12reacties

Burgemeester bezoekt 100-jarige

Mevrouw Vincent-van Vijfeijken werd zaterdag 100 jaar. Deze bewoonster van Het Hurkhuis aan de Hurksestraat vond het zelf maar lastig om te geloven dat ze al 100 was. Telkens vroeg ze: “Weten jullie het zeker? Ben ik echt al 100 jaar?”
In haar versierde woonkamer was ze die dag het stralende middelpunt. En ondanks dat ze zich niet altijd bewust was van wat er nou precies werd gevierd, genoot ze volop van de sfeer en het gezellig samenzijn met familie, medebewoners en de medewerkers van de woonzorglocatie.

De grote verrassing was het bezoek van burgemeester Elly Blanksma. Het duurde even voordat mevrouw Vincent begreep dat deze vrouw met ketting écht de burgemeester van Helmond is. Vroeger was dat toch echt een man.
Na alle felicitaties speelde haar zoon gitaar en werd samen met de burgemeester luid het lang zal ze leven ingezet, gevolgd door nog een aantal klassiekers.
Hand in hand met de burgemeester, en omringd door haar kinderen, zong ze uit volle borst mee, een grote glimlach op haar gezicht.