17reacties

Foto’s van de stormschade in Helmond


Harrie Fotografie maakte vanavond de onderstaande foto’s van een omgevallen boom in de Baroniehof in de Rijpelberg en bij de kruising van de Weg door de Rijpel en de Deurnerseweg.

Boris Bronneberg maakte deze foto op de Rivierensingel in Brouwhuis:

In de reacties hieronder veel foto-updates.

Nieuw Helmonds nieuws
17 reacties
Reageer

Gaat nergens over hier ruiten kapot serre dak kapot ramen kapot

Rebster van der Steen

Harrie Fotografie maakte vanavond ook nog de onderstaande foto's in de Rijpelberg en Brouwhuis. De omgevallen stijger stond in de Rijnlaan en de wateroverlast is op de Weg door de Rijpel en de Rivierensingel. Voor de vele foto's van de wateroverlast eerder deze maand, zie dit topic op de weblog.

Het park in Brouwhuis:

Anita van Kuijen

Ik hoorde hier ook een aparte knetter door bliksem en toen geluid alsof er een tak of boom brak.. Zag gister niks buiten, zal vandaag nog eens kijken.

Voor de mensen met schade, kut man. Succes met die rompslomp die erbij komt.

Tijden en het weer veranderen, we kunnen niets anders dan ons aanpassen en voorzorgsoplossingen bedenken (word lastig in geval van bomen die vallen natuurlijk). Maar ik moet hier ook wat verzinnen voor wateroverlast. Komt goe, maar moet t wel een keer wa langer mooi weer zijn zonder REGEN!

Brouwhuis, park Middenloop:

@De weblog van Helmond op donderdag 23 juni 2016 om 23:33:

Die foto van die blauw grijze kia op de weg door de rijpel, das mijn man, hij vond al dat er zoveel water lag, staat ie ook nog op de foto.

@jolanda op vrijdag 24 juni 2016 om 08:30:

Zodoende kan hij dat nooit meer ontkennen en is dat voor het nageslacht vastgelegd. :-)

Bovenstaande 2 foto's van het onweer gisteravond werden gemaakt door respectievelijk Maick Coolen en (in Brouwhuis) Nando Harmsen.

Erg gave foto van Maick Coolen!

Vanmorgen heb ik de volgende opnamen gemaakt van de wateroverlast rondom de Nieuwe Aa,Bakelse Beemden en de Bakelse Aa. tussen 5.30 uur en 7.30 uur.
Ook lag er bij Varenschut nabij de Aa een putdeksel half langs de put op de weg. Die heb ik teruggelegd, voordat er mogelijk iemand in reed. Hierbij de link naar het filmpje

Zowel de politie als het waterschap waren niet te bereiken om door te geven om het fietspad van Rijpelberg naar Bakel af te sluiten ivm water over de brug en weg. Zoals je ziet in het filmpje.

@Bart op vrijdag 24 juni 2016 om 23:28:

Inderdaad, ik heb hem nu als wallpaper op mijn bureaublad

Wethouder Erik de Vries bezocht gistermiddag Brouwhuis en maakte de onderstaande 4 foto's van de schade door de storm:

Het Havenplein in de schijnwerpers....een plek in Helmond waar regelmatig "vonken" overspringen.....fraai Maick Coolen !!

Heel erg triest.

Gepke Van der Heijden

Wat kan de natuur toch voor een kracht zorgen. Maar ook, als ik die foto van Maick Coolen zie, voor schoonheid.

Piet De Wilde

Update:
Minimaal ½ miljard verzekerde schade in regio door noodweer 23 juni
Het noodweer donderdagavond 23 juni heeft zeker 500 miljoen euro aan schade heeft in het gebied Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg veroorzaakt. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. Welk deel van dat bedrag door Helmonders werd geclaimd, is niet bekend gemaakt.
Dat half miljard euro betreft enkel en alleen de verzekerde schade. Omdat nog niet alle claims zijn ingediend en veel verzekeraars nog bezig zijn met de inventarisatie, zal de totale verzekerde schade uiteindelijk hoger worden. Omdat veel mensen en bedrijven niet of onvoldoende verzekerd waren, is de werkelijke stormschade vele malen hoger.
Bekend was al dat bij bedrijven, met name de boeren, in dit gebied voor vele miljoenen schade hebben geleden. Hun schade komt tot nu toe uit op 175 miljoen euro. Maar ook particulieren zijn zeker zo zwaar getroffen. De particuliere schade aan onder meer auto's, caravans en huizen bedraagt nu al 325 miljoen euro. Daarvan is 40% schade aan woningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: