43reacties

Het WWWWW-spel, vraag 14


In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Denk eraan dat de uitgebreide uitleg op 23 juli is aangepast.


Vandaag won hij een ronde in Frankrijk. Vorig jaar won hij afgetekend het (door kenners zo geroemde) rondje om de kerk van Stiphout, ietsjes belangrijker natuurlijk:Wie wint dinsdag de 26e editie van de Bavaria Profronde van Stiphout?

(ALLEEN de achternaam,stel dat hij Bart van den Reipel heet,
dan is het correcte antwoord Reipel)


Tussenstand:
20 punten: Peter W
13 punten: Ad
07 punten: J.E. Mulder
06 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
02 punten: Angie
01 punt:en Lies

Het WWWWW-spel - 3e Kwartaal 2005
43 reacties
Reageer

Rasmussen

Boogerd

Zo alvast een schot voor de boeg. Ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat 'ie gaat winnen. Als 'ie tenminste dinsdagavond start :)

Basso

Weening

Dekker

Tips van Klaartje Koomen!

Knaven

Lombardi

Bos

Tankink

J.E. Mulder:
Boogerd staat, op dit moment, niet op de startlijst!

Posthuma

Volgens de deelnemerslijst van de Profronde heet hij Postuma maar er moet toch echt een h tussen.
Voor de zekerheid (je weet maar nooit wat ze goed keuren bij het weblog van Helmond) nu ook de naam waarmee hij op de deelnemerslijst staat.

Postuma

Mutsaars

ik zal ook eens een gokje wagen

uitslag ronde van Boxmeer

Boogerd
Basso
Weening

Hoop dat de laatste twee een beetje moe zijn morgen :P

Veneberg

@Peter W: Misschien heeft de Bierbrouwer Boogerd alsnog een mooi startgeld aangeboden!

Ik heb ondertussen de startlijst bekeken,een andere favoriet is hierboven reeds vermeld,ik houd het maar op Boogerd,in de hoop dat hij alsnog start.

Ik heb vanmorgen Basso gesproken en deze zegt nog steeds in vorm te zijn en hij ziet het vanavond wel zitten.
Uitgelegd, zo goed en zo kwaad als het ging, dat ik, nog,
bovenaan sta in de WWWWW-quiz (mijn Italiaans is niet om over naar huis te schrijven, naar huis dat gaat nog wel maar naar Italie wordt het stukken moeilijker)
en hij beloofde extra zijn best te doen voor mij.
Ik heb hem nog een gouden tip gegeven voor vanavond om pas na de finish Bavaria te drinken. Bij mij zakt het altijd in mijn benen en bij het naar huis gaan met de fiets ben ik altijd veel langzamer, als ik Bavaria gehad heb, als bij het ergens naar toe gaan waar ze Bavaria hebben.
Scheelt minstens de helft! :P

Nog een paar uur en dan weten we wie gewonnen heeft. Ik zit er te ver vandaan, om ook maar een glimp mee te krijgen. Iemand van de deelnemers nog van plan om te gaan? Mocht er een verrassing uitkomen, dan kan je snel nog even vragen of je bij iemand mag internetten, zodat je de juiste naam nog kunt doorgeven. Anders gewoon veel plezier bij de wedstrijd, hoewel ik uit ervaring weet dat je maar weinig ziet van de wedstrijd.
De laatste keer dat ik er was (in 2003) was ik overigens wel speciale gast van het toen geopende Karwei. Via de prijsvraag een kaartje gewonnen dat toegang gaf tot de "vice-VIP" ruimte.De echte VIP ruimte stond iets verder op :)
Was wel leuk, maar bitter weinig van de koers gezien.

Alweer Peter W die zich winnaar mag noemen :(

Rasmussen zat er wel dichtbij, maar helaas niet goed genoeg.

Alvast gefeliciteerd Peter W. De groeten aan Klaartje Koomen :D

===========================================
We have a winner!
Op 24 juli 2005 om 19:34 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd Peter W: 2 punten
Het juiste antwoord is dus: Basso
===========================================

Ad: wat alweer Peter W.? De laatste 5 punten waren voor jou. Verder ben ik met mijn maatje al 3 jaar vaste medewerker van de profronde van Stiphout. Ook ik zie bijna nooit iets van het hele gebeuren. Maar mijn tip aan Basso is niet voor niets geweest. Ik mail een foto als bewijs naar de spelleiding dat ik vanavond in Stiphout was. Ook via dit medium dank aan Klaartje Koomen die als eerste met deze naam kwam.

@Peter W,

Klopt, maar de goede antwoorden komen toch steeds weer van jou :)

Overigens had ik niet ergens gelezen dat medewerkers van de profronde en hun gezinsleden uitgesloten waren van deelname ;)

Basso

Peter W was natuurlijk slim en taktisch bezig door die Basso aan te spreken. En kom nu niet aan dat dat onzin is of niet werkt. De 2 punten spreken voor zich natuurlijk!
Opvallend dat andere quizkandidaten hun mannen niet aanspraken. Dan had je tenminste nog wat strijd gekregen daar in Stiphout.

De toegezegde foto van Peter W is aangekomen. En als die maat erbij was toen hij Basso aansprak, dan begrijpen we zijn overwinning helemaal!

Vrijwilligers hebben wij hoog zitten, dus die worden nooit uitgesloten! Wel hebben we overwogen de profs zelf van deze vraag uit te sluiten. Tot we realiseerden dat dit een andere sport is en Helmond niet in Duitsland ligt.

Tja, er zijn ook nog mensen die (echt) moeten werken. Maar goed. Als ik de berichten mag geloven,dan was er toch wel enige strijd daar in Stiphout. Ik heb gewoon de fout gemaakt om in het begin maar 1 naam te noemen. Had ik er ook gelijk 3 genoemd, dan was de buit waarschijnlijk voor mij. Maar niet te min, hoewel het steeds moeilijk wordt, zet ik de achtervolging gewoon door. Er zal toch een moment komen dat Peter W wat steekjes laat vallen. 8)

Ad, 3 namen noemen maximaal per etmaal staat in het reglement. Door mijn werk (niet het echte) in Stiphout kon ik helaas gisteravond hier geen 3 namen meer aan toevoegen. Dit hoefde ook niet want ik was net als Basso er van overtuigd dat hij winnaar zou worden. Zie ook 26 juli 11.37 uur. De opmerkingen over IP-ban en uitsluitingen en steekjes laten vallen maken mij steeds nog fanatieker en ik heb nu zelfs mijn encyclopedy naar de stal verhuisd om op alles voorbereid te zijn.
Had gisteravond overigens nog wel een interessant gesprek in Stiphout met een van de medewerkers van het beveiligingsbedrijf (HSG) wat daar actief is, en ook tot de sponsors behoort, wat betreft het eventueel werken bij hun samen met mijn maat. Maar ik weet niet of ik dit soort werk ook tot "het echte" werk mag rekenen? Maar Ad toch hartelijk bedankt voor de felicitatie en laat ze maar komen met de volgende vraag, ik ben er weer helemaal klaar voor (denk en hoop ik).

@ Peter W
Natuurlijk heb je alles via de regels gespeeld. Ik had ook niet anders van je verwacht :P

Maar ik blijf toch maar proberen om je het zo moeilijk mogelijk te maken. Dat vind je volgens mij ook niet heel erg, want je schrijft zelf dat het je extra motiveert. Ik neem ook aan dat ze hier (weblog van Helmond) ook wel van gemotiveerde mensen houden. Het nadeel kan overigens wel zijn dat ze zo meteen maar 2 gemotiveerde mensen overhouden en dat de rest afhaakt :( Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Morgen vraag 15.

Zo, morgen alweer een volgende vraag. Ben benieuwd.
Mogen wij trouwens ook zo'n vraag indienen, die in de toekomst is gericht, of is dat voorbehouden aan de spelleiding? Ik heb er dan misschien wel eentje ;)

Een foto van buiten maken en dan de vraag stellen wat is de temperatuur om 15.00 uur op zondag 31 juli 2005.
Deze vraag morgen erop gooien en de bonuspunten stromen waarschijnlijk binnen. :D

Moet wat doen om Peter W bij te halen :o

Ik hoop dat vraag 15 niet gaat over punnikken,kantklossen, haken, breien en dergelijke. Daar heb ik niet veel verstand van. Ik schat zo in dat dit meer in het straatje van Ad ligt, maar hij krijgt ze zeker niet voor niets de 2 punten. Ik heb namelijk alweer een nieuwe hulplijn in gedachten en deze keer geen familie van Klaartje Koomen maar van .............. ?
En (Ad) volgens het (aangepaste) reglement zijn alle hulplijnen legaal en toegestaan en heb ik nergens iets gelezen over uitsluitingen.

Klopt Peter W. Volgens mij kan je bijna niet uitgesloten worden :)
Maar waarom denk je dat ik meer van punnikken, kantklossen en al die andere handwerkzaken verstand heb?

De wielrenvragen hebben we inmiddels wel gehad, dus de familie Koomen kan weer "op stal" :D
In het reglement staat trouwens ook dat je anderen op het verkeerde spoor mag zetten (hoewel dat eigenlijk geldt bij een "eigen" vraag, maar ik denk dat het zo ook wel mag). Dus misschien weet je WEL heel veel van eerder genoemde handwerkzaken af, maar doe je je dommer voor dan je bent. Ik (en ik niet alleen) weet natuurlijk al lang hoe gewiekst je bent. :)
Ik vind de overige maar verdacht stil, waar zijn J.E Mulder (wel op het log van H.V. actief!) en Porcupine toch zoal de hele dag.

@Ad:
Wellicht bereiden die zich voor op de vraag van morgen.

Ik heb de vreemde gewoonte om me voor te bereiden op dingen die ik kan verwachten. Bij jullie is het eigenlijk onmogelijk om vooraf voor te bereiden, omdat de alleen weet dat de vraag ergens verband moet houden met Helmond. Wat vervolgens dat verband is blijft tot het stellen van de vraag onduidelijk. Of je moet alles over Helmond gaan opzoeken, bekijken, lezen, proeven en weet ik nog niet wat nog meer, maar dat is zo'n algemene voorbereiding dat je van voorbereiden volgens mij niet kunt spreken 8)

@Ad:
Wat denk je dat Peter W de hele dag in die stal doet dan?

Bij Klaartje zitten :D

Ad:
Ik dacht laat me nou eerst even een discussie op gang brengen. Zoals altijd, behalve bij musicalbezoeken en uiteten, zit jij er kort bovenop. Dus ik dacht ik zal Ad even aanspreken. Waarom doe ik dit? Nu zijn er weer verschillende berichtjes gevolgd na het kleine berichtje van 1 regeltje: morgen vraag 15. Dit geeft mij weer enige voorsprong op sommigen die nu nog met andere dingen bezig zijn. Noem het maar gewiekst of tactiek maar je moet toch iets doen om bovenaan te kunnen blijven staan. Verder heb ik nog zo een gelijke vraag als jij over temperatuur die ik overweeg om in te sturen.
Het is vandaag precies 0 graden. Morgen is het 2 maal zo koud. Hoeveel graden is het morgen? Doe ik er wel een foto van een thermometer bij.
Alleen heb ik gelezen dat je zelf ook de oplossing mee moet opsturen en daar zit nou net het manko: de oplossing weet ik deze keer zelf ook niet!

Overigens voor alle duidelijkheid: ik zit niet de hele dag in de stal. Ik kom er ook zo nu en dan even uit om te luchten en andere dingen te doen zoals toiletbezoek en eten.

Lijkt wel op geïsoleerde opsluiting (dan wel met PC en een beetje contact met de buitenwereld). Wat heb je toch fout gedaan.

Je weet alle aandacht is op de leider gericht, iedereen zal proberen die neer te halen, waardoor de nr. 2 misschien toch nog zijn kans schoon ziet. Maar misschien dat ook hier geldt als twee vechten om een been........

Nou ik zie het wel weer. Ik ga me zo meteen ook voorbereiden en zie dan wel of ik op tijd ben voor de vraag. Ik zit wel veel achter de PC, maar soms ben ik dan toch nog te laat :(

Ik heb gelezen dat porcupine (stekelvarken) vrijgezel is en liefhebber van stappen dus........
Jan E Mulder verdenk ik er van dat hij werkt aan een nieuw gedicht of hij is op bezoek bij de directeur van een groot huis hier in Helmond
Misschien de reden hier van deze stilte?

@PeterW: Ik werk voortdurend aan gedichten en verhalen,omdat ik het voornemen heb om een tweede bundel uit te gaan brengen. En dat slokt veel tijd op. Tussendoor bezoek ik de weblog van Hans V.en ook die van Hellemond. Ik weet nu dat de nieuwe vraag er vandaag aankomt. Ik was al een keer te laat met het antwoord Vlisco,dat antwoord wist ik meteen,zonder opzoeken.Vraag 12 kwam ik niet uit en zoals jij weet gokte ik bij vraag 14 op Boogerd die niet meedeed.Ook ik probeer een volgende keer 3 antwoorden te geven.omdat dat de kansen kan vergroten. Je hebt een te grote voorsprong op de rest van het deelnemersveld, dat zij je gegunt, maar de anderen willen ook wel eens een keertje winnen. Je zou kunnen overwegen eens een paar keren over te slaan of doelbewust een verkeerd antwoord in te sturen!Ik poog attent te blijven en wacht op vraag 15...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: