44reacties

Het WWWWW-spel, vraag 72


In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


Deze vraag is ingezonden door Solveg. Haar eerste geplaatste inzending. Omdat haar inzending dus wordt gebruikt, werd zij beloond met 1 punt.

Wie is dit?
(alléén de achternaam, dus géén voornaam of eventuele tussenvoegsels, stel dat de persoon Jannes van de Wal heet, dan is het correcte antwoord dus Wal)


Tussenstand:
11 punten: Ad
07 punten: Angelique
07 punten: natasjalex
06 punten: jan willem terbeek
03 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
0
2 punten: Angie
02 punten:
Merke
01 punt:en Solveg

Het WWWWW-spel - 1e Kwartaal 2006
44 reacties
Reageer

Wesselman :D

is dat voor of in mijne tijd???? pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

frans je antwoord geldt niet moet je je smiley weghalen

swinkels

Swinkels

Brabant

Cortenbach

Knippenberg

Berlaer

Wesselman

Sorry, maar zo kom ik wel heel makkelijk aan de punten. :(

================================
We have a winner!
Om 22.26 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd Ad: 2 punten
Het juiste antwoord is dus: Wesselman
================================

Op het portret (door Jacquin) staat Carel Frederik Wesselman (1746 - 1825).
In 1781 kocht hij voor 155.000 gulden de bijna failliete heerlijkheid Helmond van Nicolaas Antoine, Graaf van Arberg. In 1783 verhuisde hij en zijn gezin naar het kasteel van Helmond. De heerlijke rechten exploiteerde hij succesvol. Dit ondanks de problemen die voortkwamen uit de Franse inmengingen, de afschaffing van de heerlijkheden en de aantasting van de heerlijke rechten.

Alweer de 2 x dat ik zo punten toe geworpen krijg. Bedankt Frans en bedankt alle anderen die het antwoord niet even checken.

nou ad.. gefeliciteerd! vind je het zo erg om punten te krijgen? als je niet wil winnen mag je altijd nog mij via de mail helpen hoor! ;) :D :P hihi!!

Ad: proficiat met de 2 punten.
Inderdaad makkelijker kun je ze niet krijgen. ;)

@Frans om 18.26:
Dit is erg sneu. Maar zoals Angie om 18.35 uur heel sportief opmerkte, zorgde die smiley sowieso voor een incorrect antwoord.
De Uitgebreide uitleg van Het WWWWW-spel is hierin erg duidelijk. Wellicht is het een pleister op de wond dat meerdere kandidaten zo'n fout in het begin van hun carrière van dit spel maakten.

@Ad, gefeliciteerd, altijd checken wat een ander zegt, wat Ad dus deed, volgende keer maak ik het moeilijker. :D

@Natasjalex
Ik kom net kijken, dacht dat het al opgelost zou zijn.
Bleek dat Frans zijn antwoord nog niet had herzien. 2 seconden googlen en de foto stond in beeld.
Ik doe er eigenlijk liever iets meer moeite voor.

Ik ben er wel van overtuigd dat Frans de volgende keer die fout niet meer maakt. Zie ook jan willem terbeek die mij ook eens 2 punten gunde.

En Frans was er zo snel bij, ligt volgens mij wel in zijn straatje :)
Met dit soort vragen zullen we het in de toekomst dus weer moeilijker krijgen.

Tja........dat overkomt me geen 2e keer. En ja Ad......voor dit soort vragen hoef ik echt niet te Googelen....en niet te checken!

@Frans: Leuk dat je ook meedoet. Al vaker vanaf de zijlijn meegekeken?

Gefeliciteerd met de twee punten, Ad.

@Frans: Als jij zegt voor deze soort vragen niet te googelen en te checken dan weet ik wel welke Frans het antwoord gegeven heeft. Dan kunnen we beter vragen gaan stellen die in de toelomst liggen. :D

Ja...al vaker meeGEKEKEN....da's de juiste uitdrukking. Zoals als eerder opgemerkt eerst meeLEZEN. Afijn,....tot de volgende!

tja ik wilde Frans de kans geven nog eens dat antwoord neer te zetten ... en toen had ik het ff te druk om eerder te checken .... wel jammer had ik zo de punten kunnen verdienen ... maar goed ... Ad proficiat met je makkelijk behaalde punten

@Peter W
En als het de Frans is die ik ken, zijn muziekvragen ook snel opgelost.

Als we alles dus moeten geloven dan is Frans na 1 fout antwoord al alleswetend in dit spel. Dat belooft wat voor de toekomst...

mogen wij ook weten welke frans dit dan is :)

@Angie: Niet Frans Bauer. ;)

@Allen
Bedankt voor de felicitatie's.

@Weblog van Helmond
Het zal steeds moeilijker worden om geschiedenisvragen te stellen die langere tijd mee gaan. In 8 minuten was het antwoord immers al gegeven.

@Angie
Bedankt voor het wachten.
Het nadeel (of voordeel) bij deze vraag was dat het antwoord met googlen zo te krijgen was, meestal is dat niet zo en dan is er een vet probleem. Ik ga er dan vanuit dat het, door iemand anders, gegeven antwoord dan ook fout is en ga naar andere antwoorden op zoek.
Kijk nog maar eens naar de vele schrijfwijzen van "kiele kiele", was ook niet het goede antwoord, maar men kon het op heel veel verschillende manieren schrijven.....

Ken jij Frans niet, Angie? Volgens mij is ie wereldberoemd in Helmond. :D :D

@Weblog van Helmond (23:18 uur)
De spelers zijn meestal niet te beroerd om iemand te helpen op het gebied van de spelregels.

wil trouwens niet zeggen dat ik niet eerst de punten in ontvangst neem en daarna pas vertel wat die spelregels dan zijn ;)

tja ik wilde deze keer :) niet zo onsportief zijn om dus hetzelfde antwoord te gaan geven .... kijk ik kon die vent op die foto niet dus het had ieder antwoord kunnen zijn .... had gelijk hetzelfde antwoord kunnen geven want ik wist dat frans zijn antwoord niet geaccepteerd werd ....

frans als jij al vaker meegelezen hebt zoals je zegt dan had je het moeten weten dat je geen smiley's achter je antwoord mocht geven ... doe je mee om de antwoorden te geven zodat de meesten dus denken dat het toch niet goed is .... of was het inderdaad een foutje van jou????

@porcupine .... nou misschien ken ik frans wel ... maar dan zou ik moeten weten welke frans he :)

@Ad en Angie:
Dat elkaar helpen op het gebied van de spelregels is inderdaad een hele mooie kwaliteit van de deelnemers. Zeker waar het gaat om de nieuwe deelnemers.

@Angie
Frans van der Zanden.

Ja, dat dacht ik al, ik heb v. Bussel wel eens over hem horen praten.

:D :D :D

Jaja, :D maar...................... :D

Ik keek om iets na zevenen naar de vraag en ik dacht in eerste instantie aan Maria van Brabant,ik zag het antwoord van Frans en wilde dat antwoord (Wesselman) doorgeven aan Natasja (om iets na zevenen !). Jammer dat ik mijn intuitie niet gevolgd heb. Ad gefeliciteerd met de punten, :D

Ad Proficiat
@J.E. Mulder, ook ik had direct het idee dat Wesselman het goede antwoord was gezien zijn smiley.
Vraag me maar niet waarom ik het antwoord dan niet gegeven heb ! ;)

@Angelique:

quote:
Vraag me maar niet waarom ik het antwoord dan niet gegeven heb !

Omdat het dan eigenlijk altijd juist de bedoeling is dat er dan juist iemand wel naar vraagt, hierbij die vraag: waarom?

@Nee weblog, ik had dat er juist bijgezet omdat ik anders direct te horen had gekregen ; Waarom heb je het antwoord niet gegeven dan !

Morgen tussen 10.00 en 12.00 uur vraag 73.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: