22reacties

De 3 finalisten van Win je winkel Helmond


De jury ontving in totaal 6 ondernemingsplannen in het kader van Win je winkel in Helmond. Na beoordeling daarvan door de jury zijn er 3 finalisten: Leon Slapak met een nieuw concept voor maatwerkkleding, Femke van Os van webshop in duurzaam speelgoed 3Vosjes.nl en varkenshouders Miriam en Marcel Berkvens met een winkelconcept voor duurzame varkensproducten. Zij maken kans een jaar lang huurvrij te ondernemen in de Elzaspassage 54 (tussen Mango en Schijvens Mode). Dat winkelpand is in totaal 309 m².
De gemeente en ARC Real Estate Partners (de eigenaar van de ElzasPassage) zeggen tevreden te zijn over de inzendingen. Meer dan 10 potentiële ondernemers toonden sinds april interesse, 6 daarvan dienden een volledig ondernemingsplan in. “Natuurlijk hoop je op veel inzendingen, maar we zijn tevreden met de 3 finalisten. Het zijn 3 uiteenlopende concepten,” aldus Arie den Hartog, namens de ElzasPassage, Die bestaat inmiddels 50 jaar, voor wie benieuwd is hoe het er in 1972 uitzag, kijk even bij deze Naw en Vruuger.
De jury beoordeelde de plannen op criteria als creativiteit, ondernemerschap en de toegevoegde waarde voor het Helmonds centrum. Belangrijk is ook de meerjarenvisie. Het uitgangspunt van Win je Winkel is dat de ondernemer na het eerste huurvrije jaar zo succesvol is dat deze doorgaat in de ElzasPassage.
Het trio mag op vrijdag 28 juni hun concept presenteren aan de jury. Tijdens deze pitchpresentatie maakt de jury kennis met de ondernemer achter het plan. Op basis van de ingezonden plannen en de presentaties zal de jury op dezelfde dag de winnaar kiezen.
De jury van deze eerst editie bestaat uit wethouder Jos van Bree, Arie den Hartog, acquisiteur Edward Buitelaar, centrummanager Linda Haverkamp, onderneemster Dieke Sengers van Cecil/Street One, Chris Vinke namens Rabobank Helmond en Ad Scheepers van de Kamer van Koophandel.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
22 reacties
Reageer

Marcel-Miriam Berkvens wat gaaf!

Linsey Kweens

Ja der zin er maar 3 open de rest staat leeg ⁉️ pffffff

Super gaaf over een jaar zijn ze weer dicht

Damian Wassing

Update 1:
Femke van Os wint jaar gratis huur van winkelpand in ElzasPassage
Femke van Os van de webshop in duurzaam speelgoed 3Vosjes.nl is de winnaar geworden van de Win je winkel 2019. Dat maakte wethouder Jos van Bree en Arie den Hartog (eigenaar ElzasPassage) zojuist bekend. De jury was unaniem in die beslissing. De Helmondse onderneemster mag nu 12 maanden lang huurvrij ondernemen in de Elzaspassage 54. Dat scheelt haar 12 keer 3 duizend euro huur.

@De weblog van Helmond op vrijdag 28 juni 2019 om 15:37:

Gefeliciteerd Femke!

Das gaaf en een mooie uit daging????succes

Diana Sidiropoulos

Gefeliciteerd en succes

John Tilburgs

Gefeliciteerd

Woooooow gefeliciteerd Femke van Os

Sharon Kerkhof

Wauw! Gefeliciteerd femke!

Wethouder Jos van Bree: "Vandaag hebben we kennis gemaakt met de ondernemers achter de plannen. Alle drie mooie initiatieven! 3Vosjes van Femke van Os is unaniem als winnaar gekozen. Volgens mij is een gratis pand voor een jaar een goede basis om te starten. Ik wil haar ongelofelijk veel geluk en succes wensen in Helmond.”

Hele mooie fijne winkel met leuke cadeautjes en speelgoed voor kinderen. Daar ontbreekt het ook echt aan in de stad. Veel succes 3 Vosjes. Ik kom nou graag in het echt winkelen i.p.v. via jullie website ????????

Lizz Verbakel

Proficiat femke
En hopelijk op een goede en drukke start

Reggae James Pas

Veel geluk en ook veel succes. Ben benieuwd of het veel te idiote grote huurbedrag per maand over één jaar nog op te hoesten is. Je moet eerst eens uitrekenen wat je moet verdienen per week/per maand om een goed inkomen te hebben Nu is dat nog prima, geen huur, maar over een jaar? Het is ook geen wonder dat veel winkeliers zich niet kunnen handhaven. Er valt gewoon niet tegen de astronomische huurprijzen te werken, zeker niet met de grote opmars van internet winkelen. Maar inderdaad, mooie winkel die een te lege binnenstad opvrolijkt....

Update 2:
2 Weken geleden won Femke de wedstrijd 'Win je winkel' die ze in september wil openen. Een week geleden bezocht ze haar pand weer:

Update 3:
De winkel 3 Vosjes gaat volgende week open. De officiële opening is zaterdag 19 oktober.

Update 4:
Bij de officiële opening van 3Vosjes in de ElzasPassage zaterdagochtend om 10.00 uur zal wethouder Erik de Vries zal een korte toespraak houden. Deze bestaande webwinkel in duurzaam speelgoed bestaat sinds 2012 en draait goed aldus de gemeente. Met de opening van de winkel in de ElzasPassage wil Femke van Os 3Vosjes naar een hoger plan tillen.

Update 5:
Vanochtend werd 3Vosjes in de ElzasPassage officieel geopend. Wethouder Eric de Vries maakte de onderstaande foto's.


Succes

Lonneke Kroos

@De weblog van Helmond op zaterdag 19 oktober 2019 om 21:55:

Een hele leuke winkel. Echt een aanwinst voor Helmond. Veel succes????

Tanja van Eijk

Was al een hele fijne webwinkel. Succes ✨

Lizz Verbakel

Leuke winkel ????????????????????

Dora van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: