32reacties

Het WWWWW-spel, vraag 39


In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Deze vraag is ingezonden door Ad. Zijn vijfde geplaatste inzending in totaal. Omdat zijn inzending dus wordt gebruikt, werd hij beloond met 1 punt. Deze bus werd mede in Helmond ontwikkeld.

Wat is het bedrijvennummer van deze subcontractor?


Tussenstand:
8 punten: Ad
6 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
4 punten: Sjaan
3 punten: Angelique

Het WWWWW-spel - 4e Kwartaal 2005
32 reacties
Reageer

170338

17050315 0000

17001084 0000

17033803 0000

17033802 0000

Oei KH, jij mag niet meer antwoorden en ik mag ook nog maar 1 keer. :?

17122872 0000

17122872

3221

==================================
We have a winner!
Om 15:12 werd het juiste antwoord gegeven.
Gefeliciteerd Porcupine (a.k.a. Noud): 2 punten
Het juiste antwoord is dus: 3221
==================================

Het Hoogwaardig Openbaar Vervoerssysteem Phileas bestaat uit een vrije baan met elektronische geleiding, een modern voertuig (de bus Phileas) en maatregelen om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. De corridor, waar de Phileasroute doorheen loopt, verbindt het Centraal Station van Eindhoven met Eindhoven Airport.
Vele grote bedrijven en instituten zijn aan dit high tech project verbonden zoals dus ook het Helmondse bedrijf PDE Automotive B.V. dat is gevestigd aan de Steenovenweg.
Aan een lantaarnpaal nabij de parkeerplaats hangt het bord met het bedrijvennummer.

@Porcupine (a.k.a.Noud) proficiat. Het was niet zo moeilijk deze keer of wel? ;)

@Porcupine (a.k.a.) Noud: Gefeliciteerd,je komt nu wel heel dicht bij Ad in de buurt! :D

Proficiat Porcupine.
Ik had echt gehoopt dat het deze keer wat langer zou duren, maar je hebt het toch weer snel voor elkaar. Wil je nog verraden waar je dit nummer gevonden hebt, of ben je echt gaan kijken?
Het blijft wel spannend aan de top. :P

@Ad:
Ze hebben ervoor moeten werken, zo lijkt het ons en dat leek ons vooraf ook.

Weblog, Peter W., J.E. Mulder en Ad bedankt voor de felicitaties.

Nee Ad, ik ben niet fysiek gaan kijken. Op de website van PDE Automative kon ik de routebeschrijving vinden, en daar stond ook het nummer 3221 in vermeld. Toen heb ik maar gegokt dat dit het juiste nummer was.

@Porcupine proficiat :D

@Porcupine
Goei speurwerk ;)

het zijn volgens mij allemaal vragen waar je heen moet fietsen ... ik heb een pc en geen fiets ....

groetjes

ohhh proficiat porcupine

@Angie
Zoals je aan de link in Porcupine's bijdrage kunt zien, was deze vraag ook via internet op te lossen. Maar het was wel even zoeken, fietsen was misschien makkelijker geweest. Overigens is het met de auto ook goed te doen, hoor. ;)

Angelique en Angie bedankt voor de felicitaties.

@Ad
Maar hoe ik precies op die site terecht ben gekomen weet ik niet meer. Ik heb namelijk verschillende zoektermen gebruikt, waaronder "autobus" en "Bova".

Wow! Dit wordt een overduidleijke nek aan nek race voor Ad en Porcupine... :D Proficiat beide!

@Sjaan
Een beetje voorbarig. De nieuwe ronde is pas begonnen en er kan nog heel veel gebeuren. Angelique en jijzelf volgen toch ook nog. Met mogelijk dadelijk, over een maand of 2 een spectaculaire eindspurt. Hoe dan ook ik blijf jullie ook in de gaten houden. Hoewel Porcupine natuurlijk mijn directe aandacht verdient. ;)

@Sjaan
Ik denk dat ik Ad de eindoverwinning van deze tweede ronde gun. Ik ben namelijk bang dat ik dezelfde onderhandelingsploeg als Peter W. anders begin januari aan de deur krijg en mijn halletje is niet groot genoeg voor al die lege flesjes. Ik kan ze natuurlijk ook aan de deur laten staan met een emmer lekbier en een soeplepel. ;)

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Als jij (naar de reeds lang bestaande traditie) als rondewinnaar gewoon de verslagenen én de quizmaster een avondje vrij houdt in een lokale kroeg in het centrum (denk bv eens aan De Wekkerrr) dan hoef jij nergens bang voor te zijn.
Dat garandeert De weblog van Helmond.

Dat avondje vrijhouden daar moet ik nog even heel goed over nadenken.
Trouwens traditie? Heb ik iets gemist? Ik heb nog steeds geen uitnodiging van Peter W. ontvangen.

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Het is een traditie die eind jaren 60 is ontstaan door Kattenmepper (waarschijnlijk een nickname) toen hij hier nog vrij geregeld kwam. Voor zover wij hebben kunnen nagaan waren weinig van de huidige deelnemers toen al hier aktief. Dat Peter W nu plotseling deze mooie traditie breekt, tja, het zit ons ook niet lekker.
En dat je er eerst goed over moet nadenken is geen enkel probleem. ALS dat avondje maar doorgaat als je wint.

@Porcupine
Ik vind het nog steeds vreemd dat die onderhandelingsploeg bij Peter W binnen is geweest. Peter W gooit toch altijd "z'n maat" in de strijd, als hij zich in het nauw gedreven voelt. ;)

@Ad
Dan is Peter zijn maat zeker ziek geweest ofzo die avond. Of de onderhandelingsploeg is met zoveel geweld binnengetreden, dat zijn maat er is uitgenaaid.

Morgen vraag 40.

jaaaaaaaaaaaaaa hoe laat??? tis al half 3 geweest ... het wordt dadelijk te donker om te gaan fietsen hoor ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: