51reacties

Het WWWWW-spel, vraag 35


In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Buiten mededinging ingezonden door J.E. Mulder, zijn eerste geplaatste inzending. Een toneelstuk werd gebaseerd op het gebeuren in en rondom onderstaand gebouw.Wie speelde daarin vorig jaar de rol van Willem de Wit

(voornaam, eventuele tussenvoegsel(s) en achternaam)


Tussenstand:
5 punten: Ad
2 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
2 punten: Sjaan
1 punt:en Angelique

Het WWWWW-spel - 4e Kwartaal 2005
51 reacties
Reageer

Ron Hummel

Jurgen Bijsterveld

Dick Bastmeyer

De namen van de hoofdpersonen zijn al genoemd alhoewel Jurgen zijn naam geschreven word met een J en dan een o met een schuine streep er door. Dus G-force , als je dat ook denkt, wijzigen maar. Als je dat niet wilt zeg het even want dan geef ik dat antwoord.

Oeps, vraag niet goed gelezen Het gaat over de rol van Willem de Wit en boven staan de rollen van piet de Wit en Van Wel. Sorry G-force, niet luisteren naar mij :D

Wim van Wetten

is dit het peapark??? dan weet ik ook waar ik evt zou moeten zoeken ... bovenstaand zou niet goed zijn denk ik anders was het we have a winner wel uitgesproken

zo dichtbij.............

Ruud Hakvoort

Ruud Hakvoort

Ruud Hakvoort

Pfffffffffff nu heb ik dus 3 x geantwoord omdat die k*tcomputer mijn antwoord nie meteen opnam. En dan ben ik natuurlijk weer veel te ongeduldig :(
Ik heb tot 21:15 in de stress gezeten en nu ben ik mijn kansen kwijt!

Maar nu heb ik dus een trucje ontdekt... geen stress meer voor mij! :D Maar wel mijn kansen kwijt... :?

Oh hahahaha ik zie nu dat mijn pc ook al een andere tijd aangeeft dan de tijd op het web-log... 21:15 kan dus nie...21:07 web-logtijd dan!

================================
We have a winner!
Om 20.59 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd Sjaan: 2 punten
Het juiste antwoord is dus: Ruud Hakvoort
================================

Ruud Hakvoort was op dat moment tevens voorzitter van Toneelgroep St. Genesius. Deze bijzondere toneelvoorstelling met meer dan 80 acteurs en actrices werd in 2004 ter gelegenheid van hun 105-jarig bestaan uitgevoerd.
Villa Peapark stond op de plek waar nu het dierenpark van de Warande is. Deze villa had o.a. 45 vertrekken, een toren van 27 meter hoog, een fundering van 8 meter diep, statige trappen, bordessen, een garage, een koetshuis, pergola's, vijvers en fonteinen.
Piet de Wit (een grote textielfabrikant) liet het in 1914 bouwen voor zijn vrouw (zijn voormalig huishoudster) Anna Arts. De eerste 3 letters van de naam Peapark zijn van Piet En Anna.
Een grote rel destijds, immers hij trouwde ver beneden zijn stand én dan ook nog zoiets opzichtigs bouwen voor haar én dat ook nog bouwen aan de sjieke Aarle-Rixtelseweg!
Het pand werd in juli 1926 openbaar geveild na het faillissement van De Wit. Een andere fabrikant (Van Thiel) liet het in 1928 afbreken.

Jeuheui jeuheui!!!! Ik heb een Peter W methode gebruikt: de telefoon! :D Niet voor niks gestresst dus...

@Sjaan: Weer die ex?

Nee nee, een wildvreemde mens... maar wel een hele aardige, want hij wist het goede antwoord ;)

Normaal gesproken zouden de antwoorden van Sjaan om 21.03 en 21.05 worden verwijderd. Maar omdat ze toch juist waren, is dit niet gebeurd.

nou sjaan.. gefeliciteerd hoor! driedubbel gepost, maar wel goed!! ;) :D

Sjaan proficiat met de 2 punten. Ik ben blij te lezen dat je tenminste nog 1 ding van mij hebt aangenomen. 8)

Jaaaaaaa zeker Peter W... Alleen nu nog wachten op mijn telefoonrekening... :(

ik zie dat Wesley en zijn opmerking zijn verwijderd? of wat?

@Sjaan: Klopt, spam blijft taboe.

Gefeliciteerd Sjaan.

Heb Ruud Hakvoort nog gebeld vanmiddag maar was toen in gesprek en later nog zo rond 21.00 uur, maar toen werd er niet opgenomen. :(

Ben eigenlijk benieuwd hoe JE Mulder aan de vraag is gekomen. Het antwoord kon ik nergens op internet vinden.

Sjaan: Gefeliciteerd met de twee punten. Knap gevonden.
@Ad: de vraag werd mij door een kennis toegestuurd. Ik heb ook lang moeten zoeken en na weer een tip gevonden. Bij :vinden.nl na eerst op parken gezocht te hebben.

@Ad: Het programmaboekje leverde de vraag op.

Gefeliciteerd Sjaan. Helaas was ik te snel met antwoorden omdat ik het niet helemaal goed had gelezen. Ik wist trouwens niet eens dat er ooit een Willem de Wit is geweest. Maar ja, je kunt dan ook niet alles weten.

@Porcupine (a.k.a.Noud): ook nooit gehoord van Jan de Wit? Nu bedoel ik niet het spijkerfabriek hoor ;)

@Peter W
Waar was jij eigenlijk?

@proficiat Sjaan met je 2 punten !
@Porcupine, ook ik lees de vraag vaak te snel waardoor ik er pas later achter kom dat ze dat niet gevraagd hebben, zie mijn eerste reacties. :?

Ad: Leuk dat jij me dat vraagt. Moet ik niet alleen verantwoording meer afleggen aan de baas hier thuis maar ook nog aan.................... ;)
De reden is dat ik een paar zeer zware dagen achter de rug heb en dat ik gisteravond laat eigenlijk weer een klein beetje bij machte was om hier te reageren.

@Peter W
En dan hebben we je nog niet eens gevonden voor het feestje :P

Ad: Hou stil over feestjes.
Mijne kop bonkt nog steeds. 8)

Peter W,

Voor vanavond hoef je je ook geen zorgen te maken. Ga zometeen naar Helmond Sport. Enkele wijkbewoners zijn voorzien van gratis entreekaartjes (een nieuwe actie), ga eens kijken wat ze er van bakken.

dit is niet eerlijk ik kom uit groningen, vraag jou ook niet wie ede staal is toch? haha groetjessssssss

@elkatappie: kijk maar eens op jouw site of wij in Helmond niet weten wie Ede Staal is?
Dit is wel eerlijk en niet haha en wel groetjes. ;)

@ Peter W :: 07 oktober 2005 00:15
Ja Peter, ik heb wel ooit gehoord van Jan de Wit. En ook van Witte de With.

@Porcupine (a.k.a.Noud): Niet te vergeten Simon de Wit (oud kruideniersbedrijf ook in de Veestraat), Cis de Wit (winkel in het Haagje). :?

Morgenmiddag vraag 36.

heeeeee peter zou die al gekeken hebben ... wat heb je dat weer mooi opgezocht op het internet hahahah ...

Angie: Wat bedoel je? Zeker van Cis de Wit of niet?

@De weblog van Helmond: Jullie worden bedankt.
De volgende vraag op zondagmiddag! Lekkere jongens zijn jullie. Het lijkt er op dat mijn schema van verplichtingen door jullie is uitgezocht. Op deze manier kan ik nooit meer winnen, laat staan punten halen of het moet met geplaatste foto's van mij gebeuren.
Dit vind ik niet leuk hoor. :(
Dadelijk 3 vragen geweest en de eerste winnaar staat nog niet eens op de uitslagenlijst. Hoe moet ik dit aan mijn familie en aan Jan Traverse uitleggen?

@PeterW nee sorry maar dat van die site van @elkatappie ;-)

enne hahahah moet jij naar het voetballen gaan kijken zeker op die zondagmiddag???

@Peter W
De komende 3 vragen zal ik waarschijnlijk ook missen, dus niet zo somber. Ik zal aan jullie denken als ik in Turkije in de zon van een biertje geniet. :)

@Peter W:
Jouw schema van verplichtingen gaan we echt niet uitzoeken hoor. En hoe je dat moet gaan uitleggen: misschien met diezelfde "vaak te grote mond"?

@Ad:
Zouden ze in Turkije geen internet hebben dan? Gegeven dat je met de komende 3 vragen ook die van vandaag bedoelt: heul veul leut in het vaderland van menig Helmonder en neem i.v.m. eventuele fotovragen je fototoestel mee.

@Ad: ook van mij hil veul lol daor in Turkije.

Ad: Heel veel plezier in Turkije en wat mij betreft gun ik je nog wel een paar weken langer vakantie. ;)

@De weblog van Helmond: Dat kunnen jullie nu wel zeggen maar het lijkt er volgens mij toch verekkes veul op. Wat betreft die vaak te grote mond ben ik het ook niet eens. Oke, ooit blaas ik wel eens hoog van de toren maar om te zeggen vaak gaat mij toch wel iets te ver.

@Peter W:
We citeerden je uit jouw overwinningsspeech hoor, vandaar die aanhalingstekens.

hoe laat komt die vraag nou????

@Angie:
Vanmiddag. Omdat je nog niet in de tussenstand staat, mag je de dag van te voren per e-mail een indicatie geven wanneer je de vraag een dag later zou willen zien verschijnen. Wij houden daar dan zo veel mogelijk rekening mee en heb je dus een voorsprong op de rest.

ohhhh nou ik zit er eigenlijk al ff klaar voor :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: