2reacties

GGG, Politie-achtervolging


Wellicht zagen jullie ook iets van de spectaculaire politie-achtervolging door de straten van Helmond-Centrum zaterdagochtend. Een vette en naar later bleek gestolen Audi A6 (zakenauto van het jaar 2006) achtervolgt door 5 politieauto’s en de Helmondse politiehelikopter. Een achtervolging op z’n Amerikaans dus.

Omdat 1 van ons elke zaterdag naar de markt gaat (en er daarom maar vlakbij is gaan wonen), was hij er live getuige van. Wat zijn we blij dat hij verplicht is altijd zijn camera bij zich te dragen. Want vele foto’s werden gemaakt. Maar zijn laatste foto, toen de helikopter aan de grond werd gezet, bleek de beste.
Het hele weekend is intensief overlegd met onze huisadvocaat. Vooraf beoordeelt hij onze publicaties altijd op de juridische aspecten. Hij vond de foto tricky. Sinds Van Traa is de politie niet zo happig op het openbaar maken van hun bijzondere oplossingsmethoden, het dievengilde leest immers mee. Wij verweerden ons met het argument dat we de maatschappelijke taak hebben Helmond zo goed mogelijk te informeren.
We hebben gewikt en gewogen en besloten.

  om te zien of we het aandurfden.

De GGG-rubriek
2 reacties
Reageer

Dat zo iets nog zo veel lawaai kan maken zeg.

Ik denk dat de politie sommige criminelen graag zou oplossen, maar het waren vooral de opsporingsmethoden die de commissie van Traa in het verkeerde keelgat schoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: