50reacties

Het WWWWW-spel, vraag 4


In dit spel wordt je kennis over Helmond getest.Hoe werkt het? Heel eenvoudig eigenlijk. Bij de eerste 3 vragen staat de verkorte uitleg. Klik hier voor de uitgebreide uitleg met alle spelregels en extra’s die Het WWWWW-spel te bieden heeft.


Na een tweedaagse hopelijk een 1daagse.

Wie is dit?
(voorletters, eventuele tussenvoegsels en achternaam)


Tussenstand:
5 punten: Peter W
4 punten: J.E. Mulder
3 punten: Ad
3 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)

N.B. Voor het natafelen bij vraag 3 zijn onaangekondigde bonuspunten toegekend.

Het WWWWW-spel - 3e Kwartaal 2005
50 reacties
Reageer

A.J.G. (Ton) Sauve

A.J.G. Sauvé

tja

@J.E. Mulder

Ik denk dat jouw inzending niet goed is, omdat je te veel hebt neer gezet. Daarbij moet een streepje op de e.
Ben benieuwd wat de wedstrijdleiding hiervan zegt. Laat ze maar weer even zweten :)

De opdracht was te gemakkelijk. :(

De meeste mensen zijn er nog niet eens, dus gooi er nog maar een andere vraag tegenaan. Houden we dit op een bonusvraagje.

Dat weet ik,maar ik krijd de accent ecu niet op mijn computer!Trouwens als je kijkt op de website van het CDA dan staat daar Sauve.

Ik heb de gemeentepagina gebruikt......
é is alt139.

Maar laten we even wachten wat Rob er van gaat zeggen.

Ik heb ook de gemeente-pagina gebruikt,maar omdat ik zag dat de bewuste heer goed in het pak zit,moest het wel iemand van de politiek zijn,later ben ik op de site van het CDA belandt.

@J.E. Mulder en Ad:
Eerlijk? Rechvaardig? Begripvol? Streng? Wat is nu wijsheid??? Tja...
@J.E. Mulder: welke CDA website. Kun je ook het gedeelte even kopieren en plakken?

@J.E. Mulder

Dat je dan meteen bij het CDA uitkomt :)

Is hij wel bekend bij jou? Je had immers maar 13 minuten nodig om de juiste naam te vinden. Ik had nog 18 minuten nodig om de naam op te zoeken en wist eigenlijk al wie het was. Alleen de voorletters wist ik niet.

@Ad:
Eerlijk? Rechvaardig? Begripvol? Streng? Wat is nu wijsheid???
(J.E. Mulder is de site aan het zoeken waarschijnlijk.)

@ Rob.

Streng en rechtvaardig.
Als J.E. Mulder het goed vind geef je hem maximaal 1 punt. Hij had de goede naam (weliswaar zonder streepje op de e), maar ook de voornaam erbij die niet gevraagd werd.
Ik wilde eigenlijk niet mee doen, omdat Sauvé min of meer een collega is.......

Ik ben er wel voor om een nieuwe opdracht erop te gooien, maar dat is natuurlijk aan jou om te beslissen.

De CDA site is http://www.cdahelmond.nl

@ J.E. Mulder: het is trouwens alt130

De man is mij totaal onbekend.Ik kom de man heel toevallig op het spoor!Ik vind dat ik de volle punten verdien.We gaan toch niet zitten te muggenziften.Al degenen die de juiste naam hebben,verdienen de volle twee punten.

We zijn maar met zijn tweeën. De rest is waarschijnlijk nog niet eens op de hoogte van de vraag. Die komen vanavond erbij en zien dat de vraag al opgelost is. Jammer. Ik heb er overigens geen problemen mee dat je de punten krijgt, hoor. Het kan wel gevolgen hebben voor het vervolg van het spel, qua antwoorden dan. Kijk maar even bij de vorige vragen.

Het leuke van het spel is natuurlijk dat je niet precies weet wanneer de volgende vraag komt, maar als het antwoord zo snel komt, dan verdienen we toch een andere opdracht.

Morgen is er toch weer een dag.Ik vind het niet nodig om een andere vraag te beantwoorden.

Je hoeft hem ook niet te beantwoorden :P

Maar nu hebben wij er nog geen half uurtje plezier aan gehad.
De leiding wel, want die zitten nou even met de handen in het haar :D Hoe zullen ze dit gaan oplossen.

Maar natuurlijk moet je het niet belangrijker maken dan het is......als het niet anders is wachten we met z'n allen wel op de vraag van morgen.
Voor het aantal pageviews is het overigens wel interessant om dan iets anders te doen. Het wordt anders niet druk vandaag. :(

@Ad:
Een nieuwe vraag is niet mogelijk om een aantal redenen. Maar ook niet nodig. Als we enkel moeilijke vragen zouden stellen, zouden velen niet mee willen doen. Het gaat wat ons betreft om de juiste mix van moeilijke en makkelijke vragen, van geluk en kennis, etcetera. Want geloof ons, je kunt zo'n spel zo moeilijk maken als je wilt.

@J.E. Mulder:
Op de CDAsite die Ad noemde staat bij het voorstellen: "A.J.G. (Ton) Sauvé | Raadslid". Daar hadden we vooraf ook gekeken namelijk.

Klopt, de vragen 2 en 3 waren al niet de gemakkelijkste, tenminste voor mij.
Aan jullie de keus wat er gaat gebeuren.

@Ad:
Morgen een volgende vraag gewoon.

@J.E. Mulder en Ad:
Gegeven jullie reacties, zal de quizmaster (met ingeschakelde hulp) aan het begin van de avond het Salomonsoordeel vellen. Prettiger is het als jullie onderling zouden bepalen wat er met de 2 te winnen punten zou moet gebeuren...

Rob: Om het af te sluiten: Bezoek de site helmond.nl ,dan klikken op Gemeente Helmond Centraal.Klik naar Wethouder van Heugten.Bestuur en politiek,daar wordt verwezen naar CDA_Helmond, dan komt foto van de CDA-fractie en zie :er staat A.J.G.Sauve!!!

Oke.

Het beste is ieder een punt.

Hebben ze een makkelijke vraag, is het voor de wedstrijdleiding toch nog moeilijk :D
Dit hadden jullie natuurlijk niet gedacht....

@Ad:
Dat is scherp gezegd ja.
Wat is je mening over het voorstel van J.E. Mulder?

Even van het mailformulier gebruik gemaakt. Kan vanaf deze PC anders geen mailtjes versturen. Het blijft behelpen.
Ben zo meteen weg, maar kijk straks wel wat er allemaal besloten is. ;)

@Ad:
Tot nu toe kwam het Mailformulier niet aan. Wellicht 1 lettertje vergeten in het e-mailadres? Een lettertje vergeten doet dan wel eens. We zullen het nooit te weten komen.

Inmiddels een gewone e-mail gestuurd, dus zal nou wel aankomen. Als het vorige niet is aangekomen zit er iets fout met het mailformulier bovenin jullie site. Hierbij zou het bericht automatisch goed moeten aankomen.

En weer was ik te laat. Maar ja, ik kende hem toch niet

jeetje zeg... ik ben voor geen enkele vraag op tijd... en dat buiten het feit dat ik er geen een weet.. ach, puzzelen is niet mijn sterkste kant(op legpuzzels na). :?

gaat het een beetje met jullie???

@Ad:
Je mailtje is ontvangen en beantwoord.
Het Mailformulier is een verplicht onderdeel van web-log.nl.
Wij (maar ook anderen) ondervinden er erg vaak problemen mee. Zie bijvoorbeeld het
log "Scheepsrecht in Helmond (Sport)?"
Daarom hebben we ons e-mailadres er onder geplaatst.

Jammer, vandaag niet in de prijzen. Ik heb niet kunnen meedoen. Had helaas andere verplichtingen. Jullie zullen het wel niet willen geloven maar ik ben met mijn vrouw op bezoek geweest bij Klaartje Koomen. Ik ben weer veel wijzer geworden over het fietsen. Dus quizmaster graag nog een vraag hier over.

@Peter W.
Je hebt wel humor en dat waardeert de quizmaster natuurlijk. Alles goed met Klaartje? Zij heeft natuurlijk verhalen te over. Wellicht wil je er 1 of meerderen met ons delen bij het betreffende log.

@Rob
Het probleem is dat ik op mijn werk geen e-mail kon versturen, dus het reactieformulier heb gebruikt. Wist niet dat er zo veel problemen mee waren, vandaar.

@Peter W
Waarom zouden wij jou niet geloven. Een beetje vertrouwen in onze medespeler moet er toch wel zijn.

;)

===================================================
We have 2 winners!
Gefeliciteerd J.E. Mulder en Ad : ieder 1 punt
Omdat beide deelnemers een puntendeling wensen, mengt de quizmaster zich niet in de kwestie. Een Salomonsoordeel was dus niet nodig. Of de quizmaster zo'n oordeel kan vellen? Hopelijk wordt het nooit getest.
===================================================

Sinds 2002 is hij lid van de gemeenteraad van Helmond. Werkzaam als ambtenaar en nevenfuncties als voorzitter Scouting Regio Helmond, bestuurslid Stichting Tienerhuis, Skatepark Helmond en Lid Stichting Wijkbelang Rijpelberg. Een erg actieve man dus.

Waarom we hoopten (en ook dachten) dat het een 1-daagse zou worden?
Omdat iemand die ruim 2 duizend Helmonders vertegenwoordigd, moet (hoort beter gezegd) toch bekend zijn bij het electoraat dat hij of zij vertegenwoordigd.
Raadslieden zijn toch bekender dan ze zelf denken.
En wellicht leest ook dit raadslid hier wat de Helmonder weet (en vindt).

Onlangs is een onderzoek verschenen naar de bekendheid van de gemeenteraadsleden. van de 3224 mensen die de enquete terug hadden gestuurd wist 2% wie hij was. Overigens kwamen de andere raadsleden er niet heel veel beter vanaf, op een enkeling na.

Ben benieuwd wat de nieuwd opdracht gaat worden. 8)

@Ad om 11.06 en alle anderen die dit lezen:
Vraag 5 verschijnt tussen 5 en 6.

Dus voor diegene die gisteren te laat waren (of gewoon niet in de gelegenheid) jullie hebben straks weer een kans. Ik hoop dat de anderen dit inderdaad op tijd zien, want met wat meer mensen is het toch leuker spelen, ondanks dat de kans om te winnen dan kleiner wordt.

Rob: waarom voortaan niet elke dag tussen 17.00-en 18.00 uur de nieuwe Quiz-vraag? Er zijn nog wel mensen die een volledige dagtaak hebben en op de dag niet in de gelegenheid zijn de vraag te bekijken.

@Ad:
Er zijn er veel meer (dan 4) die meespelen hoor, maar hun deelname werd nog niet in punten omgezet. Hun naam komt dus (nog) niet in een tussenstand voor.
We willen de 4 koplopers inderdaad het vuur aan de schenen leggen door DIT KEER de tijd van publiceren te melden. En wie hier niet kijkt, tja... Wie zijn huiswerk niet doet, heeft ook hier natuurlijk minder kans op punten. 'Mar das logies'. (Dank aan Johan)

@Rob,

Ik had ook wel begrepen dat er meer mensen dan 4 mee doen.
Omdat de meesten te laat waren en waarschijnlijk alleen ik en J.E. Mulder die vraag op tijd hadden gezien was er maar weinig te doen. Kijk maar Porcupine was, buiten ons, om 16.55 uur de eerste die reageerde. Ik heb liever wat meer strijd.

In tegenstelling tot J.E. Mulder vind ik het wel een goed idee om de vraag op verschillende tijdstippen erin te gooien. Is voor jullie ook leuker, want dan wordt de site meer bezocht.

@J.E. Mulder en Ad:
Op zich een hele logische vraag van J.E. Mulder. Maar voor hen die tussen 5 en 6 moeten werken of kinderen moeten voeden of hun dagelijks ritje naar huis hebben, spreiden we heel bewust de tijden van publicatie over het hele etmaal. En ook wij zouden meer strijders met punten willen, maar tegen de 4 zeggen, jullie mogen niet meedoen aan deze vraag is ook geen optie natuurlijk. En vragen naar het aantal klinkers in postcodegebied 5704 levert veel competitie op, maar ook dat is niet de weg.
Onze oorspronkelijke gedachte was: als je het spel op veel verschillende tijdstippen start, is de geluksfactor aanwezig voor diegenen die het eerst kijken. Een bijkomend voordeel is dat we flexibeler zijn, want er vallen ook wel eens vragen uit door omstandigheden. Goede ideeën hierover zijn meer dan welkom. Na vraag 12 is er zelfs een evaluatie van enkele dagen (zonder vragen dus) ingebouwd om op- en aanmerkingen van deelnemers aan te horen en eventueel te verwerken. Dit zal dan onder de uitgebreide uitleg gebeuren. Wellicht is het een idee om daar 'gewoon' alvast te gaan starten? Want om onder vraag 4 deze discussie te voeren... Dan zijn goede suggesties ook gegroepeerd.

Het aantal klinkers in postcodegebied 5704. Da's een goeie vraag, maar ik weet zeker dat jullie dat antwoord ook niet hebben :)

Ik heb alvast een voorzetje gemaakt voor de evaluatie. Kijk maar onder uitleg, dan kom je het wel tegen.

Wellicht express ondergesneeuwd hierboven, daarom nogmaals:

Vraag 5 verschijnt tussen 5 en 6.

Koninklijke onderscheiding voor Ton Sauvé
Ton Sauvé is vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma.
Ton zet zich al jarenlang met veel daadkracht en energie voor onze maatschappij in, met name voor de jeugd. Vanaf 1995 is hij als vrijwilliger actief binnen Scouting Nederland. Hij begon als leider van een welpengroep in de Rijpelberg, maar werd al gauw ook actief als bestuurder en voorzitter. Dat deed hij eerst op groepsniveau, maar later ook op regionaal en provinciaal niveau. Op dit moment is hij ook nog coach bij de scouting op landelijk niveau.
Verder stond hij aan de wieg van het Skatepark Helmond en de Stichting Tienerhuis waarmee hij jongeren een eigen plek gaf en hen wist te motiveren om zich in te zetten voor vrijwilligerswerk. Hij zette zich in de afgelopen 20 jaar in voor de Stichting Tienerhuis als voorzitter, beheerder, klusser en organisator van activiteiten.
In de periode 2002-2006 was Ton Sauvé raadslid voor de gemeente Helmond, waar hij lid was van diverse commissies. In die periode was hij onderwerp van de bovenstaande quizvraag.

Ton proficiat en ik wens je sterkte toe met dat wat je overkomen is. Vrijwilliger in hart en nieren ????☺️

Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: