2reacties

De kleine man (JC)


We zitten in een crisis. Zeggen ze. We moeten bezuinigen – zeggen ze. En iedereen praat dat klakkeloos na. Terwijl volgens de meeste mensen die daar voor doorgeleerd hebben, je in crisistijd juist moet investeren. Mensen aan het werk helpen en houden, initiatieven voor de toekomst nemen. Maar ‘bezuinigen’ is in dit calvinistische land kennelijk een magisch woord voor politici. Ze doen niet liever, ook in Helmond.
Ging het vorige College al aardig die kant uit, de nieuwe ploeg van burgemeester en wethouders lijkt het wel heel bont te gaan maken.
Officieel is er nog niets bekend en is het wachten op de nota waar de gemeenteraad zich over enkele maanden over mag buigen. Maar informeel heeft wethouder Tielemans al de nodige proefballonnetjes opgelaten. Geen geld meer voor een gratis bus op zaterdag. En – vreemde tegenstelling – ook geen geld voor parkeergarages in het te vernieuwen centrum. Zelfs het aantal abonnementen op tijdschriften moet ‘tegen het licht gehouden worden’, zoals dat heet. Bezuinigen op minimale posten noem ik dat. En waar dat geen zoden aan de dijk zet, de meest kwetsbare mensen pakken. Die kunnen zich toch niet verweren. Geen subsidie meer voor fietsles voor allochtone vrouwen, heb ik Tielemans meen ik in verkiezingstijd horen zeggen. Of was het zwemles? Eerder werd namelijk al bekend dat de gemeente fors gaat bezuinigen op zorg en welzijn, op het aan het werk helpen van werklozen en op haar eigen personeel.
Het is dus wel duidelijk bij wie het geld weggehaald wordt en waar de klappen het hardste gaan vallen. Onze gemeente had gelukkig geen geld op IJslandse banken staan. Maar voor de rest sluit de stad leuk aan bij de bankencrisis. Louis Davids zong het al tijdens een vorige crisis: alles over de rug van de kleine man, de burgerman met een confectiepakkie en Bata-schoenen an….

                                                          Was getekend,

Jean Cat mauwt
2 reacties
Reageer

De bus snap ik, als je moet bezuinigen dan is dat denk ik wel nodig. De parkeergarages zeker. Zover ik me kan herrineren heeft helmond alleen een parkeerprobleem als er echt iets te doen is, maar niet op gewone dagen. Er is dan genoeg plaats in de andere parkeergarages. En kom op dat stukje lopen van de boscotondo naar de stad dat is toch niets. Dat parkeerprobleem valt denk ik zeker wel op een andere manier op te lossen op de dagen dat het nodig is.

Waar ik kwaad om kan worden is dat men weer gaat bezuinigen op de zorg en welzijn, maar men steekt wel enorm veel geld in (in mijn ogen) onnodige dingen zoals bv de traverse brug. Had die brug gewoon bij het oude gelaten, en had dat geld bespaard. Naar mijn mening was de brug zeer funtioneel en voldeed aan de eisen, dus waarom veranderen?

Ik denk dat veel Helmonders niet begrijpen waarom er in deze tijd weer geld in die brug moet worden gestoken, en dat ze later horen dat er op zorg en welzijn moet worden bezuinigd. Wat is er dan zo belangrijk aan het veranderen van deze brug???
Ben ik nu dom, en snap ik het niet? Het zou leuk zijn als iemand mij dit uit kon leggen.

Dan is men begonnen met de bouw van een grote bib. Tuurlijk allemaal mooi als je niet hoeft te bezuinigen, maar waarom nu? Nu is deze bib inmiddels klaar en nu gaan er geruchten dat de andere filialen gesloten moeten worden. Met andere woorden door de bouw is er geen geld meer voor de rest en de mensen moeten maar naar het centrum komen.
Is hier gewoon een fout in de financiele planning, of kan het diegene die over deze bouw gaan gewoon geen klote schelen hoe het zit, maar willen ze gewoon iets waar hun naam bij staat?
Waarom word er in deze tijd wel geld geinvesteerd voor de aanleg van een parkeerterein voor bij het nieuwe station bij berkendonk (de naald hofkompas)zet die plannen even in de ijskast voor betere tijden

Het kan zijn dat mijn denkwijze te socialistisch is, maar ik vind mensen nog altijd boven dingen gaan. Zorg is zo belangrijk. Het zal leuk zijn als iemand mij dit eens uit kon leggen

Pieter.....Warnovi

ik vind het schandalig dat ze weer moeten bezuinigen op de zorg de lang durige zieken die de zorg heel hatd nodig hebben zijn daar weer de dupe van want dat zijn de mensen die van een aoweetje moeten rond komendie houden toch niets meer over om iets extra's tedoen

Tonny Vincent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: