21reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?Tussenstand:
5 punten: Erik
4 punten: Mark
1 punt:en Arjen én Thom én Michiel van Geel én RoelAdriaans én ad
0 punten: Ad (met 2 minpunten gestart)


Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
Kennisquiz 2012tweede helft
21 reacties
Reageer

Smalstraat

Stationsplein

Keizerin Marialaan

Oostende

Kerkstraat

Kamstraat

Kasteel Traverse

Gefeliciteerd Erik. Het goede antwoord is Kasteel Traverse.
In april maakte Irma de onderstaande foto van het gebouw van de Rabobank vanaf de Kasteel Traverse, waarvoor nogmaals dank. Haar vraag was of er iets mee konden.
Toen dachten we van niet. Maar nu de wielersport, Lance Armstrong en ook de Rabobank de laatste dagen zo prominent in beeld was, herinnerden we ons haar foto. En gebruikten we die.

"@ De Weblog 'Volgens Google Maps heet de weg die voor De Rabobank naar de parkeerplaats van de Hema gaat Kamstraat. De foto zoals die getoond werd in de kennisquiz is zo dichtbij genomen dat dit niet vanaf de Kadsteeln Traverse kan zijn

@Els op maandag 22 oktober 2012 om 17:08:

De weg waaraan de Rabobank ligt heet inderdaad de Kamstraat. Maar de foto werd toch echt vanaf de Kasteel Traverse gemaakt, "Rabobank vanaf Kasteel Traverse" zoals Irma de foto destijds ook benoemde. Onze eigen fotograaf denkt dat je die foto met die hoek in feite vanaf de Kamstraat niet kan maken omdat je dan een ander perspectief krijgt door het meer omhoog richten van de camera.

@ De Weblog,

Ik blijf bij mijn mening dat dit niet met zekerheid is te zeggen . En daarbij komt ook nog eens dat de foto als getoond voor kennisquiz ook recht omhoog genomen lijkt . Dus er is geen enkele aanwijzing dat deze foto vanaf de Traverse is genomen . Dus voor mijn gevoel is het meer een gokquiz dan een kennisquiz. En de naam die Irma aan de foto gaf is misschien ook omdat zij niet weet hoe dat straatje heet. En wat ook nog zeer verwarrend is , is dat in De Kerkstraat de gevel ook zo is als op de foto . Er is geen enkele aanwijzing op de getoonde foto waaruit blijkt om welke gevel het gaat, DUS GOKKEN , Al eens eerder is dit voorgevallen dat de lokatie twijfels bracht , Voor miij is de lol eraf

@Els op maandag 22 oktober 2012 om 19:26:

Je moet je niet zo opwinden! Het is maar een spelletje.

@Els op maandag 22 oktober 2012 om 19:26:

We willen het graag zo goed en eerlijk mogelijk doen. Hopelijk wil je dat van ons aannemen. Het laatste wat we willen is dat bij deelnemers als jij de lol er vanaf gaat.
Maar als jij beweert dat wij het fout doen, dan zou het natuurlijk wel fair zijn als je dat ook aantoont met een fotobewijs. Hebben wij ongelijk, dan krijg jij gelijk natuurlijk. Ondertussen mailen wij Irma en vragen aan haar of zij nog weet waar zij precies stond.
Is dat een goed idee?

Gefeliciteerd Erik (mogelijk onder voorbehoud).

@Els Ik denk toch dat de (onderste) foto gemaakt is op de luchtbrug en het dus om de Kasteel Traverse gaat als goede straat.

@De Weblog, de foto van de vraag is toch een uitsnede en gekantelde versie van de antwoordfoto?

@Ad op maandag 22 oktober 2012 om 21:15:

Dat klopt. We dachten het niet te makkelijk te maken.

@De Weblog,
Oke, maar het zou (mogelijk) anders zijn als het een andere foto zou zijn, die vanuit een ander punt gemaakt zou zijn.

@De weblog van Helmond op maandag 22 oktober 2012 om 18:54:

Jullie fotograaf heeft gelijk. Er is geen enkele plaats in de Kamstraat die de (ontsierende) zonnewering van de Rabobank kan tonen zoals op de gepubliceerde foto. De opname zou dan vanaf een noordelijke standpunt tot stand zijn gekomen terwijl de foto een standpunt vanaf de zuid-zuidwestzijde weergeeft.

Opvallend dat de Rabobank Helmond de Profronde van Stiphout blijft ondersteunen.

De fotografe Irma stond op de Kasteel Traverse ter hoogte van de Kerkstraat Zuid. Vanaf dat standpunt zijn de luifels zichtbaar zoals op de foto zijn afgebeeld, naast nog enkele andere kenmerken.

We hebben Irma's antwoord inmiddels teruggekregen. Kort samengevat liet ze weten dat ze na een half jaar niet meer precies kan herinneren op welke plek ze toen precies stond. Maar dat ze Kasteel Traverse er destijds natuurlijk niet voor de gein bijschreef.
Ze wil niemand verder meer tot last zijn en zal daarom geen foto's meer voor deze quiz insturen. De foto die ze al instuurde maar door ons nog niet gebruikt werd, wil ze liever niet meer geplaatst zien. Jammer vinden wij, maar dat is aan haar natuurlijk. Gelukkig blijft ze wel foto's voor de rest van de weblog insturen.

@De weblog van Helmond op woensdag 24 oktober 2012 om 14:31:

Nu kan Irma wereldberoemd worden, als fotograaf, in Helmond.
Laat ze die kans liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: