2reacties

Kwaliteitsimpuls Traverse? (JC)


Op de hoek van de Traversebrug, zo een beetje tegenover het stadskantoor, staat een groot bord ‘kwaliteitsimpuls Kasteel-Traverse’. Als je het mij vraagt, is ‘kwaliteitsimpuls’ een mooi woord voor het opkrikken van verwaarloosde stukken binnenstad. Zo hebben we zoiets gehad voor de Markt en wordt er – zoals ik al eerder voorspelde – heftig gebakkeleid over de kwaliteitsimpuls voor de Noord en Zuid-Koninginnewal.
Maar terug naar die brug door het kasteelpark. Het eerste en voornaamste resultaat wat ik daarvan zie, is dat mijn uitzicht op dat beetje groen in het centrum, bedorven is door een rij blik. Opeens is ons opgeknapte kanaal daar omzoomd door geparkeerde auto’s. Mooier wordt het er daardoor niet op, dus om dit een kwaliteitsimpuls ter noemen…
In 1999 bracht de Heemkundekring Helmond-Peelland een boekje uit over 300 jaar kasteeltuin. Het IVN heeft al eens onderzocht hoe bijzonder veel planten en bomen in het kasteelpark zijn. Na de verminking door de Traverse is die betonkolos vanuit het kasteel bezien rond 1985 aan het gezicht onttrokken door een bomenrij.
Ik geef toe: een open en witgekalkt viaduct ziet er beter uit. Openluchtgaleries en fietsenstallingen: leuk idee. (Al verdwijnen tussen bioscoop en West Ende heel wat fietsen!)
Maar om nu alweer een stukje kasteeltuin op te offeren voor pakweg 15 parkeerplaatsen gaat me toch te ver. Het is duidelijk dat Helmond een parkeerprobleem heeft. Maar dat zul je met dat paar plaatsen niet oplossen.
Ik verdenk de plannenmakers ervan dat zij die paar parkeerplaatsen extra alleen aangelegd hebben voor mensen die in het Stadskantoor moeten zijn. Ik gun ze dan ook van harte dat uitzicht op het lelijke blik. Jammer alleen dat de gemeenteraadsleden zo zelden in die zaal zitten.

Was getekend,

Jean Cat mauwt
2 reacties
Reageer

Wat meer parkeerplekken kan geen kwaad, liefst gratis!

Naar mijn mening is er al genoeg weggepakt van de kasteeltuin. Als men hier dan ook nog een parkeerplaats van wil maken zijn ze verkeerd bezig. Maar als je toch gaat kijken moet er toch genoeg plaats zijn. Voor sommige moet je een stukje lopen, en soms moet je verder rijden. Maar ik kan niet zeggen dat ik mijn auto nooit heb kunnen parkeren. In de grotere steden hebben ze denk ik een groter probleem met het parkeren.
Voor de langparkeerders die de wagen lange tijd moeten parkeren voor hun werk kan toch wel wat geregeld worden. Want laat ik eerlijk zijn, parkeren in Helmond is niet echt goedkoop.

Vital novitali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: