16reacties

GGG, log 57


Helmregels

Het is alweer een paar jaar geleden dat onze burgemeester met zijn Helmregels kwam.Wij vinden dat deze regels al lang bij iedereen ingeburgerd hadden moeten zijn. Maar naar nu pas blijkt, is men vergeten een exemplaar van deze Helmregels af te geven op het politiebureau. Deze handhavers van de wet zouden immers zelf het goede voorbeeld moeten geven.Wat vinden jullie van bijgevoegde foto? Dit moet toch niet mogen?Hoe hoog of wat voor boete zouden jullie hem willen geven?

  voor zo’n helm(regelovertreder).

De GGG-rubriek
16 reacties
Reageer

Normaal is zo'n boete volgens de Boete database 75 Euro. Omdat de agent op de foto het goede voorbeeld moet geven verdiend hij minstens een boete van het dubbele bedrag, plus een weekje meewerken met de jongens van de plantsoenendienst, voor hetzelfde loon als die tuiniers krijgen. Dan kan ie ook eens zien wat die mensen allemaal tegenkomen tijdens hun werk.

Een agent heeft een voorbeeldfunctie en dient dus ook een boete te krijgen.Hij had nml.best met zijn motor ergens een toilet kunnen opzoeken. :D

Ja maar wie weet doet hij daar wel heel belangrijk werk waarbij hij absoluut zijn plek niet mag verlaten. Tegelijkertijd moet hij hoognodig en dan moet je wel eens beslissingen nemen en iets doen wat je eigenlijk niet mag.... 8)

@Angelique: Kijk dat bedoel ik nou en dan deze keer niet over agenten maar over andere soorten werk.
Hij doet heel belangrijk werk. Hij kan zijn werkplek moeilijk verlaten. Hij moet heel hoognodig. Het mag eigenlijk niet. En hij neemt toch de beslissing om het te doen. De vrouw vindt dat dit moet kunnen.
En daar heb je nu de oorzaak van de vele echtscheidingen in Nederland. :D

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Minstens 4 van de 10 Helmregels worden overtreden: 4 keer die boete is dan logischer.

Emancipatie, discriminatie, klasse justitie.
Wie zegt dat deze man/ vrouw de daad pleegt die hij lijkt te plegen. Mogelijk is het slechts een reconstructie van hetgeen hij/zij heeft geconstateerd. U ziet een afscheiding die het publiek op afstand moet houden. Overigens is een echte agent niet zo'n grote zeikerd. Hoe zat het ook al weer als iemand gaat tanken? Dan moet hij/zij toch zijn/haar helm afzetten? 8)

nou, ik vind dat die agent een flinke boete moet krijgen.. vooral omdat hij een voorbeeldfunctie heeft..

Och, als hij rustig blijft staan valt hij niet onder de categorie 'wildplassers' en wees eerlijk, de eekhoorn die daar op dat moment eikels aan het zoeken was werd op zijn wenken bediend :D

Geen verbaal voor die agent. Hij staat keurig in de bosjes op een plek waar de overlast aardig mee zal vallen. En als je echt moet en op een plek gaat staan waar het kan dan hoort er geen wet te zijn die dat tegen houdt. En dat geldt dan natuurlijk ook voor de gewone burger. Als je echt heel erg moet en je gaat op een plek staan waar er geen overlast door jouw optreden is mag iemand best een keer ergens een plasje plegen.

@Porcupine
In diezelfde boetedatabase staat ook:
Opmerkingen: NB: Deze overtreding is alleen strafbaar op die plaatsen waar dat bij Plaatselijke Verordening of bij Algemene Plaatselijke Verordening is bepaald

Dus even nakijken wat daar in staat.

Volgens mij is hij niet aan het doen waar het op de foto naar lijkt. Ik kan mij dat niet voorstellen dat een agent dit zou doen. Volgens mij is de agent dan ook gewoon bezig met een sporen onderzoek of is hij aan het kijken of er soms illegaal afval is gedunpt.. ;)

Of 1 minuut stilte.

@Peter W
Dan is het misschien nog wel iets ergers wat hij aan het doen is (of laat doen), dan wat het in eerste instantie lijkt. 8)

noud.. wat zijn dat nou weer voor foute gedachtes???? :o :o

@Natasja
Hoezo foute gedachtes? kan jij mijn gedachten lezen dan. :D

Is dit soms Berkendonk?????
Komt daar al dat water vandaan????
Vroeger noemden wij dat gemeentepolitie dus gemeentepils, Hoe heet dit met die nieuwe politie structuur???? 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: