Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
100reacties

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest.Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide.


Deze vraag is ingezonden door angelique. Omdat haar inzending dus wordt gebruikt en zij zich onthoudt van enig schriftelijk commentaar inzake Het WWWWW-spel vanaf het moment van deze plaatsing tot de quizmaster het “We have a winner!” uitspreekt, werd zij beloond met 1 punt.


Wanneer (in welk jaar) werd deze foto gemaakt?

(bij deze vraag mag er per naam/persoon/huishouden/ip-adres
slechts 1 jaartal per etmaal worden gegeven)


Tussenstand:
23 punten: Peter W
16 punten: Ad
11 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
09 punten: J.E. Mulder
03 punten: Angelique
02 punten: Angie
01 punt:en Lies

100 reacties:

1988

Beantwoorden

Had je nog een betere foto?

Beantwoorden

@Ad aan wie stel jij deze vraag?

Beantwoorden

@ Peter W
Hallo, ook weer terug van weggeweest. De vraag was eigenlijk gesteld aan weblog van helmond of angelique, maar de laatste mag nog niet reageren. Dus vandaar het algemene karakter van de vraag.

Beantwoorden

================================
We have a winner!
Om 18.50 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd Peter W: 2 punten
Het juiste antwoord is dus: 1988
================================

De sloop van Jagershoven in 1988 stond onder deze foto.

Beantwoorden

1987

Beantwoorden

En alweer te laat 🙁

Had nog even weggebleven Peter W 😀

Beantwoorden

Zijn we weer vlug klaar tot de volgende keer.

Beantwoorden

@Ad:
He’s back! En hoe!

Beantwoorden

De sloop van de Jagershoven begon op 26-10-1988.
Het betrof hier 8 flatgebouwen met in totaal 387 woningen. De sloop van de 19 jaar oude flats heeft ongeveer 30 weken geduurd en er zijn ongeveer 300 eengezinswoningen voor in de plaats gekomen.

Beantwoorden

Wat een kennis heeft die man.
Hier stoppen de complimenten van de quizmaster.

Beantwoorden

nou.. ben ik blij dat ik nog niet aan het zoeken was… ik had trouwens niet eens een idee van waar ik moest beginnen maar goed.. 😕

Beantwoorden

Ik wist dat het de sloop van de Jagershofflats waren,maar het goede antwoord was al door de Armstrong van het Helmondspel gegeven. Ik was dus ook te laat , overigens aardig dat ik daarna mijn e-mail las en iemand (?) mij het juiste antwoord mailde. De bron houd ik uiteraard geheim, in verband met de vervolgvragen.

Beantwoorden

@weblog van Helmond: bedankt voor de complimenten.
En inderdaad I am back in town.
Mijn vrouw en ik zouden enige dagen naar Engeland gaan. Als voorbereiding hierop had ik alvast wat Engels geoefend vandaar dit I am back in town.
Wij zijn nog geen honderd meter uit de kust begint ze al te zanikken. Ik zeg dat ze op moet houden met dat gemaauw en gewoon door moet zwemmen.
Maar ja je kent dat vrouwvolk wel als die nei zeggen blie het nei en zoue ben ik ten lange leste ook maar um gedreit en mee naar huis gegaan en net op tijd voor vraag 20 gelukkig.

Beantwoorden

Even voor de duidelijkheid :
Ik heb geen e-mail naar Dhr.J.E. Mulder gestuurd. 😕
Ik vind het wel saai dat het antwoord al zo vlug gegeven is.

Beantwoorden

Ik heb net naar vraag 19 gekeken en ongelooflijk dat dit zo lang geduurd heeft. Ik kende hem meteen en mijn eerste reactie was sh.. alweer 2 punten laten liggen. Ik vind het wel geinig dat mijn naam bij vraag 19 net zo veel voorkomt als ik nou wel of niet meespeel. Ik ga nu eens lezen wat er nou precies over mij geroddeld wordt als ik door omstandigheden niet in staat ben om het goed antwoord te geven.
Naar het schijnt komt er geen vervolgvraag bij vraag 20.

Beantwoorden

@ Peter W. :: 14 augustus 2005 19:21
Ik wist niet dat Helmonders konden zwemmen. Ze kunnen immers ook onder water hunne smoel nie hauwe 😉

Beantwoorden

@Porcupine: Ik zwem meestal boven water want ik heb niet meer zoveel adem. Heeft iets met de leeftijd te maken denk ik want roken doe ik niet.
Leuk dat je mij, bij vraag 19, voor de heer Braams aanzag. Gezien het tijdstip kan dit, denk ik, niet de oorzaak van drank geweest zijn. 😀
Verder heb ik mijn stroomkabel naar de stal onder de grond liggen, alleen mijn internetkabel zit verstopt in de heg en inderdaad schakel je mijn hond uit met een loopse teef, dit ondanks al zijn diploma’s. Daarin heeft hij wel iets in weg van zijn baas. Van die diploma’s bedoel ik dan. 😉

Beantwoorden

@Peter W:
Die stroomkabels worden nu ook een doel, dat begrijp je.
Heb jij behalve een zwemdiploma ook nog een ander diploma dan?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond:
Ja, het verkeersdiploma en het diploma van Joris drie pinter (3 glazen melk per dag) ook iets van vruuger.
De rest heb ik al ooit verteld en, leuk geprobeerd, daar ben ik niet op te pakken. Ik heb een ijzersterk geheugen.
Nou zal ik niet overdrijven maar in ieder geval wel een blekkeren.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond:
Op de fotoside van Hans Verbakel op 8 augustus van dit jaar staat een vent met een jas over zijn hoofd getrokken.
Weten jullie soms wie dit zou kunnen zijn?

Beantwoorden

@Peter W:
Soms weten we het wel, nu niet.
Wij zijn beter in het stellen van vragen dan ze beantwoorden. Daarom stellen WIJ hier de vragen. Hoewel we daarbij gelukkig steeds meer hulp krijgen.
Was die polo trouwens van de sponsor?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond:
Natuurlijk stellen jullie de vragen. Maar ik had wel een vervolgvraag verwacht vandaag, zoals wie woonde er van mei 1972 tot mei 1982 op het 5e Jagershof op nummer 11?
Scherp opgemerkt. Het is inderdaad een krijgertje.
Ik kan zo iets niet betalen voor door de weeks.

Beantwoorden

@Peter W:
Helaas hadden we geen vervolgvraag inderdaad. Tijdens onze voorbereiding waren (en bleven) er te veel onduidelijkheden over alleen al de naamgeving. Het jaartal was het enige dat we van verschillende bronnen bevestigd kregen.

Beantwoorden

Oke oke, toegegeven, ik had het absoluut nooit geweten (zoals met bijna elke vraag die ik hier zie voorbijkomen…) En ik heb NU dus VAKANTIE 8)
Ik zal mijn best gaan doen.
Wanneer komt die volgende vraag ongeveer? (want woensdag t/m zondag ben ik alweer foetsie… 😀 )

Beantwoorden

@Sjaan:
De quizmaster denkt nog na over de volgende vraag…

Beantwoorden

Stel hem dan nu, maak hem makkelijk, heb ik ook meteen 2 punten….

Beantwoorden

sjaan.. ik hoop ook op een makkelijke vraag.. maar helaas.. ze zijn hier streng.. 😉 😀

Beantwoorden

@Sjaan: Ik wil mij er niet mee bemoeien maar in het reglement staat dat er 2 vragen per week komen. Deze worden daags vooraf kenbaar gemaakt bij de oude vraag. Soms wordt er een tijdsindicatie gegeven.
Alleen bij hoge uitzondering kan er een onaangekondigde tussenvraag gesteld worden. En je ziet het wel er wordt goed meegelezen op deze site.
@natasjalex: bij makkelijke vragen zijn er meer die dan ook het juiste antwoord weten. Wie dan het vlugst reageert heeft de 2 punten. Er zou eigenlijk een moeilijke vraag moeten komen die jij alleen wel weet.

Beantwoorden

@ Peter W. :: 14 augustus 2005 21:51
Dit is weer een kunstje dat jij alleen kan, boven water zwemmen. De meeste mensen zwemmen in het water.
En dat je stroomkabel in de grond ligt ben ik ook achter gekomen, het was nog een heel gezoek. 😉

Beantwoorden

@Porcupine: Er zijn zelfs mensen die over het water kunnen lopen maar daar hoor ik niet bij. Ik bedoelde natuurlijk met mijn hoofd boven water zwemmen maar de opmerking van jou was weer behoorlijk sterk. Heeft dit iets met het tijdstip te maken of jij scherp bent of niet. 😀
De stroomkabel ligt er nog steeds gelukkig want ik heb ook een extra ijskast in de schuur staan.
Laatst had ik brand in mijn ijskast in de schuur.
Heb ik meteen mijn vrouw er flink van langs gegeven. Want ze weet verdommes goed dat ik alleen maar
bavaria drink. 😛

Beantwoorden

peterw.. dan moeten ze een vraag stellen over bijv. de dierenambulance helmond.. want daar werkt mijn moeder.. en daar ken ik een heleboel mensen..(lees: bijna iedereen).

Beantwoorden

@Peter W: als je er niet mee wilt bemoeien, moet je dat ook niet doen natuurlijk 😉 Jij citeert het reglement, maar de vraag is: waarom? Wat wil je ermee zeggen?
Want de mogelijkheid dat de quizmaster mij meteen een vraag stelt, zit er wel degelijk in, ookal is dat bij hoge uitzondering… toch?

Beantwoorden

@natasjalex: als je zelf een vraag instuurt en hij wordt geplaatst weet je zeker dat je er minimaal 1 punt mee verdient. Als je dan zorgt dat het een hele moeilijke is die niet op te lossen is via internet kun je nog extra punten verdienen voor elke dag dat de vraag ontbeantwoord blijft. Alleen moet je zorgen dat hij op het laatste moment
wel geraden wordt anders trekken ze er weer punten vanaf.

Beantwoorden

@Sjaan: Ik dacht die Sjaan is nieuw hier op de site en kent de spelregels niet helemaal en ik zal haar even uitleggen hoe het werkt hier. Van mij mogen vrouwen en nieuwkomers speciaal best punten halen omdat ik een zwak voor vrouwen heb. (Lees hier omdat ze toch geen bedreiging vormen voor de 1e plaats). En jouw laatste opmerking dat die wordt waargemaakt zou ik ook niet meer van verschieten omdat ik gemerkt heb dat de spelleiding ook iets met vrouwen heeft. 😕

Beantwoorden

OHHHHHHHH! Ik ben gewoon oprecht beledigd! Tuurlijk sta je nogal riant aan kop, maar om dat dan op zo’n manier ‘zwart op wit’ te zetten, is toch op zijn minst gezegd onsportief!
Ach er komt toch nog een tweede spel? Nieuwe ronde nieuwe kansen…

Beantwoorden

@Sjaan: mijn oprechte verontschuldigingen als ik je met mijn opmerking beledigd heb. Dit was niet mijn bedoeling en als onsportief zag ik het zelf ook niet.
Ik doe graag wat aas uitgooien zodat de vissen bijten en het is vandaag weer goed visweer heb ik gemerkt.
Verder staat er wel meer zwart op wit en dat is niet eens door mij geschreven of gezegd maar moest ik ook lezen in het ED. Je kunt toch maar ergens goed in zijn naast al die huishoudelijke taken.

Beantwoorden

Ja happen kan ik als de beste, helaas voor mij, leuk voor anderen! 🙁

Beantwoorden

@Sjaan: met de hand op mijn hart, ik zit nou niet te lachen. Ik zou ook niet durven.

Beantwoorden

@ Peter W: laat ik dat nou niet geloven, want zelfs ik moest er om lachen!!!! 😀

Beantwoorden

@Sjaan: ze geloven mij wel vaker niet daar lig ik niet meer wakker van. In het verleden heb ik wel vaker iets vrouwonvriendelijks gezegd, althans dat werd zo opgepakt. Maar ook dat was niet de bedoeling en ik had geluk ze kwamen nog net niet aan de deur bij mij. Ik later wel bij haar aan de kassa maar ze was er gelukkig niet, ze was op vakantie. Als ik alles bij elkaar optel kom ik op zo’n 22 weken vakantie per jaar uit. Wat een baan he? 😮

Beantwoorden

peterw.. ik had een vraag ingestuurd, maar ‘de weblog..’ vond dat dierenambulance helmond eo.(waar mijn vraag over ging) niet helmonds genoeg was.. dus helaas.. ook daar blijk ik geen talent in te hebben.. 🙁

Beantwoorden

@ natasjalex: je kunt ook niet overal even goed in zijn.
Jij hebt al een mooie website met leuke dingen.
Daar mag ik op dit moment nog maar alleen van dromen.

Beantwoorden

@ natasjalex: een vraag voor jou: weet jij waar Aim uit Helmond naar toe is verhuisd?

Beantwoorden

Aim? wie is dat?? En wanneer moet hij zijn verhuisd? 😕

Beantwoorden

@ natasjalex: dit is een vraag met betrekking tot de dierenambulance waar jij zegt alles vanaf te weten?

Beantwoorden

nee, goed lezen.. ik ken daar best wat mensen.. ik weet niet alles.. 😉 maar als je wil, kan ik morgenmiddag hier waarschijnlijk antwoord op geven.. 😉 dan vraag ik het mn moeder even.. 😀

Beantwoorden

@natasjalex: Wilma, Monique, Regina, Maria, Nicolle, Leidi, Debbie, Erna, Frenk, Winand en Gerard.
Ik ben benieuwd of je morgen het antwoord weet op mijn vraag en hulplijnen inschakelen mag op deze site.

Beantwoorden

@ Peter W. :: 15 augustus 2005 17:47
Nee Peter, ik ben altijd scherp. In een bepaald opzicht dan.
En ben je vandaag nog wezen vissen. Het was immers goed visweer vandaag gezien de reactie van Sjaan om 19:00 en 19:42 uur. 😉

Beantwoorden

peterw.. ik weet niet wat je wil weten, maar o even mijn weten te laten zien..:
wilma.. Michielsen, is de voorzitster.
Monique.. ken ik wel maar niet goed
Regina, is mn moeder.. wat wil je weten?? 😉
Maria(en Ben).. van der heijden, opvang
Nicolle.. welke van de twee?
Leidie, de Boer, centraliste, heeft een dochter
Debbie.. Braat, chauffeur
Erna.. ken ik wel, maar niet goed
Frank.. Nettesheim, chauffeur
Winand.. ex-man van een van de nicolle’s
Gerard.. ken ik niet zo goed..

heb ik je vraag goed beantwoord? en zonder hulpmiddelen!! wat me ook tebinnen schiet.. was Aim niet die engelse jongen? dan zal ie vast wel weer in engeland zijn gaan wonen.. ik heb er immers al heel lang niks meer over gehoord.
groetjesss

Beantwoorden

@natasjalex: die namen had ik er alleen maar neer gezet om te laten zien dat iedereen die wel kan achterhalen, zelfs ik. Dat was eigenlijk niet als vraag bedoeld. Maar leuk dat ik nu weet dat Regina jouw moeder is.
De eigenlijke vraag: waar is Aim naar toe gegaan heb je nog niet goed beantwoord want Aim is geen engelse jongen.
Ik denk dat je jouw moeder maar als hulplijn in moet schakelen. Hint: voor de verhuizing hebben ze een heel eind moeten rijden wel meer als 100 km en dan zonder Aim weer eens meer dan 100 km terug naar Helmond.
Want ik neem aan dat Aim niet als postpakketje verstuurd is of alleen gegaan is. Afijn ik hoor het misschien nog wel. Was dit misschien een leuke vraag voor de quiz geweest? 😮

Beantwoorden

Gokje: Aim is een beest/ dier…

Beantwoorden

Tju Peter W, had hem maar ingestuurd, had ik hem geweten… ffkes googlen en klaar!!!!!!! 😀

Beantwoorden

Ik maak er dat ook uit op!

Beantwoorden

Inderdaad Aim is een dier dat is niet zo moeilijk.
@Sjaan: met ffkes googlen had je al veel vragen kunnen oplossen maar stuur mij eens een mailtje dan weet ik of jij het antwoord op de vraag goed hebt of zit je alleen maar op te scheppen? Natasja is zeker stadten met haar moeder of ze weet het antwoord niet te vinden.
Het begint hier wel op een quiz in een quiz te gelijken.
Dat zal denk ik ook niet de bedoeling zijn, maar het is wel een mooie training om in vorm te blijven totdat de volgende echte vraag 21 verschijnt.

Beantwoorden

@ Peter W: mailtje is verstuurd!

Beantwoorden

@Sjaan: helemaal goed. Jij krijgt 2 punten van mij, maar alleen daar heb je hier zo weinig aan. 😛

Beantwoorden

@Peter W: iets is beter dan niets…Bietje proefdraaien!

Beantwoorden

peterw. ik ben niet wezen winkelen..ik zat te Simmen. maar het antwoord is: Aim is een wezelpupje, die naar Amersfoort is verhuisd. naar de opvang.. 8)

Beantwoorden

@natasjalex: helemaal goed. Maar helaas ook al was het een vraag met betrekking tot de dierenbescherming sjaan was jouw voor en zou 2 punten gekregen hebben als het om het eggie ging. Maar wat is eigenlijk Simmen?

Beantwoorden

@ weblog van Helmond
Aan het verven om deze tijd 😕

Beantwoorden

@Peter W,
Als je toch wat andere dingen deed met je PC dan de moeilijke vragen van het weblog van Hellemond op lossen, dan zou je weten dat Simmen het spel “the Sims” is. Is alleen de vraag welke versie. 🙂

Beantwoorden

@Ad ik snap er niks van Simmen op de pc en verven ook al op de PC??

Beantwoorden

peterw.. dat er dan iemand eerder is geweest.. tja pech! ik heb ook andere dingen te doen dan hier punten te halen.. 😉
ad.. juist.. het spel ‘the sims’! enneh… deel 1, want die vind ik persoonlijk(als een van de weinigen van nederland) leuker dan deel 2!

Beantwoorden

peterw.. ja verven op de pc ja! goh ik zie opeens een hoop grijs voor mijn ogen!! haha 😀

Beantwoorden

Natasjalex dit grijs is toch niet lelijk. Het geeft veel meer rust aan de ogen.

Beantwoorden

Weblog van Helmond
Een mooi plaatje al gezien.
Maar ik ga nu tussen de lakens.
De rest zie ik morgen wel.
Succes verder met de schilderbeurt.

Beantwoorden

Herstel 2 mooie plaatjes.

Beantwoorden

Morgen vraag 21.

Beantwoorden

Tju, dan ben ik er weer niet!

Beantwoorden

@ Sjaan
Het zit je ook niet mee, hè. Misschien is het wel weer een hele moeilijke en is Peter W weer in geen velden of wegen te bekennen. Dan maak je misschien op een later tijdstip toch een kans.

Beantwoorden

@ Peter W. :: 17 augustus 2005 00:21
Moi grijs is nie lillik. 8)

Beantwoorden

t,is un skon klurke.

Beantwoorden

@Ad: helaas ook dat zal er niet inzitten, ik ben namelijk t/m zondag weg… Dus gin 2 punten vur meen en ok gin Jazz…

Beantwoorden

@Sjaan
ook naar de vampieren?

Beantwoorden

Onderstaande discussie is hierheen verplaatst:

angelique :: 18 augustus 2005 09:51
Doe die vraag vanavond maar want iedereen gaat vandaag nog een keer profiteren van het goede weer en zo of niet ??

Ad :: 18 augustus 2005 10:35
Liever heb ik hem voor 13.00 uur.

Ad :: 18 augustus 2005 10:52
@Angelique
Op de fiets kan je ook genieten van het weer en misschien ook het antwoord vinden op de vraag. Maar zoals je al eerder eens hebt geschreven is daar je situatie niet (altijd) naar.

Peter W. :: 18 augustus 2005 11:07
@Weblog van Helmond:
Op verzoek: vanmiddag na 13.00 uur.

Ad :: 18 augustus 2005 11:09
Toch de helft goed

De weblog van Helmond :: 18 augustus 2005 11:13
Is dit on topic?

Peter W. :: 18 augustus 2005 11:15
@AD: ik heb hem, is het die toen ik jouw achterna was gegaan? Oh, hier kan jij geen antwoord opgeven want je had mij niet in de gaten. Ik was under-cover, of hoe dat ook mag heten, ha ha ha

Ad :: 18 augustus 2005 11:16
Aangezien de 100 dagen nu toch voorbij zijn is er niet zo heel veel meer te melden. Of gaan we nu alle deelnemers noemen die 100 dagen hier rondstruinen.

De weblog van Helmond :: 18 augustus 2005 11:25
@Ad:
Denk je dat we het likje verf dadelijk weer weghalen dan?
Dag 101 zijn we altijd heel vriendelijk: erg als we hetgeen van na 09:50 uur verplaatsen naar vraag 20? Daar is het wel on topic immers. Toch?

De weblog van Helmond :: 18 augustus 2005 11:43
Niemand bezwaar? Gaan we het (omdat het dag 101 is) deze keer verplaatsen.

Beantwoorden

Moet inderdaad niet te veel gebeuren, want echt duidelijker wordt het er niet van. 😉

Beantwoorden

@Ad:
PRECIES daarom zijn we zo ‘streng’ met on topic: veel incidentele lezers snappen er anders helemaal niets meer van. Of zien we dat verkeerd in jouw ogen?

Beantwoorden

Klopt, maar nou heb ik toch weer antwoord gegeven op jullie vraag van 11.25 uur bij het 100 dagen topic, wat daar dan eigenlijk wel weer hoort.

Had toch die vraag maar gewoon nu al gesteld 😉

Beantwoorden

@Ad;
Laten we dat antwoord gewoon staan, zo je wilt… De vraag betreffende is weg, maar we reageren er wel op zodat het duidelijk wordt.
Vraag 21 komt er door dit echt niet sneller natuurlijk. Want dit kost tijd en die spreekwoordelijke puntjes op de i bij vraag 21 kosten ook tijd. Do the math.

Beantwoorden

Ik wacht weer rustig af.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond :: 18 augustus 2005 11:50
Misschien is het een idee om een soort off-topic log te maken, waarin mensen kunnen babbelen over van alles en nog wat. Of misschien een idee om een forum aan te maken?

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Een forum willen we om diverse redenen niet aanmaken.
Over een dergelijk off-topic log hebben we al wel eens nagedacht. Middels het natafelen bij Het WWWWW-spel dachten we iets dergelijks deels gecreëerd te hebben.
Een nadeel van een puur off topic log LIJKT ONS dat het wellicht oeverloos wordt.
Maar jouw mening en die van anderen wordt ook in deze op prijs gesteld.
Dus laat de voors en tegens maar horen. Graag! Wij doen dan zelf ook mee.

Voor deze discussie laten we vraag 20 nog een tijdje op de voorpagina staan.

Beantwoorden

Ik zie nu pas dat er een hele zooitje geklets verplaatst is.
Wat is nu voortaan de bedoeling, nakletsen bij de oude vraag ?

Beantwoorden

@angelique:
PRECIES, kan ooit bonuspunten opleveren zelfs 😉
On topic bij de overige logs staat erg hoog in ons vaandel (zie ook onze 11:50).

Beantwoorden

Natafelen na iedere vraag is het gemakkelijkste en in mijn ogen ook het leukste bij de vraag zelf.. Het betreft toch vaak de deelnemers aan de wedstrijd. “Nieuwkomers” reageren toch ook het vaakst op het log waar ze iets tegenkomen dat hun aanspreekt of juist niet aanspreekt. Ik ga voor simpel.

Beantwoorden

Maakt mij niet uit waar er nagetafeld wordt als het maar geen zoekplaatje wordt. Stel dat een vraag snel beantwoord is met maar 3 reacties en er wordt bij die vraag dus niet nagetafeld krijg je wel een saaie On Topic log.

Beantwoorden

Aan de andere kant als iemand al die praat over en weer hoort (leest) dan voelt hij/zij zich niet geprikkeld om mee te reageren maar eerder uitgesloten waardoor een bepaald kringetje daardoor misschien niet groter wordt.

Beantwoorden

@Peter W:
Dat dachten wij ook dus.
@angelique:
Je noemt 2 argumenten voor ons om er geen apart log voor te maken. Bij de laatste vraag van het WWWWW-spel kan er (off topic) nagetafeld/gebabbeld worden. Wordt er dan weinig nagetafeld is er bij een apart log net zo min wat te bespreken.
Bij de andere logs dien je on topic te blijven, waardoor niemand (van de stamgasten) hoeft te zoeken wie er waar babbelt EN zeer zeker niet onbelangrijk: dat bezoekers die er niet elke dag zijn ook leuke logs te lezen krijgen waarvan de titel de lading dekt en waar die bezoeker zich niet uitgesloten zou kunnen voelen om een reactie te plaatsen.
Dat was ook de reden voor de interventie van vanochtend bij het log ‘100 Dagen’ en de reden dat we off topic (net als spam) niet willen.

Beantwoorden

Oke hoewel de grens soms dus niet echt duidelijk is. Ik ben er ook voor om bij de laatste vraag gewoon de reactie’s die komen te laten staan. Of het moet spam zijn. Vreemd trouwens dat bij “100 dagen” zoveel anderen gereageerd hebben.8) Daar wel en een antwoord op een vraag geven durven ze dan weer niet. Verwarrend allemaal, he.

Beantwoorden

@Ad:
Tuurlijk is de grens niet altijd even duidelijk, maar soms (…) vinden wij dat die onduidelijke grens heel erg duidelijk wordt overschreden.
Conclusie: Ad tegen een dergelijk apart off-topic log?

Wij denken dat Het WWWWW-spel er 1 is voor de fijnproevers. We hadden het er eerder over, maar toekomstige deelnemers zullen er toevallig tegenaan moeten lopen denken wij.

Beantwoorden

Het beste is de mensen te laten reageren naar aanleiding van de vraag die gesteld wordt.

Beantwoorden

@ Weblog van Helmond.
Inderdaad tegen een apart off-topic log.

Ik probeer het zo wel binnen te smokkelen 8)

Beantwoorden

Nog iemand een mening over het off-topic log?

Beantwoorden

Ik weet niet of ik mij er al mee mag bemoeien maar zoals het nu gaat vind ik het zo slecht nog niet. 😕

Beantwoorden

@Tita T:
Natuurlijk mag je je mening geven. Nieuwkomers hebben zien we graag zelfs!

Beantwoorden

Dit laatste zinnetje heb ik een paar keer opnieuw moeten lezen. 😕

Beantwoorden

@Tita T:
Het / teken had tussen hebben en zien gemoeten.

Beantwoorden

Ik vind het goed zoals het nu is. Als nieuweling lees je meestal het eea om daarna, zoals Tita en ikzelf, te reageren op een moment dat het je uitkomt. Je bent toch al langer aant lezen, denk ik. Vooral bij zo’n wwwww-spel. Het is dan toch een bepaalde vraag of opmerking die je prikkelt.
Dat napraten is goed zo. Geen off-topic log!

Beantwoorden

De conclusie is duidelijk: geen off topic log.
Bij de vraag die op de voorpagina staat, kan en mag een ieder off topic gaan. Bij andere logs wordt er vastgehouden aan de op 16 juli geformuleerde verwijderregel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *