5reacties

4½ Jaar cel voor 4 gewapende overvallen


De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 20-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor een reeks gewapende overvallen op supermarkten, cafetaria’s en een tankstation. Een 21-jarige Helmonder krijgt een celstraf van 4 jaar en 6 maanden voor zijn aandeel in een deel van die overvallen. De rechtbank oordeelt dat een 22-jarige man uit Nuenen medeplichtig is aan 1 overval en dat hij 4 woninginbraken pleegde: 30 maanden celstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Een 21-jarige man uit Aarle-Rixtel gaat 11 maanden de cel in voor 3 woninginbraken.
In de periode van november 2018 tot en met februari 2019 maakte de hoofdverdachte zich schuldig aan overvallen op 2 supermarkten, 3 cafetaria’s en een tankstation in Helmond, Aarle-Rixtel, Nuenen, Valkenswaard en Beek en Donk. In 1 geval bleef het bij een poging. Bij de straf die hij kreeg, heeft de rechtbank rekening gehouden met zijn verminderde toerekeningsvatbaarheid.
De 21-jarige Helmonder was betrokken bij de overvallen op de cafetaria’s en het tankstation. Van de overval op het tankstation aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout op 8 januari 2019, zie je rechtsboven een foto die Pim Verkoelen maakte. Tegen hem was 7 jaar geëist door de officier van justitie zoals je kunt lezen in de volledige uitspraak van de rechtbank.
De verdachte uit Nuenen is medeplichtig aan de overval op 1 supermarkt. Hij ging op voorverkenning en deelde die informatie met de 20-jarige man. Daarnaast pleegde hij 4 woninginbraken. De man uit Aarle-Rixtel was bij 3 van die inbraken betrokken.
Bij het bepalen van de straffen heeft de rechtbank er verder rekening mee gehouden dat overvallen vaak zeer beangstigend zijn voor de slachtoffers. Zij kunnen hier langdurige en ernstige psychische gevolgen van ondervinden. De verdachten hebben hun eigen financiële motieven telkens voorop laten staan en hebben geen enkel oog gehad voor de ellende die zij bij de slachtoffers aanrichtten. Gelet op de brutaliteit en het gemak waarmee te werk is gegaan, lijkt het erop alsof het voor de mannen de normaalste zaak van de wereld is om dit soort overvallen te plegen. Ook woninginbraken zorgen voor schade en overlast, gevoelens van angst en onveiligheid bij de benadeelden en onrust bij de buurtbewoners.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

4,5 jaar....lachertje

Ze bedoelen 45 jaar 🥺

Hans van Dijk

Hebben ze die lul gepakt 👊🏻

Wendy Schulten

Die verdient een award 😜

Melvy Clement

Zal wel een bepaalde opvoeding of afkomst zijn dan.
Jonge kerels die blijkbaar criminaliteit verkiezen boven gewoon werken.
Dat moet keihard aangepakt worden,vooral ook om af te schrikken voor hun omgeving. Want ze zijn niet de enige.
Deze groepen houden zich dagelijks bezig met crimineel gedrag; beroepscriminelen dus.
En alles natuurlijk netjes naast de uitkeringen en toeslagen en kwijtscheldingen.
Want die vaste basis hebben ze ook nog. Ze bouwen net zoveel AOW op als u!

Voorstel; dit soort snotjongens met naam en toenaam vermelden in alle lokale kranten en media. Met hun daden en hun straffen.
Waarom? Ook voor hun eigen toekomst en bestwil. Eenmaal klaar met straf moeten ze verder kunnen. Daarom.Open kaart, niet liegen of verzwijgen.
Iedereen die met jonge criminelen werkt weet dat het kan.
Maar dan eerlijk en recht voor zijn raap. En als iedereen het weet of kan weten is er geen reden tot zwijgen of wegstoppen.

Jongens, mogen jullie dit ook lezen. Neem de tijd die je nu krijgt..werk aan jezelf.
wordt gezond, stel je doelen en visie bij. Denk aan goede zaken. Je kan het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: