Plaza Futura opkopen (JC)


Regelmatig kom ik in de Plaza Futura in Eindhoven. En het aanbod daar ziend, denk ik niet voor het eerst: ik zou willen dat ik die voorstellingen in Helmond kon zien!
Nu zijn we met cultuur de laatste jaren heel anders aan het omgaan. Cultuur mag niet elitair zijn, het moet de stadswijken in en naar het volk. Alsof we terug zijn de bij socialisten van Domela Nieuwenhuis. En bovendien mag het niks kosten, dus of de commercie of wie dan ook maar wat geld wil bijdragen.
Sinds kort zien we daar een tweede ontwikkeling bij komen: gemeenten die elkanders cultuur proberen weg te kopen. Dan is er blijkbaar opeens wel geld. Van het Brabants Orkest tot het North Sea Jazzfestival trekken gemeenten aan (succesvolle!) cultuurinitiatieven. Met als meest recente het vertrek van Het Zuidelijk Toneel van Eindhoven naar Tilburg.
En daar ligt een schone taak en een kans voor Helmond. Plaza Futura vecht al jaren met de gemeente Eindhoven over een nieuwe plek waar meer ruimte is voor meer aanbod. Die discussie komt alsmaar niet verder. Dus kan Helmond mooi als reddende engel optreden: laten we de Plaza Futura naar Helmond halen. Desnoods naar Suytkade. Plaats genoeg en geld genoeg daar.

                                                          Was getekend,

Jean Cat mauwt
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: