41reacties

Het WWWWW-spel, vraag 1


WWWWW staat voor Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom. In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Hoe werkt het? We stellen een W-vraag die iets met Helmond te maken heeft. Met het juiste antwoord verdien je 2 punten. De dag nadat het goede antwoord is gegeven, volgt de nieuwe opgave. Klik hier voor de uitgebreide uitleg van Het WWWWW-spel.


We beginnen het WWWWW-spel niet te moeilijk (denken we):Wat was de naam van deze zaak?


Tussenstand:
3 punten: J.E. Mulder
2 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)

Het WWWWW-spel - 3e Kwartaal 2005
41 reacties
Reageer

Goede vraag, die zoeken we op.

MAXIM

een ufo die eronder is geland?

zonnebankstudio?

Centro Solare

Geen idee,Ik zoek verder.

Slagerij Hagelaar (?)

Als ik me niet vergis moet dit het cafe op de hoek Binderseind/heistraat zijn. Overigens wel in betere tijden.

Naam cafe: "Café Paparazzi"

Naam cafe: "Café Paparazzi"

Als ik me niet vergis moet dit het cafe op de hoek Binderseind/heistraat zijn. Overigens wel in betere tijden.

(zo volgens de spelregels had ik het zo moeten vermelden) :)

Zou kunnen,Ad, maar daar zat vroeger een banketbakker! Dat is dan het antwoord.

Ligt er dus aan wat ze willen. Die banketbakker zou dan wel voor mijn tijd zijn :) Die had gegarandeert geen neonverlichting hangen. Als bovenstaande naam niet klopt, moet iemand mij de spelregels nog maar ff uitleggen.
Het pand staat overigens te koop voor ruim 5 ton. Mocht je interesse hebben.

We have a winner!
Om 05:48 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd Ad: 2 punten
Het juiste antwoord is dus: Café Paparazzi

Café Paparazzi zat aan het Binderseind (op de hoek met de Heistraat). Deze foto is begin 2004 gemaakt. Juni 2004 werd de zaak voor 6 maanden gesloten op last van de burgemeester na een inval van de de politie. Nu, een jaar later, is het nog steeds gesloten (gestopt naar wij begrepen).

En Ad las de spelregels erg goed. Zijn antwoord 6 minuten daarvoor was dus incorrect. Want zo streng zijn we dus inderdaad. Onduidelijke spelregels bederven vaak een groot deel van het spelplezier. Het gebruik van aanhalingstekens in zijn antwoord is niet noodzakelijk, hoewel je dat inderdaad wel zo zou kunnen lezen in diezelfde spelregels.
Onze eerste vraag plaatsten we natuurlijk zo snel mogelijk. Omdat niet iedereen in de nacht wakker is en hier komt kijken, zullen volgende vragen op vrij willekeurige momenten van de dag worden geplaatst.

Morgen vraag 2 van Het WWWWW-spel.

Zo, dan kunnen we ook weer verder. Goed dat ik op dat tijdstip zo wakker was om mijn antwoord even aan te passen.

Is de foto trouwens van Hans Verbakel? Hij kwam me zo bekend voor. :) Ik kon hem echter niet meer vinden op zijn fotosite.

@Ad: inzake die 5 ton: een 'iets' hoger bedrag dan in de RoddelRubriek werd genoemd.
Je bent niet echt een mededogeloze winnaar, hetgeen je siert natuurlijk.
DEZE ENE KEER willen we onze zeer uitgebreide bron wel prijsgeven, maar wil jij dat? Je helpt de andere spelkandidaten immers....

wel lekker met zo'n zaak die dus enkele verschillende namen heeft gehad .... :)

en volgens de spelregels kan ik ook nog 1 punt verdienen hahahahah
het antwoord is: Cafe Paparazzi
prettig weekend verder

Ik weet absoluut zeker dat er in het pand een banketbakker heeft gezeten. Vraag het aan een oudere Helmonder.

@Angie: verklaar je nader aub

Och, het blijft toch een spelletje. ;) Het blijft waarschijnlijk toch moeilijk genoeg.

Overigens heb ik nog wel een opgave:
Hoe kom ik bij de Konmar (natuurlijk in de Torenstraat) in de Kermis week. Met name op zaterdag 9 juli a.s. Natuurlijk met de auto, want ik hou wel van een uitdaging. Voor de echte uitdaging kom ik vanaf de jan van goyenlaan.
Succes.

@Ad: Zo je wilt (wij wel een fotobron minder :( ): inderdaad de fotosite van Hans Verbakel op 31 maart 2004. Voor alle duidelijkheid: dit is ook meteen de laatste keer dat we zo'n (haast onuitputtelijke) bron prijsgeven.
Iedereen mag jouw opgave natuurlijk beantwoorden, maar geen punten bij juiste beantwoording ;). Met passende foto (zie spelregels) wellicht wel 1 voor jou.

@J.E. Mulder
Hoewel ik nog niet zo'n oude Helmonder ben weet ik wel dat in dit pand vroeger inderdaad een banketbakker heeft gezeten te weten Nieuwenhuizen.
Daarna zijn er nog verschillende andere horecazaken in geweest. Sommige met een twijfelachtige reputatie. Zo weet ik dat er eind jaren 80, begin jaren 90, een cafe heeft gezeten dat ook op last van de gemeente is gesloten. Hier werd namelijk regelmatig een stevig robbertje (sorry voor mijn woordgebruik, Rob) gevochten.
In latere jaren is het pand onder het mom van een cafe ook nog gebruikt voor illegale prostitutie.

@J.E. Mulder:
We hebben even gebeld met Hans van de nabijgelegen tabakszaak Zuidende.
Hij bevestigde dat er voorheen banketbakker Van de(n) Nieuwenhuizen in zat, eerst vader, toen zoon. Wellicht geeft hij vanavond nog aanvullende informatie.

Whahahahahahahaha, dit verzin je niet he :) :o :D
Wat zou de volgorde van plaatsing hebben bepaald?

Oeps, had even niet stilgestaan bij de gevolgen van mijn vraag over de foto. Het hoeft echter geen reden te zijn om die niet meer te gebruiken. Niet iedereen weet immers hoe je er moet komen. Daarbij heeft hij meestal maar beperkte informatie bij de foto's staan, waardoor het nog steeds niet makkelijk is om vragen op te lossen.
Dus laat jullie niet uit het veld slaan en kom morgen gewoon met een nieuwe opgave. Ik zal niet meer vragen naar de bron van jullie opdracht (of deel ervan).

he sjongejonge... ik was te laat.. maar ik wist het antwoord toch niet.. dus dat scheelt weer.. :? nou het antwoord gegeven is, weet ik wel waar dit is, maar ken ik de zaak verder niet.. tja, ik ben ook geen geboren hellemonder.. :D

@Rob om 11:11
Ja dat is wel heel toevallig. Ik had nog even gewacht met mijn reactie omdat ik niet direct op de naam van de zaak kon komen. Maar het is inderdaad van den Nieuwenhuizen.
De zaak was 'wereldberoemd' in Helmond en omgeving en is denk ik begin jaren 80 gesloten

@Rob
Kun je me misschien de link van Hans Verbakel's site geven?

@ Porcupine
Dat zit er denk ik niet in. Ze hebben, toch wel met tegenzin, de naam losgelaten. Misschien met enig speurwerk kom je er toevallig bij uit. Om niet meer "schade" aan te richten dan ik al heb gedaan, zal ik in ieder geval de naam van de site niet noemen.
Veel succes verder.

Heb um al gevonden

Da's snel. Hoop dat je er nog iets aan hebt.

heee, dit is echt een leuk idee :D

@Angie:
Verschillende namen: nee hoor. Die indruk wordt wel gewekt door de discussie tussen J.E. Mulder en Ad. Zie ook de reacties van 08.11, 08.38, 11.06 en 11.06.

@Porcupine (a.k.a. Noud) om 11:45:
Je vond die fotosite zelf al, ook dat soort aspecten zijn natuurlijk onderdeel van
Het WWWWW-spel.
Ad gaf in feite al het antwoord op je vraag, maar toch 2 aanvullingen: voor het woord 'tegenzin' het woord 'grote' en alleen als de fotobron ons niet meer van pas kan komen, zullen we die bij de bekendmaking van het correcte antwoord erbij zetten.
Het is al moeilijk genoeg om toepasselijke foto's te vinden. Daarom dat we dergelijke inzendingen ook belonen met 1 punt (zie de spelregels). Had jij niet toevallig een digitale camera?

Omdat we na een kijkje in de televisiegids 'toevallig' nu al weten dat we vraag 2 van
Het WWWWW-spel rond een uur of 5 uur in de middag gaan plaatsen, melden we dit.

@rob allereerst jullie hebben in jullie uitleg staan dat de derde reactie dus ook 1 punt oplevert en ik zag maar 2 winnaars staan dus volgens die spelregels zou ik dus ook nog 1 punt krijgen toch????

ten tweede die kroeg heeft verschillende namen gehad ... nu weet ik ze niet allemaal meer maar bij mijn weten is het begonnen met het bruin cafe ... daarna happy days of zoiets ... dat bedoelde ik ermee ... zo ook nu de discussie over die banketbakker he??? :)

@Angie:
Bedoel je in dit gedeelte van die uitleg?
"Komende vrijdag beginnen we met dit spel op onze voorpagina.
Het feit dat jij hier al keek, geeft aan dat je oplettend, nieuwsgierig en onderzoekend bent en daarmee een goede spelkandidaat zou kunnen zijn.
Dat willen we alvast belonen: 3 punten voor de eerste die hieronder een reactie plaatst,
2 punten voor de tweede persoon
en de derde reactie verdient 1 punt.
De punten worden natuurlijk aan drie verschillende personen gegeven.
Deze 6 punten worden alleen toegekend tot vrijdag 1 juli 2005."

Ten tweede staat een suk hoger in diezelfde uitleg:
"Diegene die als eerste precies het juiste antwoord geeft, verdient 2 punten."
"Wil je iets extra's melden, zet dat op een volgende regel onder je antwoord."

En als laatste:
Om onze reactie van 01 juli 2005 17:00 wat uit te breiden. Dat een dergelijk ouder 'winkelpand' in de binnenstad meerdere zaken in zich gehuisvestigd zag, klopt zeker. Maar of die banketbakker bijvoorbeeld zo'n verlichting had? Wij durven de gok wel aan dat die niet zulke verlichting voerde. Deze foto is genomen op de genoemde dag. En bestaat inmiddels niet meer. Zijn er dan meerdere antwoorden mogelijk op: "Wat was de naam van deze zaak?"?

Heeft dit je vraag afdoende beantwoord?

pffff laat maar ... kheb je spelregels al een paar keer doorgekeken maar kan niet begrijpen dat het eerste antwoord van Ad niet goed was en snap dus ook niet dat ik op 1 juli na hem geen punten zou hebben dus ik zal wel blonTTTT zijn denk ik :)
maar ik kijk wel naar je vragen en zal me dan van BlonTjes antwoorden onthouden :) :P :P :P :P

... ist misschien een mogelijkheid als je de vraag ook de hele dag laat staan voordat zelf het antwoord geeft :).... hahahaha.... sorry wilde gewoon nog ff wat neerzetten ... zit je eigenlijk te stangen rob .... :( zal het niet meer doen ;)
maar ik vond dat je te snel het antwoord had gegeven en je had zelfs nog geen 3 goede antwoorden staan zeg ... maar ik zie dus dat je op vraag 3 ook al eerder het antwoord hebt gegeven dan dat je 3 winnaars zou hebben ... vind dat eigenlijk jammer ... ben eigenlijk blij dat hier niet zoveel lezers meer komen die willen liever de nieuwe vragen enzo bekijken ... dus kan ik hier gewoon lekker met je doorkwebbelen :D

@Angie:
Als je maar wel blijft meedoen aan het spel!

@Angie:
En geloof me, ook dit wordt gelezen door anderen. Omdat iedereen overal zoekt naar aanwijzingen.

shitttt ben ik echt blonT :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: