2reacties

Kans gemist op de Wal (JC)


Lang is erover gepraat, om niet te zeggen ruzie gemaakt Wie heeft het voor het zeggen, wie neemt de leiding, wat mag het kosten, wat wil de gemeente, wat willen de winkeliers en hoe gaan we het aanpakken?
Vele maanden en enkele miljoenen euro’s later, is íe dan klaar, onze nieuwe, fraai opgeknapte, bij de tijd gebrachte, gemoderniseerde, aantrekkelijke Zuid-Koninginnewal.
Is dat u niet opgevallen, zegt u?
Dat kan ik me voorstellen. Want ja, tegels en stenen, bestrating en andere zaken zijn vernieuwd. Als het gewed is, is er zelfs een richeltje groen bij gekomen. En dat is het dan.Wat een armoede, wat een gemiste kansen. Moet daar nu zoveel heibel over gemaakt worden? Om oud in een nieuw jasje te steken, om meer van hetzelfde te maken?
Jammer dan maar Helmond zit daar weer heel wat jaartjes aan vast. Aan het blik dat daar parkeert, aan onoverzichtelijke verkeerssituaties, aan voetgangers die overal tussendoor moeten laveren, aan gebrek aan terrasjes en zitmogelijkheden, aan automobilisten die denken overal voor de deur te moeten parkeren. Voor veel te veel geld, dat dan weer wel. Kortom: een gebrek aan alles wat een binnenstad tot aantrekkingspunt maakt. Zelfs Deurne en Asten hebben onderhand meer centrum en meer uitstraling dan Helmond!
De wat mij betreft grootste gemiste kans is: doe eens iets geks, maak er eens wat aparts van, graaf de stadsgracht weer open of bedenk een ander wild plan. Daar durven de kortzichtige centenneukers in Helmond al helemaal niet aan te beginnen. Kortom: dit blijft een stad van ‘ermoei’ en gemiste kansen.

                                                          Was getekend,

Jean Cat mauwt
2 reacties
Reageer

Ja, ik had t voor de helft van t geld kunnen doen, en nog beter ook.
En de eerste de beste keer de ze doar n fisje geve ( van bevoorbeeld het muziekcafe, met van die skon auto s) Dan zit de gruun wir in de weeg.
Stom en echt nie skonner geworre.
Mar ik denk de de geminte de cente hi opgemakt vur minne scootmobiel: ik krieg der gin en de terwijl ik nie ins de veestroat dur ken wandele.
Ocherrum, de skilt den urgelman ok wir meen centje in zun bekske

helmond knoeistad was en,ishet al jaren ze blijven timmeren,en,spijkeren,waneer kan ,n mens,nou is door helmond lopen zonder z,n nek te breken.ook die zogenaamde kioks,vroeger stond er ,n mooie,gesloopt,heeeeee,stop,er ,n keer mee kost geld van ,,,,,ons,,,,en we zitten al jaren in de puinhoop,en fraaier,niks hoor ,de enige die zich ,n breuk lacht is de aanemer,grrt

piet janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: