1reactie

GGG, Helmondse vissers


 

Een paar maanden geleden ontvingen we van onze correspondent bovenstaande foto. Helaas zonder zijn altijd zo verhelderend redactionele stukje. Mailen, bellen, sms-en, faxen, brieven schrijven: geen enkele respons.
Daarom hebben we toen zelf stad en land maar afgebeld. Want waarom zitten daar zoveel vissers? Weinig antwoorden, behalve dat we konden uitsluiten dat het om een georganiseerde viswedstrijd van 1 of andere visclub ging. Tot 1 van ons zojuist op de markt iets zinnigs van haar visboer hoorde. Er zouden heel “groute” snoeken zitten op dit stuk van de “knaal”. Waarom wist hij ook niet. Wij ook niet. Jullie wel???

De GGG-rubriek
1 reactie
Reageer

Zojuist kregen we dan eindelijk de betreffende correspondent te pakken. Het duurt soms even, maar dan heb je ook wat, zullen we maar denken.

1000 Maal excuus kregen we te horen voor het feit dat hij zolang niets van zich liet horen. Hij durfde het toen nog niet te zeggen, maar hij wist toen al wat er vandaag in de krant staat.
"Het is een vertrouwd beeld in het Helmondse stadscentrum: de vissers die vlakbij de Veestraatbrug hun hengel uitwerpen in het kanaal. Maar als het aan de gemeente Helmond ligt, is dat alles binnenkort verleden tijd. Want het mag namelijk niet en de stadswacht gaat er voortaan op toezien dat het verbod wordt nageleefd.
Vissen in het hart van de stad is al sinds 2007 verboden tussen verpleeghuis Keyserinnedael en de Eikendreef. Alleen werd er vrijwel niet tegen opgetreden, waardoor het afgelopen zomer regelmatig behoorlijk druk was met vissers.
Volgens de gemeente doet het vissen echter afbreuk aan de 'uitstraling van het stadshart', aldus een woordvoerder. "Vooral omdat sommige mensen zich niet beperken tot een hengeltje in het water, maar een hele tent opzetten."
Het verbod is onlangs nog eens heroverwogen en aangepast. Voortaan mag er wél worden gevist tussen Keyserinnedael en de Havenbrug en tussen de Boscotondobrug en de Eikendreef (daar overigens alleen aan de zijde van de Kanaaldijk). Maar tussen de Boscotondobrug en de Havenbrug, dus in het échte hart van de stad, blijft vissen een verboden bezigheid." zo bericht het Eindhovens Dagblad vandaag .

Onze correspondent wist dit dus, maar vond en vind dat vissen bij de brug juist bij Helmond hoort. Als gulden middenweg, mailde hij ons de foto, maar wenste het destijds niet te verklaren. "Helmondse vissers moet je niet tegen je krijgen" zo verklaarde hij zojuist meermalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: