85reacties

Het WWWWW-spel, vraag 5


In dit spel wordt je kennis over Helmond getest.Hoe werkt het? Heel eenvoudig eigenlijk. Bij de eerste 3 vragen staat de verkorte uitleg. Klik hier voor de uitgebreide uitleg met alle spelregels en extra’s die Het WWWWW-spel te bieden heeft.


Vandaag geen foto omdat hij al sinds onze eerste week content en oplettend toekijkt op wat er zoal over zijn Hellemond wordt geschreven. Zijn gewicht in goud waard dus, maar…


Wat kost hij in de winkel?

(ALLEEN de geprinte prijs op de prijssticker deze week in voornoemd verkooppunt [die de letter J in de postcode heeft] in de eerste regel met als notatie: cijfer(s) komma cijfers zonder enig ander teken wordt goedgerekend, 123,45 zou bijvoorbeeld het correcte antwoord kúnnen zijn. Wat je daaronder zet, heeft GEEN invloed op de correctheid van je antwoord.)

Zend je antwoord in: er zijn bij vraag 5, aangekondigde bonuspunten te verdienen. De winnaar wordt niet voor 18.18 bekend gemaakt.


Tussenstand:
5 punten: Peter W
5 punten: J.E. Mulder
4 punten: Ad
3 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)

Het WWWWW-spel - 3e Kwartaal 2005
85 reacties
Reageer

17,00

7,99 ;) ;)

5,55

Dit is bijna net zo erg als klinkers tellen :(

Ik kan mij herinneren dat het een klein menneke was. ;)

17,25

Ik ben aan het twijfelen geraakt.
Navraag bij de zaak levert de prijs van 17,00 op.
Enige tijd terug dit nog aan iemand kado gedaan, de kassabon bewaardt, en daar staat 17,25 op.
Nu er vandaag meerdere keren mag worden deelgenomen neem ik het zekere voor het onzekere en mail ik nog maar de 2e prijs met de hoop dat 1 van de 2 dan goed is.

17,50

Bij jullie kijk en luistercijfers, bijgewerkt tot 2 juli, lees ik dat er 938 reacties zijn geweest. Als ik het goed heb zijn jullie de 1000 dan ruimschoots gepasseerd. Mag ik jullie hiermee dan feliciteren (slijm slijm) en was ik nou net niet toevallig met de 1000e reactie die goed zou zijn voor de nodige bonuspunten? Afijn ik hoor of zie het nog wel. Nu op naar de 2000.

17,05

18.18

Nee Peter, ik trap niet meer in je trukjes.

17,10

17,15

17,20

Peter W, : Als het enige tijd geleden was, was dat dan nog in guldens?

17,05

17,30

17,35

17,40

17,45

17,25

voor de zekerheid ook maar dan, hij staat immers wel boven aan :?

17,00

Het antwoord is dus (waarschijnlijk) toch al gegeven, of je moet het toch ergens anders gehaald hebben met in de postcode een J.
Peter W klasse (denk ik) :P

Och wat zullen ze het druk hebben met al die telefoontjes richting de winkel om na vraag te doen :o

17,00
:D

Lies: welk trukjes ben jij ingetrapt?
Ad: volgens mij is het slechts op een plaats te koop.
J.E. Mulder: nee dit was al in euro's al staat er ook nog de prijs in guldens bij en die was 38,01.
Ik heb er ook al weggeven die ik wel in guldens heb betaald.
Ik wil hier nou niet de schijn wekken dat ik heel veel weggeef maar dit als kado brengt meesta toch wel een glimlach teweeg.

zie mijn antwoord 5 minuten voor de jouwe :? :( :?

Lies,
Het trukje ontgaat me nog steeds.
Overigens een trukje uithalen met een dame zou ik al helemaal niet durven doen.

Als het echt maar op een adres te koop is, dan is het niet zo moeilijk als het lijkt. Ik dacht dat ze op meerdere plaatsen te koop waren.

@Peter W om 17:45:
Dank voor je felicitatie.
Een goede observatie, maar helaas niet goed voor de aangekondigde bonuspunten.
Het zijn overigens niet alleen onze kijk- en luistercijfers maar net zo goed natuurlijk die van elke schrijvende bezoeker.
Van dat totaal aantal reacties gaan we die van dit spel er wel afhouden trouwens.
Dat geeft een beter beeld.

Een reactie van de wedstrijdleiding, zonder dat de winnaar bekend is gemaakt. Zouden ze dan toch een andere prijs hebben :?

Ad
Klasse? en jij verkeerd gedacht. Ik denk het niet?
En ik hoop het niet en ik weet het, nog, niet.
Spannend he. Ik dreig hier thuis ruzie te krijgen omdat ik nog steeds niet aan de afwas begonnen ben.
Ook de hond begint al ongeduldig te worden en wacht op zijn avonduitlaatwandeling.
Maar ik blijf toch nog even online.

"Vraag niet hoe het kan, profiteer er van."
En bonuspunten zijn rare jongens.
Komen er toch nog meer mensen.

Nou, hoewel ik toch ook even navraag heb gedaan ben ik nou toch niet zo zeker meer van de zaak. Zal ik toch ook nog even een ander getal roepen :o

16,99

Dat is tegenwoordig toch ook 17 euro, bij het afrekenen ;)

625 gram

Zijn gewicht in goud (bonuspunten) waard.

625 bonuspunten :?
Hoe moet je dat dan nog inhalen, als je met een goed antwoord maar 2 punten kunt verdienen.

Jaren lang meedoen.

Ad
Dit was maar een trukje speciaal voor Lies.
Of nee dit was geen trukje maar een geintje.
Moet toch kunnen of niet.

Jammer maar ik moet er even tussenuit.
Ze dreigen het afwaswater over mijn computer te komen gooien en ook de hond staat al naast me met zijn riem in zijn bek. maar ik zal proberen heel vlug te doen. (met de kans dat ik de hele afwas weer opnieuw moet doen)

57,04

"Zend je antwoord in: er zijn bij vraag 5, aangekondigde bonuspunten te verdienen."
Over ongeveer een uur maken we de winnaar bekend.

Hoi allemaal, ik ben er weer.
Een bord kapot laten vallen bij het afwassen )gaat van mijn zondagsgeld af) en kletsnat geworden met de hond uitlaten. Ik hoop hiermee mijn portie pech voor vandaag gehad te hebben. Wat is het toch opmerkelijk rustig op dit log. Allemaal in spannende afwachting van?

================================
We have a winner!
Om 17:24 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd Peter W: 2 punten
Het juiste antwoord is dus: 17,00
================================

Zij die vóór deze bekendmaking van de dagwinnaar óók het juiste antwoord gaven, ontvangen ieder 1 aangekondigd bonuspunt. Omdat we graag nauwkeurig zijn in het geven van deze namen, zullen deze morgenavond in de tussenstand onder vraag 6 verwerkt zijn. Makkelijker qua aankondiging, vraag, hints en scoringsmogelijkheid zullen we het niet meer maken.

Deze vraag werd geboren naar aanleiding van 'n niet-Helmondse Brabander die alle beeldjes van de contente mens spaarde en ons daarover mailde. Hij wilde weten of het nog te koop was. Zelf dachten we dat het enkel digitaal bestond. Maar nee hoor, onze eigen VVV op de Markt (postcode 5701 RJ) had er 2 staan voor 17,00 euro per stuk.

Goede tijden slechte tijden.
Het geluk keert net op tijd terug. Opnieuw in de gele trui.
Overigens is het beeldje is niet van de contente mens maar heeft het de naam van " D'n Hellemonder" en als je het koopt krijg je er zelfs een echtheids-certificaat bij. Overigens is dit een van de weinige dingen die de laatste jaren goedkoper zijn geworden, als is het maar 25 cent.
Want ik heb nog echt een kassabon van 25-09-2002.

@Peter W:
Een virtuele gele trui dan he: de tussenstand is nog niet opgemaakt.
We weten van dat formulier ja, weer een vraag naar de knoppen omdat ook Helmonders het blijken te kopen dus. :? Bij baseball gebruiken ze wel eens een term. Hoe was die ook al weer? Komen we morgen waarschijnlijk wel weer op.

ze zullen ze wel kwijt moeten denk ik :)

oepsss sorry hellemonder

@Angie:
Net te laat voor een makkelijk bonuspunt, jammer.

Ja foutje inderdaad virtueel want ik ben ook nog niet naar de dopingcontrole geweest.
Ik zal hier even vertellen hoe ik achter de juiste prijs ben gekomen maar dit zullen jullie toch wel niet geloven.
Op het dak van de Ameideflat staat een webcam die je zelf kunt bedienen. Ik wist dat op de hoek van de markt bij de VVV het beeldje verkocht werd. Dus ik aan het manouvreren met die webcam. De beeldjes lagen precies nog op dezelfde plaats als bijna 3 jaar geleden. De webcan scherp ingesteld en, met veel moeite, kon ik zo het prijskaartje lezen.
Bij het scherpstellen kwam ik toevallig ook even achter de toonbank terecht waar een juffrouw gebukt stond en zag ik het verkeerde prijskaartje.
Maar de techniek staat voor niets zo zie je maar weer. Ik denk dat als de politie meeleest bepaalde gedeeltes van het camerabereik wel zwart worden gemaakt zoals op het Havenplein ook het geval is om ongewenste inkijk voortaan te voorkomen.

@Peter W
HAHAHA, waar precies dan lagen die beeldjes vandaag? HAHAHA!!

@Peter W:
Bij 2 van ons werkt die cam trouwens niet, dus daarom hebben we hem nooit in de rubriek "Gefundenes Fressen' geplaatst. Wat wel jammer is, want op zich een leuk iets die cam. Die van Eindhoven doet het altijd! Of is dit als vloeken in de kerk?

@Peter W,

Wat ik eerder zei over waarom we je niet zouden geloven trek ik nou in :)

Alweer een opdracht verkloot, omdat ik weer teveel toegaf, daarom heeft Lies waarschijnlijk een punt gehaald. Wel slim van haar. :P

@Ad:
1 ja :? :( Dat is inderdaad slim van haar. Ik las het ff terug en dat bedoelde ze waarschijnlijk om 18:20. Maar daarna geen antwoorden meer van haar, heel snel terugkijkend.

@Ad:
Of een pittige concurrent erbij, dat wilde je toch?

Ad, jij hebt toch ook 1 punt voor je antwoord op 17.51 uur. Bij vraag 1 kwam naar voren dat je jouw bron niet moet prijsgeven. Die dag de fotosite van Hans Verbakel.
Alleen als je daar een foto moet zoeken moet je dag voor dag en jaren aan een stuk doorworstelen om de juiste te vinden.
Mijn echte bron geef ik dus niet prijs want dan moet ik het nog spannender maken en gelooft dadelijk niemand mij meer. Want Ad jij praat ook al over "we" en zo sneuvelen ze met bosjes. Wat betreft het trukje van Lies ben ik er nog steeds niet achter wat ze nou hier precies mee bedoeld.

@Peter W:
Bel ze ff zou ik zo zeggen, of mag dat niet van je partner? In het kader van de broek aan enzo.

Rob,
Dat wordt moeilijk als je geen nummer hebt en in het kader van de broek aan hebben: mijn vrouw heeft 1 taal, 1 recht en 1 plicht en dat is horizontaal, aanrecht en zwijgplicht. Dit durf ik hier gerust op te zetten want mijn vrouw weet niet welk wachtwoord ik gebruik voor mijn computer ha hah ha.

pffffffffff mannuhhhhhhhhhh je zou ze he ....

zo zo ik had hier eerder een reactie op verwacht maar niks hoor niemand die het voor de mannuhhhh opneemt ....

voor jullie is er ook een ketting die te lang is hoor :)

@Angie:
Weet jij hoe die Helmondse man is he. ;) Want zo zijn ze niet allemaal hoor.
Over een jaar of 10 is er beslist een goede vraag over die Peter W te maken en weet jij het antwoord meteen, dat weet ik zeker.

hahahahah Rob dan zou ik steeds hier alles moeten bijlezen als ik van mijn werk kom .... ahummmm niet voor het een of ander maar zou die Peter W met dat integratieprogramma te maken hebben???? :)

btw Rob weet jij welk ex-gemeenteraadslid a.s. vrijdag trouwt????

@Angie:
Je laatste opmerking past precies in de de log "Helmonds Eigen RoddelRubriek"???

ik dacht meer aan vraag 6 :)

Ik ben op de website van Angie wezen kijken en zie dat er in haar leven ook een Peter aanwezig is.
En geloof mij maar de meeste van alle Peters zijn zo slecht nog niet. Je moet toch stof om over te praten hebben en zo nu en dan wat aas uitgooien om beet te krijgen.

hahahahah Peter W je hebt gelijk niet alle Peter's zijn hetzelfde .....
het mooie van alles is deze Peter is geen Hellemonder....

@Angie:
Goed dat je daar nu al aan denkt, als je die met foto en vraag en antwoord aan ons mailt, dan kunnen we er wellicht werk van maken, moeten we wel hopen dat er morgen niemand hier leest... De eerlijkheid gebied me ook te zeggen dat er al een aantal zijn ingestuurd, die wel voorrang hebben natuurlijk. Geen grap hoor. Maar geweldig als deelnemers dat insturen, scheelt ons veel werk namelijk en betrokkenheid van deelnemers belonen met 1 punt.

Angie,
Voor alle duidelijkheid:
Peter W heeft niets van doen met een integratieprogramma en is ook geen rasechte Helmonder.
Of wordt het nu steeds onduidelijker?

nee hoor .... en zo hebben we toch ook weer stof om te praten ... het blijft steeds in een cirkeltje lopen toch???

ik mis nog wel een website van Peter W :P :P :P :P :P :P :P :P

Zo ver ben ik nog niet al heb ik die wel op mijn wensenlijstje staan.

ohhhh moet ik je helpen???? :D :D

complimenten voor het spel. HET BEELDJE STAAT HOOG OP MIJN VERLANGLIJSTJE

Nee, maar wel bedankt voor het aanbod ???
Het ontbreekt mij op dit moment aan voldoende tijd om hier serieus werk van te maken. Maar ik weet jouw website nu te vinden en zal regelmatig hierop een kijkje nemen.

leuk van je :)....

vind het wel tof dat je zo'n antwoordt gegeven hebt had meer gedacht dat je geen hulp wilde van een vrouw aangezien je opmerkingen om 22.16 :o

@journalist:
Dank voor je compliment.
Dat beeldje kun je er nu dus van afstrepen. Er stonden er gisteren nog 2 in het schap.

@Angie:
Sterk!

Zolang er alleen maar een virtuele titel en de eeuwige roem aanhangt vind ik het niet zo heel erg. Op verzoek ben ik al voorzichtiger geworden, maar ik wist toch ook niet dat er extra punten gegeven zouden worden na het eerste goede antwoord :(

Voor wat dat ex-raadslid betreft dat antwoord weet ik waarschijnlijk ook, ook wie het huwelijk gaat voltrekken ;)

Ondanks dat er een foto van zal komen en mogelijk een vraag zal hij de eerst komende jaren niet gebruikt worden, denk ik :D

@Angie:
u see?

@Ad:
Je bent een materialist? ;)

ja maar daar wist ik het antwoordt dus ook op .... :) voor mij is die niet zo moeilijk hahahahahaha.....

@Rob,

Wat zal ik eens zeggen :?
Meedoen is belangrijker dan winnen. Tenminste in dit geval. Er zijn echter ook momenten dat winnen belangrijker is dan meedoen. Zonder mee te doen kan je niet winnen, terwijl je niet hoeft te winnen door mee te doen. ;)

@Ad:
Wijze woorden, we weten weliswaar wel wat wettige wegen waarmee W willens & wetens wrokloos weerloos wordt & winnen wuiven wordt. Werkelijk waar!

Maar of we die manier met de vraag van vandaag zullen kunnen toepassen?
Vanavond weten ook wij het pas. Want dan is immers de deadline.

@Rob
wolgende wraag wraag

Ben benieuwd of er vandaag, gezien de omstandigheden in Londen, wel een nieuwe vraag komt.

@Ad:
Wat een tragiek inderdaad.
Tot een uur of negen kan iedereen gerust het laatste nieuws op radio, tv of internet volgen, lezen en/of reageren bij andere onderwerpen/logs, alvast wat hulplijnen bellen of bijvoorbeeld eens tijdig helpen met de afwas.

Tjonge, dat duurt nog lang, zeg.

Moet straks ook nog weg, dus zie wel of de vraag straks al opgelost is. Als dat niet zo is, dan ben ik bang dat het een hele moeilijke is geworden. :)

@Rob,

Bijna vergeten, maar vestig even de aandacht op de evaluatiemogelijkheid die er inmiddels wel is. Je moet immers even zoeken voordat je er bij bent. Hij staat immers verstopt bij de uitleg van dit spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: