeur van de instelling in Helmond waar jij nog wel eens naar toe gaat.

Hoe zou het Ad vergaan? Nou zit hij nog wel alles glimlachend te lezen, maar dit verandert nog wel en gaat hij zich zitten te verbijten weet ik uit ervaring.

Beantwoorden

Anneke van Lieshout

Beantwoorden

Natasjalex zal dit misschien wel weten want die komt regelmatig op die locatie waar de foto gemaakt is heb ik gelezen.

Beantwoorden

Peter W; De directeur van de S.M.O. Helmond e.o. is de Heer J.E. Feuerriegel.

Beantwoorden

Bedankt mijnheer Mulder, al was dit al bij mij bekend.
Overigens, Anneke van Lieshout de dochter van Peier de Lies en Cis de Witte?

Beantwoorden

==================================
We have a winner!
Om 13:58 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd J.E. Mulder: 2 punten
Het juiste antwoord is dus: Anneke van Lieshout
==================================
Extra punten voor Ad: 0

Wij kenden haar niet toen we deze fotovraag binnenkregen.
Op onze vraag wie zij is, schreef Ad: “Wat betreft Anneke van Lieshout. In jullie reactie staat dat iedere Helmonder minimaal 1x op Midgetgolfbaan de Warande geweest zou zijn. Als dat zo is, dan ben je Anneke waarschijnlijk ook tegen gekomen, zij is zeg maar de baas. Ze gaat overal met haar bromfietsje heen. ‘s Morgens en ‘s avonds werken bij PDE Automotive als schoonmaakster bij de Hago en tussendoor naar de golfbaan. Vooral in het zomerseizoen kan het er erg druk zijn.”

Beantwoorden

De oplossing is er sneller uit dan menigeen verwachtte. Geen extra punten, maar wel 1 punt ingelopen op Peter W 😀

Zo nou mag ik weer mee doen….. en dan komt de volgende vraag pas weer in het weekend. Natuurlijk de grote vraag begint het weekend op vrijdag of zaterdag. Of stellen ze het zo uit dat zondag (toch ook nog weekend) de volgende vraag wordt gesteld.

Beantwoorden

@Ad:
Het weekend is zaterdag of zondag.
@J.E. Mulder om 11:50:
“Ik heb totaal geen idee” ??? Gewoon een gokje die correcte naam?

Beantwoorden

Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe hij zo snel aan die naam komt. Hij had eigenlijk wel een dagje mogen wachten 😉

Beantwoorden

Proficiat mijnheer Mulder de 2 punten zijn je van harte gegund. Maar ooit gegolfd in de Warande met de heer Feuerriegel of was het met de heer Ad?

Ad: 1 puntje ingelopen op Peter W. Jammer het hadden er ook 4 kunnen zijn, maar dan loop je wel enig risico dat er ook weer punten naar de verkeerde gaan. Ad, hou jij niet van gokken? Ikke wel.

Beantwoorden

Ik heb nog nooit gegolfd. Ik wil mijn bron ook NIET prijsgeven,laten wij het erop houden dat ik zeer betrouwbare contacten heb.

Beantwoorden

@ J.E. Mulder.
Dat blijkt wel….

@ Peter W.
Van een beetje gokken hou ik wel ja. Ik ging er eigenlijk ook vanuit dat de vraag niet meteen opgelost zou worden. Zeker gezien de reactie van “Weblog van Helmond”. Maar goed de vraag is er weer uit. Ben nog even op zoek naar een volgende vraag.

Beantwoorden

Ad: nog even op zoek naar de volgende vraag!
Ik heb het idee dat dit niet zo bevordelijk is voor mijn aantal punten als er veel van die ingezonden vragen komen.

Beantwoorden

Er is veel toegestaan om je van je voorsprong af te helpen 🙂
Hoewel deze vraag dus moeilijker leek, dan dat die uiteindelijk was. Voor hele moeilijke vragen moet je trouwens ook niet bij mij zijn, hoor. Ik moet ze namelijk 1. zelf verzinnen
2. het goede antwoord er bij leveren.
3. eventueel ook nog hints, voor het geval de vraag niet meteen opgelost wordt.

Zie daar 3 dingen die maken dat ik nooit heel moeilijke vragen kan indienen.

Jammer trouwens dat we de hints niet nodig hebben gehad. Ik dacht dat ik zo’n goeie had gemaakt. Misschien kan ik ze later nog eens gebruiken 8)

Beantwoorden

Ad: inderdaad er is veel toegestaan. Je begrijpt dat dit weer aanzet tot meer inspiratie om een tegenzet te bedenken die ook is toegestaan.

Beantwoorden

Tuurlijk!
Je hebt je stal toch wel goed geisoleerd, zodat je het niet te heet krijgt he. Naar ik aanneem ga je weer volledig op in de voorbereiding van de volgende vraag. Of ga je toch iets anders doen de komende dagen.
Vrijdagavond weer kasteeltuinconcert, nu met “Fourth Angel”. Ik hoop op zonniger weer dan vorige week.

Beantwoorden

@Ad:
Ik neem aan dat jij toch ook een aparte ruimte hebt om je telkens weer op en top voor te bereiden voor de volgende vraag?

Beantwoorden

Ben je gek……. Kijk nog eens goed naar de puntenopbouw van mijn score dan weet je toch genoeg….

Beantwoorden

Das nie eerlijk dan… Dan wint diegene die het meeste kapitaal heeft dus.

Beantwoorden

Oeps, zie hier het wordt alweer te criptisch voor mij 8)

Beantwoorden

die het meeste geld heeft

Beantwoorden

Kan me niet herinneren dat ik voor een punt betaalt heb, dus zo is mijn score dus NIET opgebouwd.

@ Peter W, koop jij je goede oplossingen?

Beantwoorden

@Ad:
Ik refereerde aan die stal hoor.

Beantwoorden

Zie je wel. Haal ook alles door elkaar.

Beantwoorden

ik wist het antwoord dus niet… kom nou ook pas op dit logje.. ik ben ook maar 1 keer op het golfbaantje geweest… een heleboel jaren geleden..
dus peter w…. ik kom misschien regelmatig in het haagje, ik heb zelfs bij de edah daar gewerkt(8 jaar geleden ofzo), maar ik ken nog steeds nioet elke klant die daar komt… al kennen ze mij daar allemaal wel… van de edah.. en van mn moeder die bij de dierenambulance werkt.. 😕

Beantwoorden

Zie je wel. Ook Natasjalex is ooit op de golfbaan geweest 😀
Toen reed Anneke waarschijnlijk nog met een helmpje op, was ook een leuk gezicht. Sinds een aantal jaren heeft ze een scooter, waardoor het helmpje thuis kan blijven.
Ik hoop dat er nog een aantal mooie zomerse dagen aankomen, dat is voor Anneke en haar midgetgolfbaan ook wel prettig.

Beantwoorden

Ad: ik koop geen goede oplossingen (heb ik ook geen geld voor) maar ik maak er wel serieus werk van om de oplossing te vinden.
Bv. Eindhovens Dagblad d.d.23-04-2005.

Natasjalex: dan ken jij dit liedje ook vast wel:
Kiek dor kumt de haag an, kiek ze naw is an.
Ze………enzo verder

Beantwoorden

Ze kan het mooi brengen hè.
citaat uit die krant:
Anneke van Lieshout-Tempelaars (52), werkzaam bij P D & E:.

“Het is buitengewoon, werkelijk buitengewoon. Laat maar komen, dat geld. Anders krijgen we nog geen stoeptegel van de gemeente.

Ik denk dat ik dat geld aan een erm flikker hier in de stad geef. Die zijn er genoeg, veel meer dan iedereen denkt.

Laat ze bij de gemeente daar maar eens iets aan doen, aan al die mensen die niks te eten hebben.”

Je hebt dit dus ook gevonden. Ik had nog even gecheckt of je met google verder komt, maar gelukkig moet je toch iets meer moeite doen.
Voor de goede orde de foto is dus gemaakt door Ton v.d. Meulenhof. Maar dat kon bij de vraag natuurlijk niet vermeld worden. Zou het weer te gemakkelijk hebben gemaakt. Het moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven.

Beantwoorden

@Ad:
Precies zo is het EN we willen niet stimuleren dat anderen voor hun W-vragen net zo makelijk als ons foto’s van het web plukken. 😉

Beantwoorden

peter w.. je bedoelt het ‘haagse’ volksliedje! ja die heb ik toevallig een paar maanden geleden opgestuurd gekregen.. hij is echt grappig!! 😀

Beantwoorden

8) Als we net als Hans V. de hele dag met een fotocamera rond sjouwen, dan kan dat wel eens verkeerd opgepakt worden door “politiek Helmond”. Vooral als je voorname Helmondse dingen op de foto gaat zetten.
Vervolgens gaan een aantal medespelers op zoek en vragen in Helmond iedereen het hemd van het lijf. Aangezien tegenwoordig alles al snel met terrorisme te maken heeft kan het wel eens hele nare gevolgen hebben. Kijk maar eens naar de vraag van Peter W. Alle sluizen zijn hiervoor geinspecteerd en veelvuldig zijn de industrieterreinen bekeken om er achter te komen waar dat gebouwtje stond. Tot zelfs over de stadsgrenzen is toen gezocht. Hoewel dat maar een beetje was (waterzuivering Aarle-Rixtel 🙂 ) 8)

Maar goed het nadeel van het plukken op het web is natuurlijk dat mensen relatief eenvoudiger erachter kunnen komen waar, wie of wat het allemaal is. Een eigen gemaakte foto is over het algemeen moeilijker plaatsbaar en men zal meestal op onderzoek uit moeten om te kijken waar in Helmond de foto genomen is. Dit is trouwens wel goed. Misschien moet je aan stadspromotie maar eens een bijdrage vragen.:D

Beantwoorden

natasjalex: hoe opgestuurd gekregen? De Muziek? Waar is dit te vinden?

Beantwoorden

@Ad:
Een ander kan het ook aan stadspromotie vragen en ze dan als fotovraag indienen…

Beantwoorden

ik heb het gewoon via de msn gekregen.. waar het vandaan komt weet ik niet.. ik weet alleen dat het een oud liedje is.. ik weet niet eens meer of ik het nog wel op mn pc heb.. 😕 ik zal morgen wel ff kijken of ik het nog heb.. nu ga ik mn bedje opzoeken.. weltrusten!

Beantwoorden

Reclame voor hellemond.web-log in het ED!

Helaas is het niet online te lezen maar het berichtje staat (onleesbaar) ook op de site van H.V.
Wordt daar ook de identiteit van Peter W onthuld?

Beantwoorden

Nu moeten we ook nog echt op gaan letten wat we hier doen. (Zie ook 28 juli 22:22 uur) 😮

Beantwoorden

Zojuist het bericht gelezen op de weblog van Hans Verbakel.Peter W. voelde zich betrapt” getuige de reactie op de foto.

Beantwoorden

Hij zal voorlopig wel in zijn stal blijven 😉

Beantwoorden

@ Weblog van Helmond
Wisten jullie van deze aandacht? Daags na mijn voorstel om stadspromotie in te schakelen. Toeval?

Beantwoorden

Oei, ik hoop dat het stukje in het ED van jan Traverse niet al te veel kwaad bloed zet bij mijn medespelers want er staat nogal wat zoals: hij steekt er met kop en schouders boven uit en hij wil meer tegenstanders.
Nu komt het net over of ik van de huidige medespelers weing te duchten zou hebben. Gezien de “streek” die ze me gisteren geleverd hebben begon ik me toch enigszins zorgen te maken en was ik een tegenzet aan het bedenken. Ik zal eens op zoek gaan naar de weblog van Hans Verbakel waarop een foto van mij zou moeten staan? Ik denk het overigens niet, de foto zal wel van iemand anders zijn.

Beantwoorden

@Ad:
We wisten wel dat we een mailtje naar het ED stuurden natuurlijk, maar niet dat het samen met Peter W zijn mailtje zou leiden tot dit artikel. Ook van Peter W zijn mailtje aan het ED wisten we niets af. Puur toeval dus, tenzij jij meer wist. 😉
Wel heel leuk natuurlijk.
Overigens Stadspromotie is een andere organisatie.

Beantwoorden

Weet ik, maar het begin is gemaakt zal ik maar zeggen 🙂

Misschien is het goed als je het stukje uit het ED hier ook plaatst. Kunnen we daar reageren. Helaas is het niet op het net te vinden, dus moet je ff typen 8)
Of goeie contacten hebben met de krant en vragen of ze ff de digitale (originele) versie op willen sturen.

Niet langs je schoenen gaan lopen he, Peter W. 🙂

Beantwoorden

Wat is er aan de hand met de weblog van Hans Verbakel? Ik kan er niet op komen om te kijken wat voor een stukje er staat en wat voor foto hij geplaatst heeft. Hebben meer mensen daar ook problemen mee?
@Ad Dat kan ik niet maken. Ik heb al ooit eerder hier verteld dat ik vooral in de zomer last heb van een lopende neus en ruikende voeten (dit laatste volgens mijn vrouw en trouwens het eerste komt door mijn vrouw).

Beantwoorden

Het is wel druk bij Hans op zijn site. J.E. Mulder heeft in ieder geval geen probleem om er op te komen en ik ook niet 😀

Beantwoorden

Ik heb geen enkele moeite om op de site van Hans V. te komen.

Beantwoorden

@ Peter W,

Er is wel iemand die zijn fiets terug eist 😀

Beantwoorden

Misschien moeten we er maar een fotovraag van maken.

Beantwoorden

Nu op de site van Hans V het hele artikel waar hier over gesproken wordt.
Ik sta toch ook genoemd 😀

@ weblog van Helmond, scheelt je een hoop werk door even door te linken (maar dat doen jullie maar als jullie het goed vinden)

Beantwoorden

@Ad: maar niet met de achternaam,dus je kunt lekker anoniem blijven,wat bij Peter niet het geval is.

Beantwoorden

Ik snap er niks van dat ik er niet op kan komen.
Maar Ad en J.E. Mulder jullie hebben beide internet van Chello heb ik begrepen en Hans Verbakel zou dit ook hebben. Ik zit bij een andere maatschappij die wat goedkoper is en daar zal het misschien aan liggen denk ik, al heb ik dat nog nooit meegemaakt.
Ik zal eens een E-mail naar de provider zijn helpdesk sturen en kijken of deze mij kunnen helpen.
@Ad, iemand die zijn fiets terug eist? Als het over mijn fiets gaat die heb ik nieuw in de winkel gekocht en ik heb de rekening nog liggen.

Beantwoorden

@Peter W.
Even bij de buren kijken 😕 of je daar even mag internetten. Ik dacht trouwens dat ze hier ook van Chello gebruik maakten. 😉

Beantwoorden

@Peter W, Je fietst zoveel en je bent zo bij de bibliotheek om even de weblog van Hans V, te bekijken!

Beantwoorden

Deze site en die van Hans V zitten op hetzelfde adres (web-log) maar die van Hans V kan Peter W niet zien ??

Da’s raar.

Beantwoorden

Het wordt steeds gekker. Vragen ze of ik aan filters gezeten heb in verband met spam van de brouwer?
Ik heb alleen gezegd dat ik verhuisd ben met mijn computer van boven naar de stal. Beginnen ze gelijk te emmeren over verhuiskosten. Ik heb ze gedreigd dat ik overstap naar een andere firma, maar daar lagen ze niet wakker van zeiden ze. De enige die er wakker van zou liggen zou ik zijn ,als de rekeningen kwamen omdat ik er nog geen jaar bij was.
@Ad: De buren zijn met vakantie en ze hebben mij geen sleutel gegeven om op te letten, dat doet hullie opoe.
@ J.E. Mulder: het regent hier in Helmond en ik heb er veel voor over maar net nog niet zo veel dat ik er kletsnat voor wil worden.

Beantwoorden

Hier schijnt de zon, het is wel wat broeierig. 😀

Beantwoorden

De foto van Peter W.( ?) in het E>D> maakt heel wat los. Op de weblog van Hans V. wordt de man die er met kop-en schouders boven uitsteekt openlijk het hof gemaakt door ene Sonja. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Beantwoorden

Morgen vraag 16.

Beantwoorden

@ J.E. Mulder: Foto van mij in het ED?? Daar weet ik niets van! Ook jammer dat ik nog steeds niet heb kunnen kijken bij Hans Verbakel zijn weblog.
Iemand mij het hof maken? Waar heb ik dat aan verdiend? Het is maar goed dat ons vrouw niet meeleest. Wat dat betreft zit ik hier een stuk veiliger in de stal.

Beantwoorden

Foto op de weblog van Hans.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *