10reacties

GGG, Beweging


Iedereen weet dat beweging goed voor de mens is. Trouwens niet alleen voor de mens, ook voor hun huisdieren. Sommige mensen krijgen een loopband en/of een hondje cadeau om hen zodoende indirect te dwingen te gaan wandelen.
Een dame uit het chique deel van Helmond begreep de achterliggende gedachte van de gulle gevers niet helemaal.

Klik hier en zie waarom.
.

De GGG-rubriek
10 reacties
Reageer

Zo te zien een vrouw uit Stiphout.

Hoezo Stiphout? Is dat chique!??!

Flaris; Stiphout is zelfs zo chique dat ze daar "niet poepende" honden hebben. Vandaar dat ze voor de broodnodige beweging op de lopende band moeten.

Stiphout chique, laat me toch niet lachen. Een hoop wannebe proleten daar... sorry, dat ik het zeg, maar chique mensen heeft Helmond (helaas)niet meer.

Ik heb het nog gekker meegemaakt. Ik heb een keertje in de Stiphoutse bossen gewandeld tot ik in Lieshout aankwam.Het miezerde een beetje en daar zag ik dat een hond achter een auto aanrende. Even dacht ik dat de mevrouw haar hond dumpte, maar even later kwam ze weer voorbij gereden en deed de deur open en het hondje sprong in de auto. Dus er zijn meerdere varianten om je hondje uit te laten.

Flaris; ik proef daar toch niet enige jaloezie he????

Nee hoor, ik vind het alleen een beetje overtrokken hoe men in Helmond altijd zo tegen Stiphout aankijkt, alsof daar alleen maar 'chique' mensen wonen....

Flaris; dat klopt helemaal, en dat zijn meestal mensen die er zelf nooit gewoond hebben en er zelfs nooit komen.

Ben vaak in Stiphout te vinden en ken er een hoop mensen. Vooropgesteld - het stikt er ook van de eenvoudige rijtjeswoningen hoor, waar ook de tuinman zou kunnen wonen. Goed je hebt er ook kastelen, maar die staan ook in de Oranjebuurt, in Dierdonk en in Brandevoort.
Wat ik wel weet is dat er altijd veel herrie is geweest in de horecagelegenheden in het centrum, veroorzaakt door Stiphoutse jongeren. Ook mensen van uit Stiphout weten zich kennelijk niet te gedragen.

Bij de inwoners van Stiphout heb je twee uitersten, die ik gemakshalve de autochtonen en de 'wanna bees' (veelal nieuwkomers) noem. De rest van de inwoners van Stiphout is de grootste groep Stiphoutenaren. Je kun die twee uitersten makkelijk onderscheiden als je let op de wijze waarop ze reageren op de vraag waar ze in Helmond wonen.
Autochtonen zullen op een gemoedelijke toon antwoorden: Stiphout, waarbij een heel kleine glimlachje op hun gezicht verschijnt die verraadt dat het een dorp is waar het gezellig toeven is, zeker toen het nog echt een dorp was.
De 'wanna bees' reageren anders op de dezelfde vraag. Zij laten eerst een stilte van een kwart seconde vallen. Daarna gaat hun neus zo'n 14 millimeter omhoog en met een iets gedistingeerdere stem zeggen ze dan duidelijk: Stiphout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: