4reacties

Buurman heeft geen verwachtingen meer


Ruim voor aanvang van de wedstrijd tegen FC Dordrecht kreeg ik lekkere trek. Ik besloot naar mijn favoriete kebabzaak te gaan. Het was er erg rustig, in een hoek van de zaak zat maar één persoon met een enorme hoeveelheid eten voor zich. Er stond ook eten bij wat je normaal gesproken niet zou verwachten in een bescheiden kebabzaak. Toen ik dichterbij kwam zag ik tot mijn verrassing dat het Emrullah Güvenç, ex speler van Helmond Sport, was die aan de tafel zat. Hij vertelde me dat hij gekomen was om afscheid te nemen van Helmond Sport. Emrullah nodigde me uit om wat mee te eten van de heerlijke dingen die op tafel stonden. Om onze ‘super Turk’ niet teleur te stellen schoof ik aan en proefde gewillig. Güvenç legde me uit dat eten heel belangrijk voor hem is en dat dat ook één van de redenen is waarop de transfer naar FC Volendam was afgeketst. Paling is immers niet te vergelijken met wat de Turkse keuken allemaal te bieden heeft. Emrullah was blij om weer eens in Helmond te zijn en genoot van het eten.

Ik wist toen nog niet goed wat hij die avond van zijn afscheid kon verwachten. Erg teleurstellend vond ik het om later te zien hoe het afscheid van Güvenç werd afgeraffeld in één minuut. Er was zelfs geen tijd voor een ereronde. Dat is jammer en vooral een gemiste kans. Maar misschien komt het door mijn verwachtingspatroon. Als je veel verwacht krijg je weinig, verwacht je niets dan valt het vaak mee. Zo is het met veel dingen, zoals bijvoorbeeld met het weer. Als Buienradar aangeeft dat het heel de dag gaat regenen en het regent uiteindelijk maar een paar uurtjes, dan valt het best wel mee. Zo was het ook die avond. Omdat het acht minuten voor tijd nog 0-1 stond tegen de koploper, verwachtte je niet dat je tien minuten later de overwinning staat te vieren. Voor het eerst waren ook FC Eindhoven supporters blij met een overwinning van Helmond Sport, zoiets verwacht je ook niet als je de periodestand niet zou weten. Ik denk dat scheidsrechter Kamphuis ook niet verwacht had dat hij nog eens opgesloten zou worden in zijn kleedkamer voor het geven van een strafschop.

De eerste periode is bijna voorbij en misschien moeten we wel concluderen dat de verwachtingen te hoog waren dit seizoen. Het spel en de prestaties zijn net zo wisselvallig als het weer. Misschien moet ik van de rest van het seizoen maar niet veel verwachten van onze Helmondse formatie, dan valt het achteraf misschien nog mee. Ik heb me afgelopen vrijdag in ieder geval, zoals verwacht, weer prima vermaakt op de Braak.

Buurman

Buurman
4 reacties
Reageer

Jammer . Maar helaas gaat het zo altijd bij HS!
Streppel moet nog afscheid nemen.

Tegen Ijsselmeervogels waren de verwachtingen weer te hoog...

@Buurman op woensdag 25 september 2013 om 01:48:

Na die uitslag van gisteren snap ik je column ineens een stuk beter. :-(

@Frank op woensdag 25 september 2013 om 08:45:

Dan zal ik vandaag maar weer niets verwachten :-)
(Almere City altijd moeilijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: